70811 - The Flying Flusher

Založil matka, 19.05.2014, 14:30:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

matka

Rok vydání: 2014
Počet dílků: 351
Věkové určení: 7-14
Počet minifigů: 3
Doporučená cena: 749,-
Zařazení: The lego movie série, 2v1
Obsah balení: 3 návody, 1 aršík nálepek, 3 sáčky s materiálem - v největším pak další dva s malými součástkami


The Flying Flusher by se dal nejlépe přeložit jako létající splachovač, ale prodejci ho popisují jako Létaící bouřlivák. Jedná se o set z řady The lego movie. Protože je to set s označením 2v1, můžete si poskládat instalatérskou dodávku a mobilní toaletu a vzápětí to předělat na jakýsi létající stroj a mikromanažera.

Ačkoliv jsem k této sérii zprvu nepojala žádnou zvláštní sympatii, musím říct, že tenhle setík mě oslovil a hodnotím ho velmi pozitivně. Pěkné barevné provedení, vysoká hratelnost. Žádná z možných variací netrpí tím, že se jedná o set 2v1, jak to občas u těchto typů bývá. Instalatéři jsou neotřelé, nové téma. Setík nepostrádá ani humornou a akční stránku ( vystřelování záchodoých zvonů, zaměřovač ze záchodového prkénka). Kdo neviděl film, tak se možná pozastaví nad mikromanažerem, ale je snadno pochopitelné, že je to "ten špatný".
Mám-li zmínit negativa, pak nejsou ani tak o setu samotném. Vadí mi neuvedení počtu součástek a špatná znovuzavíratelnost krabice. Ze setu pak mohl být možná jinak vyřešen malý "modul", viz níže.

Takže 9 z 10.

Tolik to hlavní, dál se rozepíšu detailněji a pěkně od začátku.


Krabice

Už krabice je na první pohled sympatická svou velikostí. Jedná se o středně velký set, krabice 35x19x6 tomu zcela odpovídá. V dřívějších krabicích se obsah doslova ztrácel, teď je tomu jinak. Na přední straně krabice dominuje obrázek létajícího stroje a mikramanažera stíhajícího doktora. V pravém dolním rohu je pak většími čísly označení 2v1 a menší obrázek druhé možné varianty. V levém horním rohu najdeme klasicky logo Lego, logo The lego movie, věkové určení, číselné označení a název. Na zadní straně jsou obrázky akčnější, ukazující s čím vším se dá pohnout, střelit apod. Na boku jsou pak vyobrazeni minifigové v měřítku 1:1 i s jejich jmény. I tahle maličkost přidává setu body.
Jak je zmíněno výše, chybí tu údaj o počtu dílků. Naštěstí to - nevím jak - vědí alespoň prodejci, kteří uvádějí číslovku 351. Na zadní straně krabice je označení míst, kde ji máte promáčknout a tak snadno otevřít. Takto řešené krabice už pak nejdou znovu dobře zavřít a to mi vadí. U větších setů je to řešeno jednoduchou pojistkou a krabice drží mnohem lépe.

Návody

Balení obsahuje 3 návody. Jeden na stavbu dodávky a toalety. Druhý na mikromanažera, ale ten neí nijak obsáhlý, takže se mohl klidně spojit s třetím návodem, který je na stavbu létajícího stroje.
Návody jsou jako již tradičně velmi pěkně řešeny. Na začátku je můj oblíbený minipříběh figa, který si poctivě roztřídí dílky, než začne stavět. v plánku je pak vždy nejdřív obrázek části, kterou zrovna stavíte, a pak pěkně krok za krokem savba - vždy s vyobrazením potřebných díků a počtem. Velmi přehledné a pro děti ideální. Na závěrečných stránkách jsou pak reklamy na další sety, na film i na videohru. A konečně návod k dodávce obsahuje seznam dílků.

Minifigy

V tomto setu jsou tři. Veselý a fousatý instalatér Joe s čapkou, jeho usměvavý učedník Alfie s vlasy. Oba mají krásné instalatérské firemní monterky. Do třetice pak doktor McScrubs se stetoskopem a jmenovkou. Všichni tři jsou kladnými hrdiny. Jediný doktor má hlavu s dvěma tvářemi - buď se usmívá, nebo je dokonale vyděšený.

Instalatérská dodávka

Celý setík je udělán v bílé barvě s modrými doplňky, takže i dodávka. Stavba auta začíná klasicky na plate široké 2 study a osazením blatníků. Na bok auta přijde velká modrá nálepka - firemní reklama s nápisem Joe's plumbing a kusem potrubí, povedená. Na kapotu přijde menší verze. Na druhém boku jsou dveře odvíratelné nahoru, odhalující interér dodávky se základním vybavením. Nářadí je upevněno na obou bocích auta a na odendavací střeše si dodávka veze materiál a žebřík. Na autě samotném asi není moc co vymýšlet nového, ale pozitivně hodnotím barevné provedení, nápad - instalatéři, povedené nálepky a výbava materiálem.

Mobilní toaleta

Spolu s autem si můžete v první variantě sestavit i toytoyku. Musím říct, že interiér je opravdu pěkně zpracovaný, úplně láká k posezení. Zvenku je toaleta "opláštěna" díly na křídla letadla, což působí oproti inteiréru  trochu hrubě, samý stud.

Mikromanažer

Toho lze postavit ve druhé variantě. Mikromanažer je vlastně malá černá krychle s dvěma chapadly. Stavba začíná malinko složitěji, protože jako první sestavujete skládací nohy. Ty jsou zcela schované uvnitř krychle, ale dají se pohodlně rozvinout a mikromanažer může rázem "běhat". Stejně jednoduše je pak zavinete zpátky. Na bocích má krachle upevněny střely, jen postrčit, a "ruce".

Létající splachovač

Posledním kusem je jakýsi létající stroj. Má trochu hranatější vzezření, je vidět, že Mistři stavitelé brali prostě to, co bylo po ruce. Nicméně si s tím poradili dobře. Na přední vrtuli využili nářadí, na ocasní křídla zase žebřík Na křídlech má stroj kohouty, ze kterých může chrlit vodu na nepřítele. Na obou bocích jsou otvíratelné dveře. Zvedací střecha nám dá náhlednout do kokpitu, ale tady je k vidění jen volant a instalatérská nálepka. Dvě zajímavé věci najdeme na střeše. Vepředu umístěné záchodové zvony coby střely. Vzadu sedátko pro ostřelovače se zaměřovačem ze záchodového prkénka.
O tomhle sedátku se ještě zmíním obšírněji. Celý tenhle kokpitek je ohraničen blatníkem vpředu i vzadu, vprostřed je sedátko a mířidlo. Tahle věcička se staví samostatně a pak teprve vsazuje do letounu. Ale i samotná vypadá moc pěkně a dalo by se s ní dobře vyhrát jako s takovým malým létajícím modulem, proto je škoda, že konečné usazení je napevno. Lepší variantou by bylo upevnění na jeden stud, aby se mohl kokpitek lehce vyndavat a zandavat a zvýšit tak hratelnost.


Takže tenhle set mohu jen doporučit.
















Paní na Žlutém hradě

echidna

Díky za recenzi, jediný set z dosavadních který doma nemáme, dokoupíme :)