Dark Forest Fortress 6079

Založil Arcanus, 25.12.2009, 15:22:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Arcanus

Niekedy človek nájde pod vianočným stromčekom skutočné poklady. Mne sa to podarilo tento rok. Stále vo vianočnej nálade a pri svetlách vianočných píšem recenziu na MISB set 6079 - Dark Forest Fortress zo série Dark Forest.

Popis témy:

Set zo série Dark Forest, rok 1996 , ktorý sa bežne v Európe nepredával. Táto séria mala len tri sety a v podstate naväzovala na klasických a obľúbených Forestmen. Časovo sa prelínala s Dragon Masters a Royal Knights. 6079 je najväčší set tejto série.

Balenie:

Krabica klasického štýlu, priestranná, no priestor je vyplnený vcelku rozumne. Vnútri sa nachádza množstvo vrecúšok, špagát, návod, katalóg, a 3D podložka. Pôsobí výborným dojmom, plusom je rozhodne klasická možnosť otvorenia prednej strany.

Minifigovia: 6

Dragon Masters: 2
Veliteľ a vojak. Veliteľ má miesto dračej prilby s dračím plume klasickú prilbu šedej farby a menší štít s drakom, ktorý bol už u Black Knights. Vojak je bežný minifig s lukom a tulcom, ktorý sa vyskytoval vo viacerých setoch Dragon Masters

Dark Forest People:4
Každý má iné torzo, pokrývku hlavy  aj tvár. Dve torzá sú známe aj z Forestmenov  - klasické zelené s véčkovým výstrihom a ,,pytlíkom" za opaskom (rovnaké, ale modré mal aj čarodejník). Dopĺňa ho však vcelku neobvyklá tvár, ktorá môže byť označená aj za ženskú a čierna kapucňa (napríklad z Wolfpack). Druhé torzo je tiež zelené, má však okolo krku červený límec a krížom cez torzo čierny remeň. Tvár je dobre známa - napríklad z Wolfpack alebo Pirates (usmiata tvár s fúzami ale bez prelepeného oka) a v hnedej kapucni. Tento minifig sa vyskytol aj vo Fright Knights - 6087
Druhí dvaja majú hnedé a o čosi vzácnejšie torzá. Jeden má krátku halenu a druhý zasa koženú košeľu alebo vestu  a obaja majú trojuholníkové čiapky, známe iba zo série Forestmen - zelenú a hnedú.

Súčasťou setu je aj klasický kostlivec a dva kone (biely a hnedý)

Popis setu:

Koč, ktorý sa nachádza v tomto svete patrí medzi tie podarenejšie. Kombinuje čiernu, červenú a modrú farbu a okrem pokladu ukrýva aj skrýšu pre kúzelnú knihu a dva zlaté poháre.
Samotný set je situovaný do lesa. Podložka je 3D, známa napríklad z Islanders, predstavuje lesnú cestu, ktorú z jednej strany obklopujú stromy a vyvýšený kopec. Tomu je prispôsobený celkový dizajn tohoto setu. Ide o výrez lesa, ktorý je v skutočnosti pascou lesných ľudí. Prvý strom je nehybný, avšak dole má malé okienko a miestnosť. Hore zasa väzenie alebo kobku, v ktorej je pochovaná kostra. K väzeniu sa dá dostať po zelených ,,lianách"
O niečo ďalej je pasca, ktorá predstavuje padajúce kamenie. To sa dá však použiť aj ako munícia do jednoduchého katapultu, ukrytého za lístim a konármi. Za ohybom cesty je posledná a najväčšia lesť lesných ľudí - padajúci strom. Umiestnený na dômyselných padajúcich pántikoch po uvoľnení padne a zablokuje lesnú cestu (koču, vojakom...)
Z druhej strany však majú lesní ľudia malý úkryt - vyvýšené posedenie so stolom a tiež malú stajňu pre koňa. Treba použiť padací most, aby sa tam dalo dostať. Malá rozhľadňa na na úrovni stromu je ukrytá pred zrakmi zdolu.
Celý set pôsobí veľmi príjemne a prepracovane, s množstvom zelenej a hnedej farby. Veľa konárov, lístia a kmeňov stromov z tohoto setu robí dôstojného pokračovateľa legendy Forestmen.

Hodnotenie:

9,5/10 - Set je skutočne prepracovaný, obsahuje množstvo detailov, pascí a hodnotenie je blízke 10 z 10. Plusom je tiež množstvo zbraní - oštepy, meče, luky, tulce a dokonca dve dlhé sekery a dva štíty s erbom jeleňa.
Po zostavení vyslovene očarujúci vzhľad.
Prikladám základné foto, čoskoro pridám ďaľšie.
   

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Hardegon

Tak to je vážně poklad. To se Ježíšek předvedl. Navíc krabice vypadá na naprosto skvělí stav. Že by starý zapomenutý dárek?  :D

csgeronimo

Jakožto sám sběratel ( i když ne MISB ) - mohu jen pogratulovat. Sám mám tento set bez krabice.
Jen nesouhlasím s hodnocením. I když je to set velmi hezký, myslím, že nejen u forestů byly některé sety lepší a já bych tomuto nedal více než 8.
Tím nechci kritizovat - naopak - super recenze a přeji hodně dalších takových dárků.

Arcanus

prvá sada fotiek... rôzne zábery

Arcanus

druhá sada fotiek... iné rôzne zábery

Arcanus

tretia a posledná sada fotiek