70008 - Gorzan's Gorilla Striker

Založil DarkDrago, 12.05.2014, 23:25:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

DarkDrago

Rok vydání: 2013
Počet dílků: 478
Cena: 1299 Kč (dnes v pompu za polovinu)



Představovat Chimu je asi zbytečné :D No někteří ji vnímají jako špatnou sérii a my ostatní v ní vidíme soustu užitečných dílů a sem tam i zajímavější set.

Obsah krabice
je letoun vrány na stromě a obrovský gorilí stroj. Přičemž strom a na něm letoun se mi nezdají jako nejšťastnější.

Figurky
Všichni figové se mi zdají vydaření, jen bych vytknul to, že otvory na oči nesedí na hlavičky běžných figů. Vadí mi to především u krokodýlů a škorpionů (nemůžu je použít jako speciální lidské jednotky).

RIZZO
Straka jak se patří :D Líbí se mi jak klidný, tak i zděšený výraz (bodejť by ho neměl, když se na něj řítí taková obluda). Torzo nemá zdobené nějakými detaily, ale i tak vypadá dobře. (dobrý základ na jednu verzi Iron Mana)



GORZAN, GRUMLO a G´LOONA
Gorily se charakterově dost liší, což se mi líbí a je to dobrý. Jejich torza jsou přecpány detaily, i když nevím kde GORZAN přišel ke škrábancům na hrudi,když jsou mírumilovný národ. U G´LOON mi chybí potisk nohou, hlavně vytažení palců jako u jejich společníků.



Strom a kluzák??
Místo této části setu bych uvítal nějaký pořádný létající stroj. Navíc podle logiky a zákonů v Chimě, by se tento stroj ani neodlepil ze země, chybí mu nějaké křídla s nimiž by mohl mávat, ano shlédnul jsem několik dílů seriálu a asi ho i dokoukám :D
Na stromě mi nesedí ten malí katapult. Podle všeho má metat "květináče", ale to mi nesedí protože rostliny jsou výsadou goril



Gorilí stroj
Přesně se nemůžu rozhodnout jestli se mi líbí nebo ne. Vzhledově je super, ale určité detaily se mi až tak nezamlouvají a našlo by se i pár chyb.
Jako jedna z chyb je, že se nemůže pohybovat klasickým gorilím způsobem, za pomoci rukou. Prostě ruce má moc krátké.
Další takovou chybou jsou nohy. K tělu jsou připevněny třecím kloubem (pokud má někdo lepší pojmenování sem s ním ;D ), ale chodidla jsou k nohám připevněna normálním kloubem. Kombinace těchto kloubů způsobuje to, že nohu nastavíte přesně do polohy kterou chcete, ale kloub na chodidle se v některých pozicích rád "klouže" a tak vám stroj spadne. Proto musíte i hledat pozici v které klouby drží, nepočítám do toho obrovské tělo, které na stabilitě nepřidává.
Ale jako největší chyba se mi zdají ruce. Ne tak jejich provedení, jako spíše jejich fixace v určité poloze. Chybí jakékoliv ozubené kolo, či nějaký dílek, který by dokázal ruce držet v jedné poloze a přitom to lze udělat pomocí dvou dílků navíc.
Jako nepříliš šťastné se mi taky zdají hadice na rukou, jsou moc dlouhé, ale to taková chyba zase není...
Poslední věc kterou bych ještě vytknul tak jsou volné rakety, uvnitř těla gorily. Každou chvíli se mi připomínaly, šoupáním vpřed a vzat...
Jako plus bych vnímal věrnost předloze a dobré propojení barev. Navíc různorodostí dílků nešetřily, což bych řekl, že je velké plus.







Malé vychytávky, které jsem udělal

Stop mechanismus na ruce


Mírné zlepšení pohodlí při cestování  ;D


Závěrem:
Na setu se mohlo ještě trochu zapracovat, aby byl o něco lepší a odstranily se všechny nedostatky. Na druhou stranu to s ním není tak špatné, aby se nedalo prohlásit, že by nebyl hratelný  :D

Jo a chybí mi tam květinka  ;D
Dračí páni s mocí ohně...

Raistlin M

Je to takové na pohled veselé. Díky za recenzi. Potvrdila mi, že Chima je krok vedle. Otevřel jsem recenzi a první, co jsem viděl je ta fotka a napadlo mě, bez ironie, že to je nějaký vtip a že je to Megablocks. Chimu v katalogu vždy rychle přejdu a ve výloze nesleduji, takže jsem set nemohl znát.
Co je pozitivem, jsou zjevně rozličné dílky ke stavbě čehokoliv jiného. Otázkou je, jestli dílek na každou věc poněkud nezabíjí tu tradiční genialitu Lega.
Až tu věc uvidím za pár let někde bez panáčků za pakatel, možná to koupím.

I tak jsem si rád set prohlédl a ocenil taneční kreace ústřední "postavy". Díky.

DarkDrago

Já taky děkuji za kladný ohlas na mou první recenzi. Dodalo mi to odvahu pustit se do dalších setů, co mám doma a ještě je nikdo nezrecenzovat (nemyslím bio >:D ).

Abych ti řekl pravdu tak to "za pár let někde" bych změnil na minulý týden na aukru. Jeden ze stálých prodejců dílků ho tam měl za 250 Kč (jen ta obrovská opice)a říkal jsem si jestli investovat, nakonec to někdo vyfouk :D
Jo a určitě bych doporučil procházet si na BL seznam dílků, protože v těch setech chybí už jen duplo dílky ;D
Dračí páni s mocí ohně...

Darth

Osobně Chimu moc nemusím, stejně jako Ninjago (jak říká Homer - pajamas guys), ale děckám se to líbí a tak jsem jim pár setíků pořídil (samozřejmě ve slevě 50-75%)  ;D

Na celé sérii mě zaujal pavoučí lair a také nové formy na hlavy nosorožce (až se objeví i divočák, tak si vyrobím Bebopa a Rocksteadyho).