Letadlo 7893

Založil betakaroten, 27.12.2006, 14:39:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

betakaroten

http://guide.lugnet.com/set/7893
http://www.peeron.com/inv/sets/7893-1?withpics=yes
ftp://ftp.hobby.nl/pub/brick/scans/07000/7893

1. Zavřená krabice
Typická krabice poslední doby. Megalomanské rozměry, nenápadité fotky, chatrný materiál, neefektní způsob otvírání.

2. Otevřená krabice
Tentokrát uznávám, že krabice musela být veliká. Pozornost okamžitě upoutá největší díl - obě křídla v celku. Dále se uvnitř nacházejí volně ložené oblé díly trupu, 3 číslované a jeden nečíslovaný sáček. Na dně se válí pomuchlaný a potrhaný návod.

3. Návod & stavba
I já jsem měl potíže s rozeznáváním barev v návodu. Světle šedá vypadá jako tmavá šedá, tmavá šedá jako hnědošedá, průhledná jako světle šedá. Modrá je tak tmavá, že i při dobrém osvětlení se špatně hledají obrysy dílů. S úhlem záběru si taky občas hlavu nelámali (toto mají být schůdky), občas ano (třeba tady to ale nebylo tak nezbytné)
Stavba je rozdělená do menších částí (submodelů) poměrně přehledně, ale i zde je co vytknout. Z jednoho sáčku se staví více submodelů. V návodu jsou zobrazeny sáčky s obrázky, ale v krabici jsou jen průhledné sáčky s černým potiskem čísel a "varováním proti udušení" (přitom menší pytlíky se stále dělají z "bezpečnostního" děrovaného materiálu).

4. Design versus konstrukce
Na první pohled vypadá letadlo dobře. Ladné tvary, realistické dveře, výkyvné podvozky...
Na druhý pohled: mnoho dílů se nedá využít nijak jinak než na stavbu letadla; dveře nedoléhají; konstrukce podvozku se pod vlastní tíhou stroje pronáší (technic-piny tohoto dílu vyjíždějí); při pojíždění po hladké podlaze kolečka "zakopávají" a sklápějí se dozadu.
Servírovací vozík je sám o sobě pěkný, ale v letadle příliš velký (sahá až ke stropu).
Schůdky jsou odbyté až hrůza. Jak vzhledově, tak funkčně (jsou o něco výše než vstup do letadla).

5. Díly
Bohatý zdroj bílých letadlových oken 1x4x2, červených sedadel, různých plates.
Sedadla jsou v nějaké nové verzi, co jsem ještě neviděl: mají ďůlek v místě minifigovy zadnice (zřejmě nová forma s jiným umístěním vtoku).
Kvůli kouřovým sklům není vidět dovnitř. Ani nevím, je-li to výhoda či nevýhoda.
Tragicky to dopadlo s minifigy - jsou tam jen čtyři: pilot, chlapík se směrovkami, dva cestující. Kam se poděla letuš??? Je to způsobeno globálním oteplováním nebo tendencí k propouštění zaměstnanců ve službách?? ?? Proč feministky mlčí?!?!?!

Tož:
+ design letadla
+ zdroj užitečných dílů
- zdroj přebytečných dílů
- humpolácké zpracování (Hliníku, promiň)
- chybí letuška
- návóóód

Nejlepší využití = vykuchat použitelné díly a zbytek pověsit na provázky (bílé) ke stropu dětského pokoje. A pravidelně otáčet, ať žloutne stejnoměrně >:D

otaznik

S některými body se dá souhlasit, ale s některými ne.

Ad 3. Rozeznávání barev v návodu nebyl problém, všechno v pohodě, nic jsem nespletl. Ani natočení jednotlivých konstrukčních bodů v návodu mi nepřišlo špatné.

Ad 4. Konstrukce se mi nepronášela, schody se mi zdály tak akorát. Nemůžu teď posoudit prakticky, letadlo je částečně rozebráno a uklizeno.

Souhlasím s tím, že designově vypadá super (až na kola, ty mě opravdu neoslovily, designéři si mohli s podvozkem více pohrát), a že speciální díly pro trup se asi jinde nevyužijí.

Myslím, že na hraní je to super set (to platí i o novém letišti), ale z mého, sběratelského, pohledu to až taková sláva není. Letadlo působí vedle těch starších jak pěst na oko - bohužel.

Fishbed-J

Letadlo vypadá designově opravdu úchvatně....a celkem realisticky. Musím souhlasit s Betakarotkenem ohledně rozpoznávání barev v návodu - není to vždy zcela jasné. Podvozek vypadá opravdu divně...ale dá se to vydržet. a ty nástupní schůdky jsou opravdu tak o plate výš než by měly být. Každopádně z lega pod stromečkem jsem z tohoto měl největší radost:-)