Wolfpack Tower 6075

Založil Arcanus, 29.12.2010, 14:09:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Arcanus

Legendárny ostrovný vlčí brloh, to mal byť darček číslo jeden týchto Vianoc. Lenže, človek mieni, snehová búrka mení a tak prišiel až teraz.
Napriek tomu - stojí za recenziu. Posúďte sami.

Popis témy

Každý priaznivec Lego castle si spomenie, ako vo väzniciach a kobkách veľkých hradov boli väznení nešťastníci s kapucňou a symbolom vlčej hlavy na hlave.
Vlčí ľudia vtrhli do Lego ríše v roku 1992 a postupne nahradili Lesných ľudí. Ako odpadlí renegáti napádali a okrádali rytierske rády Čiernych aj Dračích rytierov, ktoré boli ich hlavnými nepriateľmi.
Napriek tomu, že celá séria má len dva sety, boli mimoriadne populárne. wolfpack Tower je najväčší set tejto edície.

Balenie

Krásne balenie v typických hradných farbách, čo viac dodať? Azda len to, že 6075 bol jeden z prvých setov s typickým nápisom Lego System, ktorý nahradil Legoland.

Minifigovia: 4

Wolfpack: 3

Traja vlčí ľudia majú svoju skrýšu v ostrovnom brlohu. Legendárne figúrky v hnedých torzách a s kapucňami obývajú jaskyňu. Jeden z nich je veliteľ, odlišuje sa čiernou kapucňou, čiernymi nohami  a prelepeným okom. Dvaja ďalší strážia ukradnuté poklady.

Duch: 1

Azda najčarovnejší minifig celej histórie Lega dopĺňa tajomnú atmosféru celého setu. Svetielkujúce strašidlo bolo od svojho objavenia vo vežiach a podzemiach pevností populárne a svoje miesto má aj v tomto sete. Ako inak - straší vo veži.

Súčasťou setu je aj sivý sokol.
Popis setu

Vlčí brloh je situovaný na rieke/jazere. Možno je to opustená pevnosť, možno jaskyňa, v ktorej našli lúpežníci skrýšu pre svoje poklady. Vedie k nej malý padací most, ktorý ide zdvíhať aj spúšťať. Na druhej strane ústi do jaskyne s pokladom. V prípade neočakávaného útoku armády Čiernych alebo Dračích rytierov je možné most zdvihnúť a z bezpečia skrýše ostreľovať útočníkov, čím sa Wolfpack Tower stáva prakticky nedobytným.
Obe steny, tvorené BURPami /6075 je úplne prvý set, kde sa tieto veľké skaly objavujú/je možné otvárať a  zatvárať. Koniec brlohu tvorí vysoká veža, kde straší duch. Možno to bol náhodný pocestný, ktorý sa zatúlal až k lúpežníkom, možno neopatrný rytier. Dnes sa to už nedozvieme, každopádne - dotvára fantastickú atmosféru tohto setu, ktorý vôbec nebol najväčší, vôbec nebol najprepracovanejší, ale jedno mu uprieť nejde - bol čarovný.

Hrateľnosť

V kombinácii s inými setmi prakticky neobmedzená, výhodou je však, že Wolfpack Tower je hrateľný aj sám o sebe. Minifigovia a štruktúra setu ponúkajú hodiny a hodiny strávené pri stredovekom dobrodružstve.
A tentoraz na strane tých zlých.

Hodnotenie

Ťažké, veľmi ťažké. Lego hrady mali množstvo lepších pevností, napriek tomu - pri krabici s týmto legom, starej osemnásť rokov, neotvorenej a perfektne zachovanej človek stráca slová. A to isté aj pri stavbe.
Viac zbraní, veľkosť - vytknúť by sa dalo hocičo. Napriek tomu tomu vravím - úžasný set 6075 Wolfpack Tower.  Taká legenda si asi ani iné slová nezaslúži.   

SpCasPi000

Tiež som mal tento set v pláne tento rok, ale mám vo wantliste okolo 100 vyrovnaných setov spred 15-25 rokov, takže to zatiaľ nevyšlo. Pred 18 rokmi som dostal len vlčí koč a na pevnosť nebolo peňazí, ale aj ten mi urobil neskutočnú radosť, takže si viem predstaviť aké to musí byť s 6075kou, a ešte keď vezmem do úvahy, že viac toho nevyšlo, z čoho som bol vtedy sklamaný. Tú atmosféru potvrdzujem, bola v tých časoch po rozbalení každého setu akási iná (a krajšia). A toho ducha mám aspoň v setíku 6034, hrali sme sa s ním vždy po tme, nemalo chybu.
Máš pravdu že aj lepšie sety boli, ale rok 1992 bol posledný kedy bolo dobré všetko čo vyšlo dovtedy, takže ja hodnotím brutálne vysoko  :)

Arcanus

no tak ten kočiar vlčích ľudí je azda najkrajší zo všetkých v lego castle..

istým spôsobom súhlasím, že rok 1992 bol zlomový vo vývoji a kvalite lega, ale ja by som sa nebál posunúť hranicu až na rok 1996..

predsalen Dragon Masters, Royal Knights a Dark Forest stáli za to, nehovoriac o Imperial Armada a Western (nie Indiáni)...

Obzvlášť séria Dark Forest - tá ma dostala úplne, keď som sa o nej pred pár rokmi dozvedel, fantázia...

SpCasPi000

Je to vzácne v mojom prípade, ale s väčšinou súhlasím. Pre mňa je predzlomový rok 1992 pre Castle, lebo od 1993 sa tam začali používať draci a postupne lietajúce stroje a fantasy, čiže do roku 1992 to bola ešte čistá stará škola. Dark Forest som objavil až pred rokom, a tiež ma dostal, v novembri som to už nevydržal a objednal som si aspoň ten najmenší z trojice setov, zvyšné dva budú veľký problém, lebo predajci sú z USA a ceny dosť vysoké. To bolo z Castle na dlho posledné čo sa mi páči. Potom neskutočne dlhá prestávka a až od Crown Knights 2007 mi to opäť pripomína starú dobrú školu, aj keď v modernejšom prevedení (len si musím odmyslieť ich fantasy protivníkov).
Piráti sú podľa mňa všetci dobrí (tí mali tiež nepochopitelne dlhú pauzu ale s návratom som spokojný, aj keď už je to iné), a Western by mohli urobiť znova ešte niekedy, je to nefér že niekto mal to štastie zažiť to a potom už nič nebolo. City točia dokola už desaťročia, aj Castle, ale niektoré témy majú veľkú smolu a dostanú len jednu šancu, čo je škoda. Keby aspoň vydávali reedície pre zberateľov a fanúšikov, ako okolo roku 2000 s pár Castle a Pirates setmi...