Klášterec nad Ohří 2014 - 2015

Založil Peesko, 23.07.2014, 14:56:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Peesko

Oficiální pozvánka na výstavu exponátů ze stavebnice Lego a bohatý doprovodný hudební, divadelní a kulturní program, který započne vernisáží v neděli 12. října 2014 a bude trvat do 31. ledna 2015 na zámku v Klášterci nad Ohří. Dětský koutek s vláčkodráhou, kostky Duplo i Classic - Basic, workshop s tématem "alternativní modely", cyklus přednášek s tématy "alternativní modely", "Svět kostek", "Architektura v kostičkovém designu" a další. Soutěže o hodnotné ceny. Občerstvení a další doprovodný program zajištěn. Součástí výstavy bude tématická expozice s mozaikou znaku města a 3D modelem hlavní vstupní fasády zámku v Klášterci nad Ohří, dioráma western, City - stavba, City - Trains, City - letiště, City přístav a další exkluzivní modely z řad továrních setů i MOC tvorby.   
Peesko

Peesko

Výstava bude rozšířena o exponáty z témat: skulptury, alternativní modely, speciální modely MOC tvorby. 
Peesko

hobby

To sis vzal na sebe pořádný závazek; no tak ať to klapne, přeju štěstí a úspěch.

Peesko

Ten největší závazek si vezmu až za pár let .....pokud její tolerance vůči mému kostičkovému hobby vydrží.... :-D

Jsem přesvědčen, že výstava bude mít úspěch. Její příprava je sice rozsáhlá, ale je to dostatečná výzva vzhledem k možnosti výstavy části mých sbírek a exponátů vyzvaných dalších vystavovatelů.

Na základě dotazů ze SZ musím doplnit informace o slosování kostičkových výher:
Při zakoupení vstupenky na výstavu návštěvníci odtrhnou slosovatelnou část, kde vyplní jméno, adresu, kontakt a lístek vhodí do připraveného osudí, ze kterého se za přítomné komise budou losovat na konci výstavy výherci "kostičkových cen". Tyto ceny budou sestaveny z namíchaných kostek z dětského koutku a setů od sponzorů. Výherci budou uvedeni na stránkách pořadatele výstavy www.zamek.klasterec.cz v den slosování výher a výhry jim budou zaslány na uvedenou adresu.

Workshop na téma "Alternativní modely" povede zkušený kolega "Tomik". Návštěvníci budou mít možnost pod jeho vedením zakoupit si na místě a postavit alternativní model ze dvou vybraných továrních setů, který jim po společném focení tvorby zůstane. Počet kusů je omezen od každého setu na 20 ks. V případě zájmu ze strany AFOLů o účast na workshopu s vlastním zakoupeným setem mimo naší nabídku zde budou čísla továrních setů, ze kterých se budou alternativní modely stavět, uvedena v blízké době.  Workshop, přednášky a další bohatý doprovodný program se uskuteční souběžně se startem vernisáže dne 12.10. v prostorách zámku v Klášterci nad Ohří. Ve dvoře zámku bude po celý den působit nejen pro dětské návštěvníky hudební divadlo "Hnedle vedle". V jednání jsou farmářské trhy, skákací hrad a další atrakce, avšak to není již v mé kompetenci. Občerstvení (Kavárna, cukrárna) na zámku.
Rozhodně je na co se těšit!

Příští týden započnu se stavbou modelu hlavní vstupní fasády zámku v Kl. n. O., větší část z finančních důvodů postavit nelze. Postupně budu vkládat další informace a fotografie z přípravy. 
Peesko

Peesko

Doplňuji čísla setů, ze kterých lze na workshopu stavět alternativní modely:

- 31017 - Creator oranžový kabriolet
- 31014 - Creator silné rypadlo

V případě, že budete mít kdokoliv zájem zúčastnit se workshop stavby alternativního modelu se setem zakoupeným mimo akci, případně pokud budete chtít rezervovat set dodaný z naší strany, prosím, potvrďte svou účast/rezervaci do SZ nebo zde.



Peesko

Tomik

Jen tak mimochodem, ten workshop na stavbu alternativních modelů budu vést já, takže pokud se někdo chtěl zúčastnit jarního workshopu v Praze, ale nemohl, tak má nyní šanci. ;)
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Peesko

#6
Chtěl bych upozornit, že do dětského koutku na výstavu v Klášterci n. O. jsem sehnal do osobního vlastnictví přes zahraniční spolupráci úplně nový Duplo hrací stolek na stavění, který byl zapůjčen od jiné instituce na výstavě "Svět barevných kostek" v Berouně. Společnost Lego Trading, zastupující dánskou korporaci Lego v České republice, mi zvedla prostředník na zapůjčení, nebo prodej, nebo i pronájem stolku, negativně přistoupila i na možnost zapůjčení nebo darování reklamních banerů nebo čehokoliv propagujícího značku Lego. Proto jsem ustoupil od spolupráce s nimi a přes zahraniční kontakty a BL - obchodníky s Legem vše na výstavu obstaral sám. Výstava ovšem splňuje a striktně dodržuje veškeré jejich požadavky včetně autorských práv.     
Peesko

Peesko

Výstavu "Svět kostiček" budou po konzultaci s pořadatelem vzhledem k délce výstavy provázet celkem dvě vernisáže. První vernisáž 12. října 2014 od 15. hodin představí hlavní program výstavy, včetně workshopu s výstavbou alternativních modelů, cyklu přednášek o světě z kostek Lego a bohatého kulturního, hudebního a divadelního programu hudebního divadla Hnedle-vedle. Druhou vernisáží na zlatou neděli dne 21. prosince 2014 bude program výstavy rozšířen o exponáty ze speciálních modelů ,,MOC" tvorby, mezi které budou zařazeny filmové modely, např. Ghostbusters, Toy Story – příběh hraček, The Simpsons aj., a dále o několik exponátů známých architektonických skvostů z různých koutů ČR. dle zájmu návštěvníků první vernisáže bude do programu zařazen i workshop a cyklus přednášek. Dětský koutek je plnohodnotně vybaven kostkami Duplo a Basic - System. Součástí dětského koutku bude i Lego Duplo vláčkodráha, originál hrací Lego stolek a pro nejmenší návštěvníky do 36 měsíců věku v prostorách DK k zapůjčení originál Lego odrážedlo. Na konci výstavy budou vstupenky slosovány o hodnotné kostičkové ceny. V průběhu vernisáže proběhnou soutěže o kostičkové ceny. Součástí výstavy bude i několik překvapení.   
Peesko

Peesko

Níže je uveden odkaz na fotogalerii z prvního dne výstavy "Svět kostiček", kde během první vernisáže proběhl i přednáškový cyklus, bohatý kulturní, hudební, divadelní a zábavný program a dále realizace Alternativních modelů pod vedením zkušeného kolegy Tomáše Víta, který je zde veden pod přezdívkou "Tomik". Druhá vernisáž, kde bude nabídnuto filmové téma a další skvosty, proběhne na Zlatou neděli dne 21. prosince.

http://zamek.klasterec.cz/web/cs-galerie.php?path=/akce/2014%20-%20zamecke-akce/2014-10-12%20lego
Peesko

Peesko

Peesko

Peesko

Aktuální informace z výstavy jsou ke shlédnutí na Facebookovském profilu "Svět Kostiček" (Klášterec nad Ohří). V případě Vašeho zájmu o další podrobné informace a možnost komunikovat se správcem profilu, nebo zodpovídat anketní otázky i v soutěžích o kostičkové ceny zašlete, prosím, žádost o přátelství s tímto profilem. Bude nadále funkční i pro další připravované výstavy, pouze se bude měnit název lokality, kde se výstavy uskuteční. 

Peesko
Peesko

Peesko

Zveme všechny příznivce kostiček Lego na druhou vernisáž výstavy "Svět kostiček", která se bude konat na Zlatou neděli 21. prosince 2014 v prostorách zámku v Klášterci nad Ohří! V rámci druhé vernisáže budou představeny exponáty z nejoblíbenější stavebnice Lego - ze speciálních modelů ,,MOC" tvorby, mezi které budou zařazeny filmové modely, např. Ghostbusters, Toy Story – příběh hraček, Návrat do budoucnosti, Harry Potter, aj., a dále o několik exponátů známých architektonických skvostů z různých koutů ČR. Bohatý odpolední program hudebního divadla Hnedle Vedle a doprovodný přednáškový program o "Světě kostiček". V případě zájmu bude součástí programu i workshop na téma "Speciální triky z kostiček", které představí speciální druhy spojení kostiček pro realizace architektonických modelů v měřítku, nejen v Lego City tvorbě.


Rádi stavíte ze stavebnice Lego? Chcete se ZADARMO seznámit s programy, ve kterých designeři navrhují Lego stavebnice, vlastní tvorbu, nebo například Lego kolejiště? Ano? Navštivte proto seminář a workshop v rámci Druhé vernisáže výstavy Lego exponátů "Svět kostiček", která se bude konat v prostorách zámku v Klášterci nad Ohří na Zlatou neděli dne 21. prosince v odpoledních hodinách!!! Program startuje již ve 14. hodin. Pouze v tento den bude v rámci Druhé vernisáže přístupný i mini obchůdek s vybranými druhy malých stavebnic Lego. V nabídce budou poptávané polybag sety a malé sety sérií Creator, Bionicle, Legends of Chima, Friends a City.
Harmonogram:
14.00 Krátká přednáška na téma "Svět ze stavebnice Lego" (max. 20 minut)
14.30 Seminář "PC Programy tvorbě z kostiček Lego" (max. 45 minut)
15.30 Workshop na téma "Speciální triky z kostiček Lego" - možnost sestavit si pomocí kreativních triků zajímavé detailní prvky, které obohatí Vaší tvorbu (max. 90 minut)
17.00 Slavnostní zahájení druhé vernisáže výstavy "Svět kostiček" - nové exponáty z filmové tvorby.
Program hudebního divadla Hnedle Vedle bude probíhat v odpoledních hodinách na nádvoří zámku souběžně s programem viz výše.
Peesko

Foton

Zní to zajímavě, ale Klášterec je daleko.
Ale  "druhá vernisáž" mě překvapila. To zní jako by se výstava znovu zahajovala (http://cs.wikipedia.org/wiki/Vernis%C3%A1%C5%BE).
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Peesko

Ano, svým způsobem se bude jednat o slavnostní zahájení druhé etapy výstavy, kde budou nabídnuty k prohlídce nové exponáty s novými tématickými celky a součástí odpoledního programu je i předvánoční akce města, zámku i hudebního divadla Hnedle vedle.

Výstava "Svět kostiček" se díky vysoké poptávce českých i zahraničních institucí stala výstavou putovní. V diskuzním vláknu 

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=46178.0

je pravidelně doplňován výčet lokalit, kde a na jak dlouho bude výstava ke shlédnutí. Pokud bude pro Tebe blíž, budu se těšit i na Tvou účast. V případě, že bys měl zájem o spolupráci, budu se těšit na Tvou odpověď.


Peesko 
Peesko

Bruno

Citace od: Peesko kdy 29.08.2014, 13:59:10
Chtěl bych upozornit, že do dětského koutku na výstavu v Klášterci n. O. jsem sehnal do osobního vlastnictví přes zahraniční spolupráci úplně nový Duplo hrací stolek na stavění, který byl zapůjčen od jiné instituce na výstavě "Svět barevných kostek" v Berouně. Společnost Lego Trading, zastupující dánskou korporaci Lego v České republice, mi zvedla prostředník na zapůjčení, nebo prodej, nebo i pronájem stolku, negativně přistoupila i na možnost zapůjčení nebo darování reklamních banerů nebo čehokoliv propagujícího značku Lego. Proto jsem ustoupil od spolupráce s nimi a přes zahraniční kontakty a BL - obchodníky s Legem vše na výstavu obstaral sám. Výstava ovšem splňuje a striktně dodržuje veškeré jejich požadavky včetně autorských práv.     

Tak to je tedy docela smutný, takový přístup LEGA :-(

Peesko

Výstava "Svět kostiček" je pro velký zájem veřejnosti prodloužena do této neděle 1. února 2015! Po deinstalaci bude přemístěna a sestavena v jedno veliké město v prostoru showroomu autosalonu Masarik v Berouně, kde započne na sv. Valentýna 14. února a potrvá do 15. března 2015. Ještě tento pátek, sobotu a neděli můžete naposledy zavítat na výstavu Lego exponátů v prostorách zámku v Klášterci nad Ohří.

Peesko
Peesko