8984 - Bionicle Legends Strionius

Založil Briarios, 17.02.2010, 08:17:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Briarios

Tož zdravím, po dlouhé době jsem se konečně odhodlal zveřejnit taky nějákou recenzi a taky můj první topic tady vůbec  :)
Omlouvám se za kvalitu foťáku, je to focený ještě starym mobilem.
Možná se trochu rozepíšu...


Krabice zepředu.
Krabice vypadá zajímavě jak designově tak i obsahově, s původnímy Bionicle to už má ale společného asi jenom značku.
Co každého zběratele Bionicle nadchne na první pohled je asi majestátní pozice toho elitního skralla tam.(Pro ty kteří čtou tuto recenzi ale o Bionicle nemají ani tušení.Skrall je druh Bionicle které vede titán Tuma.Základním agorim je Atakus,poté je Glatorian Skrall a potom Glatorian Stronius a pak je samozřejmě Titán Tuma.)
Na krabici se mi líbí pozadí,je takové tajemné a hezky ladí.


Krabice zezadu.
Na to že u Bionicle bývá zadní část krabice popsáná 90% keců o tom kde to vyrobyly apod. zde si aspoň udělali místo pro všechny Glatorian Legends.Pozice Legends se mi líbí.
Mimo písmen a pozic tam najdete ještě Bio-Kód, funkci střílení ze zbraně (Thornax Launcher) a zmíňku o hře s Thornaxi a počítači života.


Obsah krabičky.
Zdá se mi s prominutím jako by si z nás celé Lego Company dělalo prdel, dílků je tam tolik že by se to vešlo dovnitř kdyby byla krabice o polovinu menší...
Navíc Lego Bionicle se pohybuje běžně kolem 300,- Kč, ale bez pardonu 300,- Kč ta 55 dílků, jednu slabou umělohmotnou krabici(Víko je o něco vytelnější) a plánek na sestavení který Vám bude časem nanic je to trochu moc.


Tady už je to venku, možná by to nepůsobylo tak velkým dojmem kdyby tam nebyli 3 velké dílky které Stroniusovi slouží jako brnění na hruď a na ramena.Obsah krabiček všech Legends a dokonce celých Glatorian se nijak neliší, jen barvou a jinak barevnýmy dílky, jinak kostra zůsává stejná(Vyjímečně je udělaná jinak)


Návod.
Stejný jako krabice, klasika.
Návody vám jsou časem k ničemu protože složitost těhle Bionicle není tak těžká aby ste si to nezapamatovali.


Nové dílky z roku 2009
Z 55 dílků pouze 13 nových...To se Lego překonalo.Ale abych jenom nekritizoval, musím jim pochválit design kostiček, zvlášť hlava mě nadchla snad nejvíc ze všech dílků.A kyj sem čekal menší takže taky chválím.


Maska
Maska je moc hezká ze všech úhlů, docela mi připomíná dinosaura.Každopádně je to nejpovedenější dílek z celého setu a tak si zaslouží samostatné foto.


Závěr
Na závěr...Pokuď zbíráte Bionicle a líbí se vám mlátičky tak si Stroniuse kupte, pokuď Bionicle nezbíráte a nejste připraveni na zklamání tak nechoďte ani do obchodu.
Já osobně jsem byl z větší části potěšen i když podle mého psaní to moc poznat nešlo, ale každopádně se Stronius vyvedl.Sice už to není to co bývalo ale dá se to zkousnout.

+ Maska
+ Kyj
+ Provedení
+ Design

- Cena mi příjde divná, v mém případě jsem pořídil za 250,- Kč což za dobrého Bionicle není dost.

Závěrečný posudek : 80%
Lego nikdy nestárne.

Hardegon

TOŽ sis mohl všimnout, že takové obrovské fotky zde nejsou moc v oblibě, výmluvy na "špatné foťáky" už vůbec ne, a že existuje kontrola pravopisu.

Ale snaha se cení.

Briarios

Citace od: Hardegon kdy 17.02.2010, 08:28:06
TOŽ sis mohl všimnout, že takové obrovské fotky zde nejsou moc v oblibě, výmluvy na "špatné foťáky" už vůbec ne, a že existuje kontrola pravopisu.

Ale snaha se cení.

Tož v prvé řadě děkuju, tož v druhé řadě když sem dal kontrolu pravopisu, byla tam jenom jedna chyba, buďto jsem blbej já nebo ta kontrola a tož v třetí řadě kdybych to fotil foťákem a ne mim mobilem tak by to bylo ještě větší a na zmenšování fotek nemám náladu, ale jinak díky.
Lego nikdy nestárne.

Petronel

Bionicle se mi líbí, vypadaj dost dobře, ale nekupuju si je... na tvoření to totiž moc neni. Žádné univerzální a stavební kostičky atp.  ;D No a ta cena / poměr dílků.... no přesně jak si sám uvedl.

Co se týče fotek, mohli by být akorát možná menší, aby se nezobrazovali přes celou stránku (skryjou se tim i kvalitové nedostatky). Ale jinak nevidim důvod proč by mělo být špatné fotit mobilem, když neni jiná možnost, tak aspon to... protože jinak si tu zas lidi stěžujou, že tam fotky nejsou vubec  ;)

Hardegon

Citace od: Briarios kdy 17.02.2010, 09:49:43
Tož v prvé řadě děkuju, tož v druhé řadě když sem dal kontrolu pravopisu, byla tam jenom jedna chyba, buďto jsem blbej já nebo ta kontrola a tož v třetí řadě kdybych to fotil foťákem a ne mim mobilem tak by to bylo ještě větší a na zmenšování fotek nemám náladu, ale jinak díky.

Kontrola mi tedy kromě nespisovností našla i hrubky nebo neexistující slova, ale budiž.

Odpověď "nemám náladu zmenšit fotky" je skutečně... #!!&?@?!!&#!??![@  :-X

Možná jako příloha by to vypadalo lépe a člověk by neroloval tolik. Dokonce i na foťáku lze nastavit velikost fotek.

Ondra

On to ani nemusel zmenšovat, stačilo dát zmenšeninu na kterou mu imageshack automaticky vygeneroval odkaz.

Netuším, jestli se to dá zpětně vyhledat.

Shmade

#6
Tak ono se dá fotky změnšit (rozměrově, né velikostně) i přímo v příspěvku, stačí když po vložení obrázku pomocí [ img][/img ] příspěvek odešlete a pak dáte editovat, po odeslání se tam totiž objeví ještě šířka a výška v pixelech, stačí přepsat jednu hodnotu a druhou vymazat, ta se dopočítá pak sama tak aby byl zachován poměr stran...


edit: jen na ukázku.... je to pořád ten samý link na původní Briariosův obrázek...



případně se daj dělat i prasárny


edit2: Na "nemám náladu" jsem raději ani nereagoval ::)