Darthovy recenze minifigů

Založil Darth, 30.11.2012, 21:54:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

#30
Dorazila další várka figů do mé sbírky, tentokrát půjde o mix, který vyplní mezery figů, co mi zatím chyběli.

501st Clone Trooper (předpokládám ze setu 75004) - 501st legie je kostýmová organizace, kterou nakonec zapracovali do světa SW v Epizodě III. V Clone Wars v bojích na Umbaře právě tato jednotka (původně elitní Vaderova úderná jednotka) bojovala s jednotkou 212th Legie (žluté značení, fig u setu 75013). Modrý potisk figa je mnohem tmavší, než se zdá na fotkách a odpovídá odstínu 501st. Včetně potisku nohou a zad.

Komisař Gordon (76001) - spolu s figem Banea největší lákadlo jinak málo povedeného setu. Bane se do mé sbírky dostal už dávno, ale Gordon chyběl. Moc pěkně udělaný fig, věrný předloze, ve SWAT neprůstřelné vestě (sice se tak ve filmu myslím neobjevil, ale nevadí). Má oboustranný obličej, při troše šikovnosti by se dal použít na Flanderse  ;D

Goblin King (ze staršího setu 79010) - set se mi jako takový nelíbil, ovšem maxifiga Gobliního krále jsem si nemohl nechat ujít. Nová forma je znát a je perfektní reprodukce toho, co se objevilo ve filmu.

Kraang exosuit (79104) - sice jsem se zařekl, že mi stačí 4 želváci a Tříska a Trhač, ovšem když už ho měl prodejce v nabídce (a za přijatelnou cenu), vzal jsem i Kraanga. Nádherný oboustranný potisk torza i hlavy, potištěné nohy.

April O'Neil (79105) - hlavní lákadlo setu (asi bude málo příznivců Baxtera Stockmana a jeho robota, na kterého stačí vosí hnízdo). April se zatím nikde jinde neobjevila. Sice to má být teenager, ale malé nožičky by byly nepatřičné a fig by byl moc dětský. Jsem příznivcem původní April, Beebopa a Rocksteadyho, ale když tito nejsou k dispozici, je třeba se spokojit s teenage April (doufám, že jak uvedou film koncem roku, nebude už třetí verze April). Seriál snad bude pokračovat, ve druhé sérii se má objevit Casey Jones, tak snad dojde i na Beebopa a Rocksteadyho. Ještě bych uvítal figa Karai (snad vyjde) a budu muset sehnat i Dogpounda. Ale zpět k figovi - oboustranně potištěný obličej, torzo, potisk nohou. Obličej ja správně pihovatý, jako u předlohy.

To by bylo pro dnešek vše, na cestě mám ještě pár figů staršího data, kteří mi chyběli (Plo Koon a Shaak Ti), ty recenzovat nebudu.


DarkDrago

#31
Proti tvým recenzím jako takovým nic nemám, jsou dost přínosné a člověk často zjistí co si má koupit, nebo co ne. Jen bych doplnil a upravil informace ohledně clona z 501.

(čerpám z filmů a seriálu, ne z knížek, takže nemám úplné informace)

Klonové jednotky s označením 501., v modrých barvách spadali pod velení generála Anakina Skywalkera (za klonových válek se stali všichni Jedi a jejich padawani veliteli)
Nevím jestli Vader jakožto Anakin si udržel tyto jednotky jako své vlastní i po klonových válkách.
501. bojovala po boku 212. (jejich barva je světle oranžová, jakožto jednotky Obi-Wana Kenobiho) proti obyvatelům Umbaranu. Byly to tuhé boje i proto, že Anakin s Obi-Wanem museli zanechat své jednotky ve velení  generála Krella, který ovšem nevnímá klony jako lidi, ale jako nahraditelné droidy a tak je nechá pobíjet jako dobytek. Nakonec se kloni vzbouří a vsadí jej do vězení (dost dobrý díl klonových válek).

A ještě bych za tebe zhodnotil postavičku Plo Koona.
Oproti předloze se mi zdá trošku groteskní, ale i tak dobrý. Je zpodobněn v klasickém hnědém oblečení. Hlava je gumová a tak spodní část masky se dá ohýbat (je v šedé barvě, originál je v černé, já jsem ji přebarvil a  vypadá líp). Jen nechápu proč na zadu hlavy je velká díra.
Doufám, že udělají ještě minimálně jednu verzi této postavy, kdy bude mít přes hlavu kutnu
Dračí páni s mocí ohně...

Darth

Sice to není moc k figům a proto jsem 501st moc nerozváděl - soubojem mezi 501st a 212th byla myšlena bitva, kde je proti sobě poslal zrádce Krell. A k existenci 501st - ano, působila celou dobu známou z filmů a dokonce i za velkoadmirála Thrawna, poslední zmínky jsou zatím 138 let po New Hope, za doby z komiksů Legacy, kdy je 501st Legie umístěna na Bastionu.

Ale abych nevybočoval z tématu - s příchodem Goblin Kinga přišel problém s místem - do mezer mezi stupni na vystavení figů by se sice vlezli větší figové, ale už by na ně nebylo vidět - takže jsem vytvořil jakési mezistupně, aby i na velké figy bylo pěkně vidět:

Futurion

501. byla po Klonových válkách známa jako Vaderova pěst. Vidět je můžeš mimo jiné hned v prvních minutách Epizody IV, jsou to ti, kteří se naloďují na Tantive IV  :)

K tématu - mezi stupně "schody" jsou fajn. Teď to vypadá jako ochoz stadionu  ;D

Darth

#34
Dorazila ještě jedna várka figů (neodolal jsem).

FishFace (79102) - Stealth Shell in Pursuit - poměrně malý setík, i když osobně mi přišel zbytečný. FishFace mi přišel odbytý, malý fig, na úrovni battle droida. O to bylo větší mé překvapení, když jsem figa držel v ruce - tělo s pěkným potiskem (zuby, oči, hrudní část), ruce a nohy připomínající battledroidy, ale dělané speciálně pro tohoto figa. Fig mě mile překvapil, na obrázku tak dobře nevypadá.

Dogpound (79104) - dogpound byl hlavním důvodem, proč jsem další objednávku udělal. Unikátní torzo netradičně sedí na obyčejných nožičkách s potiskem, speciální jsou i ruce, použitelné jen pro tuto postavu. Potisk je také kvalitní, i když u torza se omezuje jen na zuby a oči. Fig má dokonce i psí ocas. Trochu mě zklamaly poměrně dobře viditelné dutiny na spodu čelisti a v rukách - hlavně levé. Tyto mohly být zakryté (nacvakávací plastové dílky).

Tauriel (prosincový set 79001) - Tauriel mi původně nic neříkala a proto při shánění figů z Hobita jsem tuto ignoroval. S trailerem na druhý díl se objevila i Tauriel a když už jsem objednával, přibral jsem ji také (navíc byla za poměrně slušnou cenu). Fig není nic překvapivého, oboustranný obličej, dlouhé vlasy s elfíma ušima a oboustranný potisk torza. Ale každý další elf se hodí.

Na závěr malá bitka želváků s nepřáteli.

Mr. Cube

Já jsem ty nové želváky neviděl, ale nebýval odjakživa ten Krangův exosuit o něco větší a mohutnější, než normální člověk? Když je to takhle ve velikosti normálního figa, tak to nebudí moc respekt. Ale jak říkám, nevím, jak je to v těch nových želvách. Jinak pěkné recenze, dobře se to čte.

Futurion

Citace od: Mr. Cube kdy 29.07.2013, 08:41:55
Já jsem ty nové želváky neviděl, ale nebýval odjakživa ten Krangův exosuit o něco větší a mohutnější, než normální člověk? Když je to takhle ve velikosti normálního figa, tak to nebudí moc respekt. Ale jak říkám, nevím, jak je to v těch nových želvách. Jinak pěkné recenze, dobře se to čte.

Lego neodráží skutečné měřítko. Stačí se v SW podívat na Hutta, Rancora, Wampu. Nic z toho není o tolik větší než klasický minifig.

Foton

V nových TNMT není jeden Kraang, ale celá rasa. A jejich exosuity jsou v proporcích běžného člověka.


Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Darth

Citace od: Mr. Cube kdy 29.07.2013, 08:41:55
Já jsem ty nové želváky neviděl, ale nebýval odjakživa ten Krangův exosuit o něco větší a mohutnější, než normální člověk? Když je to takhle ve velikosti normálního figa, tak to nebudí moc respekt. Ale jak říkám, nevím, jak je to v těch nových želvách. Jinak pěkné recenze, dobře se to čte.

V novém seriálu udělali pár celkem markantních změn - už není jen jeden Krang, ale celá rasa alienů Kraang. A exosuit je stejné velikosti jako člověk (dokonce se za člověka maskují - viz. http://www.1000steine.com/brickset/images/COMCON026-1.jpg - to by nešlo s původním tělem 2x vyšším než Trhač).

Tady je malá ukázka ze seriálu - http://www.youtube.com/watch?v=A5wN0KUHg_Y (želváci poprvé potkávají kraangy)

Futurion

Dobře si vzpomínám, že v původním seriálu to také byla celá rasa, Krang byl jen vyhoštěný z Dimenze X. V několika dílech se objevili i další "mozci".

Mr. Cube


Darth

Rok se s rokem sešel a objevila se další várka setů, které se mi nechtělo kupovat, ale které obsahovaly zajímavé minifigy. Opět jsem tedy provětral bricklink a ty nejzajímavější si objednal. Krátce je tady představím.

Bard (set 79013 - Lake town chase)
Set lake town chase mi přišel hodně předražený na to, co nabídl (bídné dva minidomky, nic moc loďka). Ani figové Lake town guarda (který půjde sehnat v polybagu), ani fig Master of Lake Town, mě příliš nelákali. Ovšem Bard sehrál/sehraje ve filmech ještě velkou roli, proto jsem figa nechtěl opomenout. Thorina už mám z loňských setů (respektive z BL), toho znovu nepotřebuji.

Minifig barda nevybočuje příliš z obyčejných minifigů. Potisk torza (oboustranný), nohou a oboustranný potisk hlavy se stávají standardem, zajímavé jsou vlasy.


Darth

Beorn (česky Medděd - set 79011 Přepadení Dol Gulduru)

Minifig Beorna je zajímavý především hlavou - nejedná se o gumový návlek na hlavu, ale celý dílek, včetně hlavy. Sice nevím, kde se Beorn vzal v Dol Gulduru, ve filmu se tam neobjeví, snad v dalším filmu. Navíc ve filmu až tolik času nedostal. Set jsem nepořizoval, svými rozměry by spíš odpovídal battlepacku či setu za 499-550 Kč, ne za 699, proto jsem také Beorna pořídil přes Bricklink.

Fig má opět oboustranný potisk torza, postis nohou a především zajímavou hlavu. Jak už jsem psal, jedná se o jeden díl s potištěným obličejem, který se nasazuje na torzo.

Darth

Radagast the Brown (set 79014 Bitva v Dol Gulduru)

Radagast trochu vybočuje ze standardu - nemá potištěné nohy. Torzo je potištěno oboustranně, stejně tak obličej. Hnědý plášť a vousy spojené s nezaměnitelnou čapkou. Část vousů má dokonce potisk (snad plíseň či kůra, jako ve filmu). 79014 je zatím jediný set, kde se Radagast objevil.

Darth

Azog the Defiler (set 79014 Bitva v Dol Gulduru)

Azog je opět unikátní. Nejen, že má nástavbu na tělo, levou ruku představuje spár, ale především všichni tohoto figa už viděli a toužili po něm od léta 2013, kde se objevil na Comics Conu (tuším, že v San Diegu). Ceny, které se objevily na e-bayi, atakovaly hranici 1000 EUR. Protože bylo jasné, že formu na Azoga nedělalo Lego jen na omezený počet figů pro Con, nakonec jsme se dočkali i my.

Azog má potištěné nohy, oboustranně potištěné torzo a především nástavec, které jej činí vyšším (ovšem ve srovnání s ostatními figy až o tolik vyšší není, ostatní figové to doženou pokrývkou hlavy). Ovšem fig je skvělý a i když mě nepřesvědčil ke koupi setu, na BL jsem si jej nenechal ujít.

Darth

#45
Thranduil (set 79012 - Mirkwood Elf Army)

Thranduil se mi líbil hned od začátku. Dokonce ani pricing setu není nijak přehnaný a vyplatí se pořídit si celý set, kde jsou navíc dva orkové, tři elfové a warg, plus cosi co připomíná hradbu. Já si pořídil jen Thranduila.

Na první pohled zaujme stříbrný potisk torza (oboustranný). Je použitá podobná stříbrná, lesklá barva jako u Jango Fetta z letní várky Star Wars setů. Vypadá velice dobře. Král elfů má potisk nohou (opět stříbrná barva, i když v menším množství. Matná koruna je součástí vlasů. Oboustranný obličej. Ovšem podobně jako u Gandalfa bílého a Sarumana, přes plášť jdou vlasy poměrně obtížně nasadit a jsou z měkkého plastu.


Izmael10

Tie Hobbit figy sú úžasné. V dohľadnej dobe si kúpim 79012 a možno neskôr aj Dol Guldur battle, ktorý síce nie je nič extra, ale sú v ňom spomínaní Azog, Radagast a Sauron.  8)

Mr. Cube

#47
U toho Radagasta to není plíseň nebo kůra, ale ptačí...hovínka.  ;D

BTW Dol Guldur Ambush v pohodě koupíš za 540,- CZK...

Darth

Další várka setů, další minifigové po kterých mé sběratelské srdce zatoužilo. Tentokrát je to půl na půl želváci vs. Star Wars (Superheroes mě tentokrát nezaujali, ani Guardians, ani přerostlé hlavy). Zvažuji ještě Twilečku a toho fousatého fialového mimozemšťana ze setu 75053 The Ghost, ovšem až se dostanou na přijatelnou cenovou úroveň (můžete nabídnout, pokud máte).

Začneme tedy SW figama

Ewok village Leia (set 10236)
Jediný fig, který mě na Ewok village zaujal, ale kvůli jednomu jsem nehodlal vypláznout 7 litrů. Proto jsem byl rád, když se Leia objevila v nabídce jednoho z českých e-shopů. Něco jí chybí? Ano, byla bohužel bez sukně - beru to jako daň dobré ceně figa, holt Leia po hodně divokém mejdanu s Ewokama.  Jinak k minifigovi - dlouhé unikátní vlasy (podobné Arwen nebo Gandalfovi, Sarumanovi - tedy měkčí plast. Potisk torza z obou stran, potisk nohou (kalhotky  ;D ), oboustranný potisk hlavy. V této konfiguraci se Leia objevila poprvé a možná také naposled.

Stass Allie (75016)
Další z řady Jediů, která mi však zatím chyběla. Unikátní pokrývka hlavy, jednostranný potisk hlavy (obličej, vzadu je náznak vlasů), oboustranný potisk torza a potisk nohou.

RA-7 Protocol Droid (75051)
Další typ droida (někde ve filmech jsem ho viděl, ale nemůžu si vzpomenout kde). Nohy a torzo standardní potisk protokolárních droidů v šedivé barvě, hlava je nový výlisek, bez potisku. Droidy moc nesbírám, ale když už byl skladem spolu s ostatními figy, využil jsem společného poštovného.

Ithorian Jedi Master (75051)
Hlavní důvod, proč jsem udělal další objednávku na figy. Ithorian vyšel poprvé, dá se perfektně využít jako osazenstvo Mos Eisley kantýny. Potisk torza (oboustranný), nohou a hlavně nový mold hlavy Ithoriana. Skvělý fig, podobně novátorský jako Ree-Yees nebo Max Rebo v loňských setech.

Dále jsou zde figové z TMNT setů:

Leatherhead (set 79121)
Výborný fig, i když poněkud dražší (dáno i poměrně velkým setem, ve kterém se vyskytuje). Velikostně podobný Dogpoundovi, ovšem tentokrát bez zbytečných dutin. Ovšem je mnohem delší, dopředu vysunutý čumák a dozadu ocas jej tak činí dvakrát většího při postavení na plochu (myšleno na délku, ne na šířku či výšku). Leatherhead v seriálu byl mohutný, aby se dosáhlo poměru jako ve filmu, musel by být fig cca 3x větší (ale to i Dogpound). Fig má pohyblivé (nasazovací) ruce a normální nohy.

Mutated Mr. O'Neil (set 79120)
Původně jsem jej nechtěl kupovat, ale neodolal jsem. Samotný set mi přijde více než předražený a jediným lákadlem je právě zmutovaný otec April. Oboustranný potisk torza, potisk nohou, hlava má potisk jen z jedné strany, ovšem je zvětšená "mozkem" - nástavcem který se připojuje podobně jako vlasy nebo čepice.

Kraang (set 79121)
Kraang exoskelet ve stříbrném (pravděpodobně podvodním) provedení. V tomto provedení zatím nebyl, takže nebylo proč váhat.

Nerecenzuji zde figy ze setů, které jsem recenzoval jinde - tj. Ghostbusters, Mos Eisley kantýna, ani obecně známé figy (Simpsons CMF). Možná jsem mohl přidat i Karai ze setu 79118, který jsem pořídil už dříve, ale pravověrní fandové tento cenově dostupný setík s Karai a Leonardem pravděpodobně už mají doma.

Na závěr přidávám i fota aktualizované sbírky minifigů - figy, které mám vícekrát, vystavené nemám - ani když mám 2-3 kousky (scout trooper) nebo 90 kousků (stormtrooper). Vystavení clone troopeři jsou vždy něčím odlišní. Jedinou výjimku jsem udělal u Royal Guarda, kde mám starou i novou verzi (navíc Royal Guard is Awsome!!)

Petronel

Zajímavá sbírečka... pěkně se rozrůstá.

Jinak Leia na tom prvním obrázku vypadá zajímavě, v těch spoďárkách.  ;D
Sukně jí opravdu chybí.

Mr. Cube

Tak tak, Ithorian Jedi Master bude dobrý Momaw Nadon!  :D Jinak mám dotaz, jedeš tu sbírku nějak systematicky (sbíráš všechny figy nějaké série), nebo jen ty, co se ti nějak líbí a zaujmou tě?

Darth

#51
Citace od: Mr. Cube kdy 18.06.2014, 20:52:55
Tak tak, Ithorian Jedi Master bude dobrý Momaw Nadon!  :D Jinak mám dotaz, jedeš tu sbírku nějak systematicky (sbíráš všechny figy nějaké série), nebo jen ty, co se ti nějak líbí a zaujmou tě?

Jen ty, co mě něčím zaujmou - hlavně nové moldy, perfektní potisky. Prostě vyzobu z nové série modelů vždy to nejlepší. Snažím se vyhýbat Clone Wars modifikacím (velké vykulené oči), ale když to nejde, tak vezmu zavděk i tím, ale jakmile vyjde normální fig (např. Palpatine), tak je nahradím. Nesbírám páté verze clone trooperů (snad jen když mají zajímavý nový potisk) a desáté verze battle droidů. I u želváků mi stačí jeden kousek od každého, to že vyšel ještě s jiným obličejem nebo jiným potiskem torza, mě nechává chladným. Občas se vrátím ke starším figům, až sleze cena na zajímavou úroveň.

Když vyjde nová série (respektive se k ní ukáží první obrázky), hned si zhodnotím, kteří figové mě zajímají moc a za které jsem ochoten dát víc peněz, kteří mě zajímají méně, tedy je koupím až příležitostně a kteří vůbec. U současné série patří do první skupiny Ithorian, Bith a Dewback - Ithoriana jsem koupil přes BL, Bithové plus dewback by vyšli na BL natolik, že už se mi vyplatilo investovat do celého setu. Zbytek postav ze současné série není až tak zajímavý, až se dostane na nižší cenu Twilečka, fialový mimozemšťan z Ghosta, Sullustan od B-Wingu, tak půjdu i do nich, ale tam mám cenovou hranici pod 150 Kč za figa, víc za ně nedám.

U TMNT byla must have postavou Karai, která byla v malém setu, takže jsem vzal přímo ten set. Potom Leatherhead, ale ne natolik, abych investoval do velkého setu. Ale na BL jsem za něj tři kila dal. Otec April, nový potisk Kraanga vyšli kolem stovky, patří do druhé skupiny, tak jsem je vzal, ale nad 150 Kč bych za ně nedal.

Jinak co mě zaujme - jak je vidět na fotkách - pečlivěji se zabývám Star Wars, LOTR a Hobitem a TMNT, ze Superheroes jen co mě zaujme (tedy co znám z filmů a komiksů), Indyho jsem kdysi koupil všechny ty figy na Aukru za 400 Kč, ale nějak nepátrám, jestli mi něco ještě chybí - ty důležité postavy, Indyho, jeho tátu mám.

Citace od: Petronel kdy 18.06.2014, 20:15:32
Zajímavá sbírečka... pěkně se rozrůstá.

Jinak Leia na tom prvním obrázku vypadá zajímavě, v těch spoďárkách.  ;D
Sukně jí opravdu chybí.

Sukni doplním příležitostně, až se někde na BL objeví. Zatím stačí takto, 350 Kč za verzi se sukní dávat nehodlám.

Mr. Cube

OK, díky za info. Já jsem se rozhodl sesbírat všechny figy z LotRa a Hobita, ještě mi chybí nějakých 15, až to budu mít komplet, tak nahodím foto. Jenže problém, koupil jsem si jednoho ikonického figa ze SW (Royal Guard), potom jsem viděl, že vyjde Max Rebo, že vyjde Cantina, že vyjde ten Ithorián, napadla mě myšlenka na MOC Cantiny a už v tom jedu a figové ze SW přibývají  ;D