(vlastní) AT-RV

Založil tomasus, 21.07.2008, 11:01:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tomasus

AT-RV, neboli Armored Trooper Repulsor Vehicle (omluvte název, chtěl sem něco co není už zabrané) je základním typem otevřeného lehčího obrněného spídru dodávaným Impériu.  Existují i nákladní, zdravotnická nebo pozorovatelská vozidla. Tento typ se používá jako podpora pozemních útoků a přepravní prostředek, je často využíván do konvojů, na přepadové akce nebo k rozehnání davu.

Posádku tvoří 1 pilot, 1 střelec a 2 členové posádky, většinou jeden doktor a jeden technik. Vozidlo je opatřenou silným vojenským motorem. V základní verzi nese střeleckou věž se středně těžkým dělem na zádi a vpředu raketnici.

(Je to hodně custom, znalosti o technice moc nemám takže si trošku vymejšlim  ;))




V životě mi chybí jen jedna věc - IGNORE LIST !
SW sety/figy  3/7 :) (doufám že na to neni licence)

Džejkob

pěkný, akorát ten na obrázku není pilot, ale darktrooper  ;)
Star Wars, Western, Fantasy Castle, různý věci stavím a sbírám :)
Jsem také aktivní na Instagramu: @CzechMateBricks

tomasus

#2
To vím, ale  imperiálů  mám jen pár(5) ,takže moc variant nebylo a navíc v ofiko  setu byl jako pilot taky a nikomu to moc nevadilo  ;D

EDIT : pokud to ale někomu vadí, přeškolím ho na střelce  ;)

EDIT 2 : dobře, předělám vznášedlo na pohlavárskou limuzínu  ;D
Odpadne problém s pilotem - strčim tam civila.  I problém "SW etický" - bude to prostě vznášedlo.



V životě mi chybí jen jedna věc - IGNORE LIST !
SW sety/figy  3/7 :) (doufám že na to neni licence)

Darth

#3
Imperial Dropship má se SW společný jen název a pár minifigů - ten neber jako vzor. Je to kompletní výmysl Lego designerů (aby bylo co nejmíň kostek), nemá oporu v žádném modelu EU. Navíc podobný stroj nemá logiku, stormtrooperské brnění nemá dýchací přístroje, ani neustojí podmínky kosmu - proto jako výsadková loď nedává smysl (pro pohyb ve vesmíru existují SpaceTroopers a doprava vojáků na bojiště se provádí Lamda nebo Theta Shuttle, v případě elitních vojáků potom v kapslích (podobně jako Imperial Probe Droid na Hoth).

Chápu snahu designerů udělat pro battle pack dopravní zařízení, ale mnohem lépe by udělali, kdyby tam dali např. gun platform, nebo něco podobného - Impérium malé transporty nikdy nepoužívalo a nechápu, jak něco takového jako je Imperial Dropship mohlo vůbec projít schvalovacím řízením.

Pro inspiraci na sety bych doporučil www.starwars.com/databank/

K tvému modelu: Jako vznášedlo OK, zadní voják sice při otočení věže občas zákonitě přijde o hlavu, ale snad si dává pozor. Ovšem seřazení jeden za druhým nahrává odstřelování stormíků po třech najednou (asi vznášedlo designoval nějaký rebel). Aby bylo vznášedlo opravdu funkční, chtělo by to snadný přístup vojáků z vozidla (např. odklápěcí boční stěna), aby mohli co nejrychleji z vozidla vyskákat a zapojit se do boje. Z toho důvodu by možná bylo lepší, kdyby seděli po obou stranách speederu, zády k sobě ( a tím mohli krýt i boky speederu před útokem ze stran (přední stranu by zvládlo otočné dělo a hlavně pilot). Jinak piloti pozemních imperiálních sil mají tyhle helmy (konkrétně např. v AT-AT

MasterWindu

to Darth:
Pokiaľ nemá set 4483 alebo 10178, tak samo tu helmu mu odpustíme  ;D
Dark ages forever ...

tomasus

Udělal jsem novou verzi ve stylu vyloďovacích vozidel  (sklápěcí předek) všichni se hezky vejdou, kryjou si záda... :) S pilotem sem  udělal kompromis -  je ze AT-ST (každej snad zná, šedý chlápek s brýlemi)

Ráno až bude svítit slunce udělám fotky. Není to už tak útulný, při zachování skoro stejné délky je to rozšířené o 4 study.

V životě mi chybí jen jedna věc - IGNORE LIST !
SW sety/figy  3/7 :) (doufám že na to neni licence)