(Vlastní) World Trade Center

Založil Colonel32, 13.09.2012, 12:17:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Sobota stavby věže se nesla v duchu dvou věcí - za prvé, všechny potřebné díly byly hotové už někdy v 11 dopoledne, a jen se čekalo až odbije 3. hodina, aby ji mohli slavnostně dokončit. A za druhé zbyla už jen trocha zelených, trocha modrých a asi dva kontejnery šedých kostek. Pravý opak AFOL akcí, tam by šedé zmizely jako první. Takže instrukce byly zabavit děti stavbou malých, dekoračních věžiček. Také panoval volnější režim, na rozdíl od stavby hlavní věže už nebylo nutné hlídat, že děti staví přes 2 kostky, protože to jestli ty jejich věžičky budou stát nebo spadnou, to už bylo v podstatě jedno.

Tak jsme tak nějak spontánně začali cvakat kostky k sobě, a když měl Měch asi 4 nebo 5 patek o základně 42 x 42 studů, tak mě napadlo, že bychom mohli postavit World Trade Center. Rozdělili jsme si role - zatímco on a jeho děti stavěly od země nahoru, já jsem začal připravovat střechu - což byl trošku oříšek, udělat rovnou střechu pouze z bricků 2x4. No ale postavil jsem 4 offset protkaná patra, což drželo samo o sobě. Pak mě ale napadlo, že bychom to mohli postavit tak, aby to něco uneslo, tak jsem si půjčil nejbližší dítě a zkusil ho na to postavit. Kostky sice vydržely, ale celkem se to prohýbalo, tak jsme stavěli další plná patra. Nakonec těch plných pater bylo celkem asi 15, což podle mého názoru muselo unést cokoli. Měchova část rostla mnohem rychleji (protože stavěl jen obvodové zdi), takže ve chvíli kdy jsme stavbu ukončovali, měla jeho část asi metr a čtvrt a moje asi čtvrt metru.

Schválně jsem se ještě šel zeptat vedení, jestli smíme tu věž dokončit a fotit na vršku děti, prý ano, ale vždy u toho musíme mýt minimálně 2 organizátoři. Tak jsme věž sestavili a začali na vršek brát první děti. Abych dokázal pevnost a bezpečnost, vylezl jsem (s pomocí na jenu nohu) na vršek věže, abych demonstroval, že v pohodě unese i mých 90 kilo. Začali jsme fotit děti nahoře, když tu přišel Dán, že děti musíme držet za ruce po celou dobu co jsou nahoře. A tak jsme drželi děti za ruce. Po pár minutách ale přišel Dán znova, a řekl, že je to vlastně stejně moc nebezpečné, a že poslední dítě a pak máme dát věž za zábrany. Nechtěli jsme rodičům, kteří v tu chvíli ještě čekali v řadě na focení zkazit zábavu, tak jsme obsloužili i zbytek fronty, ale tentokrát už děti směly na vrcholku věže pouze sedět. No a když aktuální řada skončila, tak jsme mrakodrap museli odnést za plot (Na pár dospělých, kteří to měli slíbeno se tak nedostalo vůbec). A ještě nám na něj nalepili samolepku "LEGO".

I WTC padlo, stejně jako všechny ostatní modely na této akci, za oběť rozebírání kostiček. Ale nebojte se, už spřádám plány na stavbu dalšího.   

Colonel32

A teď nadávejte Lukymu, že má na svých stavbách málo minifigů.

Rhox

Figa tam máš sice jednoho, ale objemově je za tisíce minifigů ;D