(Vlastní) Katapult

Založil Jindroush, 26.10.2004, 21:29:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

Hi,

syn (tč. 3 a půl) viděl u příbuzných nějaký výrobek Hot Wheels (můžete to znát z reklamy). Hrozně se mu to líbilo, na rozdíl ode mě, kterej viděl jen předraženej aušus Made in China za 999.- Kč.

Zhruba jde o to, že se po dráze pustí angličák, kterej projede takovým motorizovaným geretem, který tomu angličáku udělí slušnou rychlost.

Bylo to buď tohle nebo tohle nebo něco podobnýho  ;D


Tak jsem si řek, že aspoň ten vystřelovák by mohl jít postavit z Lega. Nakonec se mi to plus mínus podařilo. Původně jsem použil kola z 8459, ty byly ale na 10ti čudlovou konstrukci příliš široký, pak jsem to tudíž překopal na kola z 8479.

Převod pohybu je řešen pětí 40 zubovými koly (3649) a dvěmi 16ti zubovými koly (4019). Na ose motoru je pastorek (3650b).

Napájí se z velkého ovladače (2847c01), přes přepínač polarity (6551), který slouží jen jako vypínač. Pohání se starým 9V motorem (2838), který je sice slabý, ale má vysoké otáčky; myslel jsem, že zrovna tohle bude potřeba k udělení vysoké rychlosti.

Postavil jsem několik zkušebních vozidel, nejlépe se osvědčilo to z přílohy. Červené závaží nahoře nezlepšuje dojezd, ale vozidlo pak lépe drží stopu. Čudlíky na boku jsou tam proto, aby pneumatiky líp zabraly, když se tam ovšem přidělají ještě hladké 1x8, tak už je to zase moc.

Zvukový efekt je stejně ale nejlepší, protože je motor slabý, tak mu chvíli trvá, než ty sloupy z pneumatik roztočí, takže to zní, jako by se rozbíhal starší vysavač - dělá to fakt slušnej randál  ;D

Jinak je to 100% LEGO.

Fotky jsou hnusný, protože jsou jen z DV kamery.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Bomba! Tomu říkám správný otec, udělá, co vidí svým dětem na očích. :-)