7947 - Kingdoms - Prison tower rescue

Založil Aichel, 16.08.2013, 21:04:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Aichel

Dnes mi dorazil jeden starší kousek do mé "sbírky" Kingdoms. Recenzi k němu jsem tu neobjevil, tak se o ní pokusím sám.

Datum vydání: léto 2010
Počet dílků: 341
Počet figů: 5

Proč jsem set koupil:
Jsem fanda původních Lego hradů a zejména série Kingdoms z roku 2010. Navíc mám slabost pro sety se "záporňákama", které doplňují hlavní set série. Vzhledem k přehnané ceně za nový (cca 2200 - 2600Kč) jsem se musel spokojit s hraným setem, který se objevil na bazos.cz za přijatelnou cenu.

Krabice:
Je na počet dílků až příliš velká, mohla by být menší. Ale je mi jasné, že velká krabice za relatině nízkou cenu (při vydání) se dobře prodává. Set obsahuje 2 dílný návod.

Minifigové:
Počet (5) mi přijde adekvátní. Jediná princezna má oboustraný obličej a potištěný i spodní díl. Zamrzí absence brnění u dračího rytíře a nepotištětné nohy. Královskému rytíři by pak slušela helma s vyklápěcím hledím. Zbrojnoši ujdou. Bitevní kůň s postrojem se povedl, ale dračí varianta se mi líbí více.

Stavba setu:
Nebyla nikterak náročná a zabrala mi cca 30 minut. Stavba je rozdělena do 3 kroků - minifigy, spodní část věže, horní část věže. Základnu věže tvoří 4 zelené plates 6x12 spojené dohromady. Spodní část je velmi strohá, za zmínku stojí snad jen ohniště.

Prostřední část je o poznání bohatší. Je zde hlavní schodiště složené ze dvou dílů a třetí (skryté) které vede do věže zvenku. Dále jsou zde plošiny pro figi, katapult, mechanismus zvedání brány (klasický naviják) a z přední strany super okna se sochami draků a vlajkami.

Posledním patrem je samotná věž/vezení pro princeznu. Trochu zamrzí řešení zadních dveří vězení obyčejným žebříkem. Klasické vězeňské dveře např. ze starých Pirates setů by byly lepší. Na přední straně jsou 2 dračí štíty (celkem 4 v setu). Na vrcholu věže je kotel s ohněm, který se dá převrhnout na útočníky a také halapartma s vlajkami.

Závěrem:
Velká spokojenost. Je to první Kingdoms set, který nemám jako MISB (a vůbec po dlouhé době set, který jsem otevřel) a tak mě jeho stavba bavila, i když to byla rychlovka. Skvělým prvkem je spouštěcí brána a výklopný kotel s ohněm. Figové sami o sobě jsou také velmi povedení a tvoří slušný základ pro každou armáda. Fig princezny by pak měl být exkluzivní pouze v tomto setu. Hrady od Lega prostě nezklamou... až na výjimky ;)

Pár fotek...

Izmael10