*TOP* (Vlastní) Dragon Castle

Založil Daniel, 14.12.2009, 09:57:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Daniel

Tak jsem konečně dal na BS fotečky "nového" hrádečku:
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=412347

Aki

Co k tomu napsat? Je to úžasně vypiplané a čisťounce pěkné.
Máš velmi charakteristický a zajímavý způsob stavění.
Tenhle hrádek by jsi určitě měl přihlásit do CCCVI!  ;)

Micho

Tak toto aj mňa berie. Výborná práca, zaslúžiš si vysoké uznanie a na výstavu do Prahy s tým. Keď sme už nestihli Banskú Štiavnicu.  8) 8) 8)

Siegnord

  Pěkná knihovna. Jsou v ní tiles 1x1 nebo 1x2 ? Nelíbí se mi tráva svisle zarovnaná se zdí u dveří (foto 12). Přeji hodně štěstí v soutěži.

Shmade

Opravdu pěkná stavba, jen jestli s tím jdeš do soutěže, tak bych ještě nějak zapracoval na fotkách, nevim, kde se stala chyba, ale na BS ve složce contest jsou ty fotky tak nějak divně kostičkovaný, přitom ostatní fotky vypadají líp. Podle mě si měl nastavený něco špatně při jejich zmenšování, případně i při ukládání, ta komprese je tam vidět, zkust to zmenšit a uložit znovu klidně bez komprese...   Podle mě máš na dobré umístění, tak by bylo škoda kdyby kvalita fotek šanci snižovala.

Daniel

Díky za komentáře!  ;)

Citace od: Aki kdy 14.12.2009, 10:26:46
...Tenhle hrádek by jsi určitě měl přihlásit do CCCVI!  ;)
Je v plánu :).

Citace od: Shmade kdy 14.12.2009, 12:59:52
Opravdu pěkná stavba, jen jestli s tím jdeš do soutěže, tak bych ještě nějak zapracoval na fotkách, nevim, kde se stala chyba, ale na BS ve složce contest jsou ty fotky tak nějak divně kostičkovaný, přitom ostatní fotky vypadají líp. Podle mě si měl nastavený něco špatně při jejich zmenšování, případně i při ukládání, ta komprese je tam vidět, zkust to zmenšit a uložit znovu klidně bez komprese...   Podle mě máš na dobré umístění, tak by bylo škoda kdyby kvalita fotek šanci snižovala.
...tak jsem zkusil aktualizovat fotky, snad to bude lepší.

Citace od: Siegnord kdy 14.12.2009, 12:14:13
  Pěkná knihovna. Jsou v ní tiles 1x1 nebo 1x2 ? Nelíbí se mi tráva svisle zarovnaná se zdí u dveří (foto 12). Přeji hodně štěstí v soutěži.

Jsou tam převážně 1x1. Trávu nevím jakou myslíš u dveří? Tam u dveří zádná není, aspoň myslím ;)

Citace od: Micho kdy 14.12.2009, 10:58:54
Tak toto aj mňa berie. Výborná práca, zaslúžiš si vysoké uznanie a na výstavu do Prahy s tým. Keď sme už nestihli Banskú Štiavnicu.  8) 8) 8)
No o další hrad do Prahy není zájem :(, takže jsem se domluvil toršku jinak. Ale něco v Praze budu mít! :)

Ryxe

Opět jsi nesklamal a gartuluji Ti k další parádní stavbě. Za sebe nemám co vytknout, je to opravdu dechberoucí dílo. Přeji Ti mnoho úspěchů v soutěži CCCVI ;)

Marcel

Nádherné jako vždy, do detailů propracované.

grohl

Neskutečné, spousta skvělých detailů a čistý styl.

Vlada

Ahoj Dane, opět skvělá práce. Na Tvé MOCy je vždy radost pohledět, doslova z nich číší radost pro stavbu. U hrádku je výborně zvolená jeho líbivá koncepce, moc se mi též líbí provedení terénu, kopec znázorněný pomocí slope vypadá realisticky, jakožto i čeřící se vodní hladina okolo skály...  :)

Přeji mnoho zdaru v soutěži a těším se na další Tvé nádherné stavby.

gearcs

Jak už jsem psal jinde - je to bomba, všechny prvky svých hradů zdokonaluješ s každou stavbou neskutečným tempem. Vyhraj!

linhi

Jen a jen gratulace,je to paráda co se dá postavit na celkem malé ploše,začínám se stydět za své megalomanské dílko které tomu tvému detaily a propracovaností nesahá ani po kotníky... Prostě jen tak dál!

Draon


Meduin

Rovněž i já se připojuji s obdivem pokud jde o stavební techniku, provedení. Skály, věže, prostě skvělý.

Mám ale taky trochu kritiku týkající se dispozice hradu jako takového. Jde mi o umístění jak věží, tak paláce. Z rozložení jednotlivých staveb to na mne působí dojmem, jako by obyvatelé hradu čekali na případný útok pouze ze strany vody. Je mi jasné, že použité rozložení mělo bezpochyby ve Tvých záměrech opodstatnění, ale rozhodně mi přijde jako velmi nevhodné, umístit čelem k hlavnímu a jedinému možnému přístupu palác. Vzniká tak při případném obléhání značné riziko, že všechny střely obléhatelů tuto budovy bezproblémově zasáhnou a zničí. No, nebylo by těch soch škoda? Navrhoval bych ten objekt minimálně pootočit, aby vstupu byl vystaven roh, střely by pak lépe sklouzávaly.
Asi nejlepší by bylo zaměnit umístění obranné věže s tím palácem, přivtělit k ní vstupní bránu a ještě do hradu vstupovat trochu pod úhledm, ale to by už samozřejmě zcela rušilo použitou koncepci - použití padacího mostu, druhé brány a tak. Tak třeba příště...

linhi

Některé hrady se také stavěli nesmyslně,například Točník,stavěli se v dobách kdy byl klid a lidé nemysleli na válku,ale na krásu. Na Točníku je také palác v čele.

Daniel

Citace od: Meduin kdy 15.12.2009, 08:53:38
...Mám ale taky trochu kritiku týkající se dispozice hradu jako takového. Jde mi o umístění jak věží, tak paláce. Z rozložení jednotlivých staveb to na mne působí dojmem, jako by obyvatelé hradu čekali na případný útok pouze ze strany vody. Je mi jasné, že použité rozložení mělo bezpochyby ve Tvých záměrech opodstatnění, ale rozhodně mi přijde jako velmi nevhodné, umístit čelem k hlavnímu a jedinému možnému přístupu palác....
Původně to vůbec nemělo být jako větší hrad s okolím, takže jsem to nějak nepromýšlel jak bude funkční. Jsem si jen chtěl zkusit kulatý věže a takový natočený půdorys, jenže pak se to začínalo rozrůstat o skálu, o vodu, o přehradí...prostě z toho vylezlo tohle ;)
Teď dokončuji další (větší) hrad, takže snad se tam bude obranná funkce pozdávat více..

Meduin

Citace od: linhi kdy 15.12.2009, 09:00:37
Některé hrady se také stavěli nesmyslně,například Točník,stavěli se v dobách kdy byl klid a lidé nemysleli na válku,ale na krásu. Na Točníku je také palác v čele.

To máš sice pravdu, Točník je už skoro "zámek" (obdobně jako Krakovec Jíry z Roztok ze stejné doby), ale Dragon Castle určitě na válku myslí (věže, vstup do věže v patře, obklopení ze všech stran vodou a přístup pouze po mostě, padací most).
Samozřejmě chápu Danielovo alias Legackovo vysvětlení o dodatečném zakomponování do krajiny. Rozhodně na to, že to byl pouze pokus o realizaci různých stavebních technik - můj plný obdiv.
Přeju, ať mu to krásně staví i nadále.

mirek

Je to světové. Držím palce, ať je to výhra.

maeror

Opravdu parádní stavba.
Co tu ještě nebylo napsáno... kulatou věž už prezentoval linhi, takže ta až takovým překvapením není, ale moc se mi líbí, jak jsi na ní vyřešil okna a střechu - kdo to zkusil tak určitě potvrdí, že něco vhodného vymyslet je opravdu kumšt!

Ryxe

Já bych u tohoto díla ani dispozici hradu nějak zvlášť neřešil. Mě přijde spíš laděn do Fantasy stylu a tam je dovoleno téměř vše ;), takže mi to takhle přijde OK. Přeci jen u tohoto stylu nemá stavitel svázané ruce nějakými pravidly a historickými podklady a může stavbu plně rozvinout podle svých představ, to prostě u stavby podle reálných předloh tak úplně nejde.

Filipkod

KRÁSNE !!!!  ;) ako dlho si to cca staval??? Už sa teším aj na väčší hrad  :)
Nech vás lego sprevádza !

Martys08

Úžasné dílo!!!Nejvíc se mi líbí jak si udělal vodu.

Aki

Citace od: Ryxe kdy 15.12.2009, 16:41:51
Já bych u tohoto díla ani dispozici hradu nějak zvlášť neřešil.
Přesně tak to vidím i já.  :-*

Icewalker

K hradům se moc často nevyjadřuji, ale tento mě opravdu oslovil. Není nijak přehnaně veliký, má pěkné detaily a je vhodně zasazen do krajiny. Skvělá práce :)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

germik

No je to krása :o, dobrý kombinování barev, krásnej strom, úžasný podzemí, i ty okna a střecha na kulaté věži jsou dobře udělaný :). Jen ale otázka , sám teď zkouším stavbu s kulatou věží (nebo spíš stavbu zčásti kulatou) a i tam jsou okna, ale nejdou udělat předsazená jako tady a navíc jsou docela velké  :-[( š. 4 a 6 st.). Nevíte někdo co s tím?  ???
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Daniel

Nevím, jestli myslíme stejnou věc, ale co nějak, jak má linhi ty dveře?

germik

JJ, to je ono, sice to trochu vykukuje, ale co nadělám lepší to asi nebude, dík :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Filipkod

Citace od: martin15 kdy 15.12.2009, 19:26:18
Úžasné dílo!!!Nejvíc se mi líbí jak si udělal vodu.
jj tá voda je best   ;)  :D
Nech vás lego sprevádza !

otaznik

Nádherná práce, za poslední dobu jasně nejlepší MOC, co jsem viděl. Krásně navrhnutý a zpracovaný terén, skvělé detaily, život. Velmi mě zaujaly ty padací dveře nahoře na věži, výborný nápad. Také střecha na té větší věži je vynikající.

Daniel

Tak pro ty, co mi přáli štěstí v Colossal Castle Contest VII:
http://www.classic-castle.com/events/contest/cccontest7/winners.html
...3.flek, což je nad moje očekávání ;)