Lego x školy (DACTA)

Založil Jindroush, 03.02.2005, 17:13:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

CitaceZa normální mě doma už nikdo nepovažuje. V práci se mi ale zatím podařilo své postižení utajit.

Čéče, kdybys učila fyziku, tak mi neřikej, že bys nedokázala prosadit nějakou tu DACTA do školy (netuším, kde učíš, ale na vyšším stupni to musí bejt nějak průchozí).

Hrát si a ještě za to bejt placenej...  :D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Maci

CitaceHrát si a ještě za to bejt placenej...
Učím chemii, jak tady už jednou padlo, takže s Legem si v práci moc nevyhraju, leda když učím plasty, ale to je chvilka. Jinak studentíci moc legu nefandí. Mám tam pár nadšenců pro chemii a asi dva jsou shodou okolností taky lego maniaci. Když s nima jezdím na chemické soutěže do Ústí nad Labem, tak vymetáme obchody s legem. Je tam jeden mrňavý obchůdek (Rob by ho mohl znát) a tam mají i starší sety, to je žúžo. ;)

Jinak by to byl opravdu sen, hrát si s legem "profesionálně" a ještě za to brát prachy - nevíte někdo jak se dá sehnat takové zaměstnání? ;D

Jindroush

V Kladně nabírají, takže můžeš na linku lepit lepidýlkem modely  :D
No, ale přeci jenom si učitelováním asi vyděláš víc, když vám furt přidávaj, ne?  >:D (to byl fór, matka je taky učitelka a na tohle vždycky spolehlivě zabere)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 04.02.2005, 10:41:40
V Kladně nabírají, takže můžeš na linku lepit lepidýlkem modely  :D
No, ale přeci jenom si učitelováním asi vyděláš víc, když vám furt přidávaj, ne?  >:D (to byl fór, matka je taky učitelka a na tohle vždycky spolehlivě zabere)

LOL, ale v tomhle případě má určitě učitel víc, na Kladně v LEGU tuším nabízejí cca 58,- Kč za hodinu...hrubého.

Jindroush

Zase na druhou stranu to můžou bejt užitečně strávený prázdniny  :) Těch maj učitelé taky plno  :P >:D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Rob

Citace od: Jindroush kdy 03.02.2005, 17:13:47
Čéče, kdybys učila fyziku, tak mi neřikej, že bys nedokázala prosadit nějakou tu DACTA do školy

Na letní škole jsem vedl DACTA seminář. Meli jste vidět ty kantory, který byly úplně natěšený a zamilovaný do těch červenejch a žlutejch kostek.

Na konci semináře jsem sdělil cenu za jeden set.  Tak rapidní změnu výrazu v obličeji jsem ještě neviděl, a zažil jsem toho už dost.

S rozpočtem současných škol je to téměř nemožné. Několikrát jsem se o tom bavil s panem **grr, vypadlo mi jméno** z Eduxe.

možná časem. Jinak je fakt, že Dacta sety jsou super.
Rob

Jindroush

Jak je možný, že mi příjde, že na Slovensku je to úplně jinak? Tam maj hromady DACTA i na maloměstský základce. Se budu muset zeptat tetičky zástupkyně, kdo a kolik to teda platí?!

Micho, KLF, nemůžete to od někoho vyzjistit?
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Rob

to jsem se ptal taky - je to v podpoře slovenskýho ministerstva školství, která je v tomhle směru dost velkorysá. U nás na to sice jeden čas byly všemožný granty, díky kterjem se LEGO dostalo do pionýráků a zájmovejch kroužků, ale posledních pár let tu chcíp pes.
Rob

Micho

Citace od: Jindroush kdy 04.02.2005, 16:44:34
Jak je možný, že mi příjde, že na Slovensku je to úplně jinak? Tam maj hromady DACTA i na maloměstský základce. Se budu muset zeptat tetičky zástupkyně, kdo a kolik to teda platí?!

Micho, KLF, nemůžete to od někoho vyzjistit?

Skúsim na základke, kde chlapci chodia, skadiaľ to dostali atď. ... Viem, že tam niečo majú ...

Maci

Holka ve školce měla taky lego. Myslím, že Harryho Pottera. Ale to byla soukromá aktivita ředitelky, dostala nějaký prachy na nákup pomůcek a vybrala právě lego. Do škol nikdo programově lego nenakupuje a firma Lego se o prosazení ve školách v ČR ani moc nesnaží.  Když to porovnáte třeba s Microsoftem ?!! Bill Gates je tu skoro každý měsíc a na zlepšení vzdělávání nabízel tuhle i "pár drobných". Učit děti hrát si se svými produkty je nejlepší obchodní strategie. (viz vzpomínky Police collectora na MŠ).
Jinak pokud jako učitelka moc nějakou pomůcku chci a jsem neodbytná a vytrvale přesvědčuji a vyvinu tlak parního válce (a jsou prachy a konec roku) tak většinou dosáhnu svého. (Bohužel fyziku neučím, jako druhý předmět mám biologii a teď jsem stejně na MD.)
Citacepřeci jenom si učitelováním asi vyděláš víc, když vám furt přidávaj
Co se týká pořizovacích možností lega za plat učitele, není to žádná sláva, ale jsou i méně placené profese o výši mateřské radši nemluvím :'(. Jinak máme doma ještě lepší skóre v počtu kantorů než Jindroush - máma, táta, ségra, teta...atd.. - všichni učitelé a při zmínce o platech "startujeme na první našlápnutí" >:D. Manžel - jediný není kantor - nás s oblibou vytáčí. 8)

Maci

CitaceNa letní škole jsem vedl DACTA seminář. Meli jste vidět ty kantory, který byly úplně natěšený a zamilovaný do těch červenejch a žlutejch kostek
Robe, já chci taky na seminář!? Hrát si s Dactou?! Bude to ještě ?

Aki

Citace od: Maci kdy 04.02.2005, 19:46:39
a teď jsem stejně na MD.... o výši mateřské radši....
Jenom technická, bo jsem také doma s dětmi.
Mateřská je u nás vcelku dost vysoká. Odvíjí se, totiž od platu před nástupem (asi jako nemocenská). To co je nízké je rodičovská, na kterou se nastupuje, až po ukončení mateřské (na kterou já nemohu  :'( ;D).

Rob

Maci:  To záleží na tom, jak a jestli se na něčem dohodnu s panem Omastou.  Tohleto byla spíš nárazovka. Přesto bych v tom rád pokračoval.
Rob

Maci

Robe, jestli se na něčem kolem Dacty dohodneš tak si na mě vzpomeň. ;)

zelva

Na Slovensku a predpokladám aj v Čechách je stránka www.eduxe.sk alebo eduxe.cz a tam sú rôzne sety určené pre škôlky a školy ale môže si ich,teda na Slovensku som to už aj vyskúšala kúpiť aj obyčajný človek. Zohnala som u nich super podložky za dobrú cenu. A čo sa týka lego učební v školách, ich zriadenie musí iniciovať nejaký pedagóg a škola to musí zaplatiť. V mojom bývalom zamestnaní, v škole pro neslyšící děti zakúpili lego za peniaze od sponzora a deti mali vo vyučovaní hodiny práce s legom...A je to super.

Micho

Musím napísať - priznávam - to je sila - párkrát som pozeral eduxe.cz a rozdumoval, že obrovská škoda že nie je eduxe.sk - stačilo skúsiť naťuknúť a ....

Niekedy jednoduché veci si človek nevšimne resp. nezisti. Vďaka za upozornenie ...

zelva

Ja len doplním info. V tom eduxe.sk sú strašne zlatí.Sú v Bratislave Petržalke- Ovsište v obyčajnom paneláku. Ak niečo chceš, radšej tam zavolaj lebo nemajú všetko na internete a ani aktuálne ceny na čo som ich upozornila. Nazdar.Zelva