*TOP* (Vlastní) Souboj ve Félice

Založil gearcs, 20.06.2011, 21:32:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gearcs

Tak jsem tu zase po delší odmlce s novým MOCem, který se týká Lesní říše a její historie. Stavbu jsem dokončil poněkud opožděně, původně měla být do CCC ;D
Město Félice je protkáno sítí kanálů a mostů, leží v říši jménem Brescie. Archibald, jediný bratr zesnulého  kronikáře Sebalda, byl unesen, aby prozradil, kam zmizela cenná kronika. Nyní je mučen ve sklepení. Starý kostel, pod nímž leží mučírna, je hlídán brescijskými obránci - tmavě zelení. Na pomoc Archibaldovi přispěchali králové Lesní říše a Leonu - na mostíku.

Nové prvky: Rohový vchod do kostela, na 8.fotce křížová klenba mučírny, na 15.fotce zdobený vstupní portál do domu o šířce 7 studů, jak hladce vyřešit úhel střech na 20.fotce.

Galerie Brickshelf: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=476005

RalinCavira

Krásné! Mě se obzvlášť líbí ty Boží muka - krásně a vtipně vyřešené:) Oltář taky stojí za to. Na můj vkus trošičku moc strakaté, ale celkově fakt nádhera!
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Rhox

Paráda, ty sis taky vybudoval svůj vlastní "rukopis", který je hned poznat.
Moc se mi líbí různé pohledy do domů a jeskyní, křížová klenba se povedla a je poznat na první pohled.
Taky oceňuju všechny ty úhly,co tam jsou, ty musely být pěknej záhul :)

Hardegon

Další parádička z tvé dílny. Opět se ti povedlo na celkem malý prostor vměstnat ohromné množství detailů a celé to krásně "zlámat" do různých úhlů. Nádhera...  :o

Daniel

Jak je u Tebe dobrým zvykem, tak OPĚT precizní, parádní a vychytané - však taky taková doba, co jsme na to museli čekat ;D. Hlavně ten bílej domek je extra super 8).

Jen teda nějaké připomínky: z fotky 20 střechy vypadají sice pěkně, ale chtěl bych to spíš vidět jakoby při pohledu na štít zeleného baráku. A pak ta kelnba sice musela dát mraky práce, ale moc se mi nelíbí.

Luky1987

Jó, kluci z Plzně (Plzence) umí stavět ;)

linhi

Je to jako vždy nádhera,na mě také až moc strakaté,ale prostě pecka!   ;)

gearcs

Díky za komentáře :)
Na mě to ve výsledku působí taky dost strakatě, kdybych to dělal znova, asi bych to udělal jinak ;)
Speciálně pro Dana dvě fotky toho napojení střech.

blackrabbit

 :o Dlouho jsem čekal na tvůj nový MOC a opět si nezklamal. Podle mě patříš k světové špičce castle stavitelů, škoda že jsi nestihl CCC. Jen by mě zajímalo jak je uchycena bílá část bosáže u hnedého domku.

Jonas

#9
Další úžasný středověký MOC od Gearcse.
Blahopřeju a až budu mít víc času, budu studovat detaily.

Zároveň se jedná o názorný příspěvek do Colonelova článku o stavebních technikách, aneb jak stavět zdi ještě realističtěji.
Jonas - Můj Brickshelf

FilipS

Je to nádhera, tolik úhlů, interiérů a detailů. Moc se mi líbí ta klenba, to musela být hrozná práce. Jdu se ještě kochat fotkami.

S.t.a.l.k.e.r.

#11
Píšete síce, že je to strakaté, ale ani jeden z vás sa nezmienil o tom, že kde vám to pripadá také...

IMHO, cesta je na môj vkus dosť farebná, po odstránení veľkej časti zelenej, tan a čiernej by sa možno výsledný dojem zmenil. Na domoch mi to nevadí, hnedý je úplne bez chyby, pri pohľade na strechu so štítom sa mi vybavil film Vikingovia s Banderasom.  >:D Pekne si sa vyhral s detailmi, tá jaskyňa s banditom a mučiareň so škripcom, klobúk dole, Město Anín dostalo riadnu konkurenciu.

Tie custom stromy v týchto MOCoch by si zaslúžili samostatné vlákno pre inšpiráciu ostatným, ako a z akých dielov stavať.

Siegnord

  Skvělá práce. Ještě jsem si nestačil prohlédnout všechny detaily a už mi z toho přechází zrak. Jak už zde bylo psáno, originální je Ježíš na kříži, ale také obě orlice na stěnách starého kostela. Věž kostela se mi pak líbí ze všeho nejvíc.

grohl

Opět smekám pomyslný klobouk. Úžasné detaily jako obrácené nohy tvořící součást výzdoby nad vchodem, zajímavě napojované střechy, mučírna, Ježíš na kříži...Prostě super.

Daniel

Dík za detail střech - rozhodně zajímavé řešení :).

Celkově jsem si prošel BS galerii ještě jednou a na tom bílém je znát inspirace od letošního celkového vítěze CCC - od Derfela Cadarna. Ale v umístění baráčků do terénu ti nesahá ani po kotníky - tvoje složitost umístění do terénu (v těch úhlech) je pravděpodobně nejlepší, co jsem kdy viděl 8).

Jotun

Moc pěkné, nemohu se vynadívat. ::) Než jsem si přečetl popis tak jsem nejprve myslel že se jedná o prostředí renesančního španělska nebo itálie, dle božích muk, mnicha v kapli, a vojáků v morionech. Kažodpádně velice povedná stavba. ;)

gearcs

Díky všem!  :)

Stalker: Co se týká těch stromů, časem dám něco dokupy.
Dan: Jasně, Derfel byl velká inspirace, hlavně jsem chtěl ale něco změnit na hrázděných budovách. Když jim uděláš reliéf, vypadají hned líp.
Co se složitosti týká, tak mě opravdu baví dělat stavby nepravidelně. Není to zas až tak složité, když víš, jak na to. Plánuju o tom brzo něco napsat do samostatného vlákna.

Ryxe

No kamaráde, opět jsi nezklamal ;). Čekal jsem jak to celé dopadne,když jsem viděl fotky ze stavby a nemám tomu vůbec co vytknout. Nápad, život, zajímavé a nepravidelné rozmístění.... Patříš opravdu do světové špičky. 8)  Jdu se dál kochat a něco okoukat ;D

Ivansliz

Musím se přidat k pochvalám. Opravdu bombastická stavba. Též jsem si vzal inspiraci z několika detailů v tvém dílku. ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Luky1987


gearcs

Díky, tohle jsem už fakt nečekal ;D

mizdas

Wow, to je úžasné, neni k tomu co víc dodat, fotky jsou taky velice pěkné, nádhera!  ;) Konec konců, ještě aby se ti nějáký MOC nepovedl  8) ;D.

paskalis

#22
Zdar. Tohle jsem jednou viděl na BS (ještě než jsem se zde zaregistroval) a žasl jsem. A žasnu ještě víc, když vím, že to vytvořil někdo z téhle republiky. Prostě perfektní. Ten Ježíš na kříži mě dostal. Další co se mi opravdu líbí je kanalizační výpust do řeky. Stará ulice (vypadá trochu rozbitě) prorůstající travou (alespoň mi to tak příjde). Trochu mě mrzí, že ti "zlí" mají zrovna znak nás, Slezanů;). Ale stejně obrovská chvála. A jak napsali někteří že je to strakaté, tak mě se to právě naopak líbí tak, jak to je.