*TOP* (Vlastní) Chess Castle

Založil Daniel, 04.01.2010, 09:49:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Daniel

Další hrádek dostavěn, sice to byla celkem rychlovka (mám i jiné závazky), ale tak snad to úplně nezavrhnete  ;).

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=415520

Siegnord

  Na celkem rychlovku je to hodně dobrý. Z tvých hradů se mi líbí rozhodně nejvíc.  :o

Rhox

Výborný dílo. Z toho bude další TOP:) Jen by mě zajímalo, jestli máš těch hradů postavených víc naráz, nebo je tak často boříš a stavíš nové...

Aki

Citace od: Siegnord kdy 04.01.2010, 10:47:49
Z tvých hradů se mi líbí rozhodně nejvíc.
Tak to jsme dva. Z tvých hradů je určitě nejblíže těm skutečným a místním. Škoda, že to předhradí zůstalo takové prázdné. Čekal bych tam alespoň nějaké hospodářské zázemí.
Moc se těším na další fotky.

hobby

Abych taky něco krátce "štěknul" ;):
Jsi opavdu TALENT, kterých tu není mnoho. Radost pokoukat! 8).

Jindroush

Stavba pěkná, ovšem málo živá.

Trošku offtopic obecná hradařská otázka: nejsou ty dvě vstupní věže trošku moc masivní? Tj. jestli by kombinace 33 a pak 45 nebyla lepší?
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Daniel

Citace od: Aki kdy 04.01.2010, 11:43:10
...Škoda, že to předhradí zůstalo takové prázdné. Čekal bych tam alespoň nějaké hospodářské zázemí.
Moc se těším na další fotky.
No vím, jenže mám teď na poslední chvíli nějaký jiný závazky k Roztokům, takže jsem si s tím vůbec nepohrál(původně tam něco bylo v plánu-konírna, kovárna) a jen prostě dostavěl když už to bylo napůl hotové... Už se začalo lehce bourat ;)

Citace od: Rhox kdy 04.01.2010, 11:41:04
...jestli máš těch hradů postavených víc naráz, nebo je tak často boříš a stavíš nové...
Jak mám dostavěno, nafoceno, tak bourám ;) Stavím něco přes rok a mám tyhle svoje vlastně 4 hrady, takže jde spočítat jak často stavím a bourám ;)

Gibur

Miluju tyhle skály,moc se mi líbí ta vstupní brána do hlavní části hradu.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Colonel32

Citace od: Jindroush kdy 04.01.2010, 12:24:48
Trošku offtopic obecná hradařská otázka: nejsou ty dvě vstupní věže trošku moc masivní? Tj. jestli by kombinace 33 a pak 45 nebyla lepší?

To už by tě asi hodilo do opačného extrému. Ale ten lom 33/70 není ideální, z hlavy bych to viděl tak na 3-4 patra slope 45, a zbytek nechat 70 (ale bylo by jicho 1-2 patra míň)

gearcs

Tentokrát jsi to tolik nepropracoval jako Dragon castle, ale i tak se mi hodně líbí. Souhlasím, že věže u brány jsou dost mohutné, ale mně se právě tohle dost zamlouvá. Co bych změnil  ;D je osazenstvo hradu, zkus už taky jiný národ, než Crown rytíře ;)

linhi

Já bych v tomhle souhlasil s Colonelem a alespoň o jednu řadu ubral na 70 a přidal na spodek dal dvě řady 45 ,jinak je hrad a hlavně skála parádní! Já už tady na foru budu už v soutěžích opravdu je sponzorovat :-)

Ryxe

Stavíš opravdu krásně. Tento hrad se mi líbí tím, že oproti dřívějším stavbám vypadá více opravdově a proti stylu samotné stavby se nedá vůbec nic říci, co ale hradu oproti dřívějším dílům chybí, je život, starší hrady byly podle mě více živější. Střechy na věžích u brány bych upravil. Ale jinak klobouk dolů ;)

Daniel

No zase mrtvo tam úplně není, uvidíte na BS, ale vím, je to dostavěno narychlo (jak jsem již x krát psal) :-[. Mooooc se teda za to všem omlouvám a slibuji, že to nebylo dostavěno narychlo zbytečně  a v Roztokách kouknete na něco vydařenějšího...DOUFÁM ;)

Aki

Citace od: Jindroush kdy 04.01.2010, 12:24:48
nejsou ty dvě vstupní věže trošku moc masivní? Tj. jestli by kombinace 33 a pak 45 nebyla lepší?
Pokud by Dan ztvárňoval románskou nebo barokní stavbu tak určitě, ale už ne u stavbeb gotických a částečně i renesančních. Pro gotiku je ostrý úhel sklonu střech velmi typický. Když se zaměříte např na známé velké gotické chrámy zjistíte, že úhel sklonu jejich střech je téměř vždy hodně ostrý a střechy mnohdy přesáhnou i polovinu výšky stavby.
Věřím, že takovýto ostrý úhel na věži někomu může přijít nezvyklý, ale to může být i tím, že se často nedochovaly s původními krovy (přeci jenom se často stávaly obětí požárů).
Tuhle stavbu Dan zařadil mezi gotické hrady jak tímto ostrým úhlem u věží své "římské" brány do předhradí, tak i lomenými oblouky ve vstupních portálech.
Podobnou "římskou" bránu má například Holštýnská brána v Lubici a to i s podobně mohutným tělesem střechy. ;)
Tedy plně souhlasím s Gearsem, že se mi to právě takhle zamlouvá.

gearcs

Tak koukám, že jednomu tvému ochmelkovi z pití narostla prsa? (Samozřejmě myslím toho vpravo, ne tu ženskou!): http://www.brickshelf.com/gallery/legacek/ChessCastle/chess_castle_022.jpg
;D
Jinak nádvoří parádní :)

hobby

Vydržel bych se na to koukat celé dlouhé minuty. Přímo scenérie do pohádkového filmu... 8).

Jonas

Velmi sympatický hrad. Působí dostatečně členitě, zdivo vypadá věrohodně díky střídání odstínů šedé a také proto, že je většinou postaveno z kostek 1 x 2 (a ne větších), a dostatek zeleně tomu dodává na živosti.
Jonas - Můj Brickshelf

otaznik

Snad jen, když si s tím dáváš tolik práce, tak by bylo dobré i cestu znázornit s podobnou starostí. Tedy zapuštěnou do terénu, aby vypadala jako vyšlapaná.

tuvok07

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 07.01.2010, 12:50:01
A jooo, to jsem si ani nevšimnul těch obrysů... :-X. Tak je to prostě urostlej (tlustej) chlápek s prsama ;) ;D
A co, proč by to nemohla být ta ochmelka? Tedy ženská :D

tuvok07

A jinak smekám, na takováhle díla si netroufám :) Naposledy jsem stavěl kosmickou průzkumnou loď s interiérem a nic moc.