LEGO MOZAIKA

Založil marek1, 04.02.2011, 12:25:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

marek1

Zdravim Vas.
Chcel by som sa opytat ci by ste mi nvedeli poradit, a ci nemate niekto skusenosti so zavesenim lego mozaiky.

Dakujem  :)

Micho

Citace od: marek1 kdy 04.02.2011, 12:25:42
Zdravim Vas.
Chcel by som sa opytat ci by ste mi nvedeli poradit, a ci nemate niekto skusenosti so zavesenim lego mozaiky.

Ja mám. Snáď by som tu dal cez víkend foto a popíšem riešenie. Visí mi to priamo v mojej kancelárií. Veľa skúsenosti je aj zo 4 výstav, všade boli mozaiky. Viď Jindrousovu galériu - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=200905   ;)

marek1

budem velmi vdacny :)

prikladam obrazok pre zaujimavost 96x96cm

Cavelon

Citace od: marek1 kdy 04.02.2011, 14:08:08
96x96cm

Chcel si asi napísať 96x96 studov, teda 76,8x76,8 cm, nie?

marek1

ano, tak to malo byt, som sa pomylil...

otaznik

Citace od: marek1 kdy 04.02.2011, 14:08:08
budem velmi vdacny :)

prikladam obrazok pre zaujimavost 96x96cm
Pomocí jakého softu jsi z fotky tu mozaiku udělal? Pic To Brick?

pryb

Citace od: otaznik kdy 04.02.2011, 22:27:50
Pomocí jakého softu jsi z fotky tu mozaiku udělal? Pic To Brick?
Gimp

Zatím je to jen návod, čeká na postavení.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Micho

Citace od: Micho kdy 04.02.2011, 13:11:38
Citace od: marek1 kdy 04.02.2011, 12:25:42
Zdravim Vas.

Ja mám. Snáď by som tu dal cez víkend foto a popíšem riešenie. Visí mi to priamo v mojej kancelárií. Veľa skúsenosti je aj zo 4 výstav, všade boli mozaiky. Viď Jindrousovu galériu - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=200905   ;)

Tak som to nafotil. Jedná sa o Slovenský štátny znak, ktorý bol už na výstavách v Brne, Banskej Štiavnici a Roztokách pri Prahe. Je zaujímavé, ako riešili technickí pracovníci výstav uchytenie na výstavách, všade to bolo realizované iným technickým riešením.

Ja som sa rozhodol Slovenský znak si nechať, bude možno použitý aj na ďalších výstavách. Aby nestál niekde zabalený v kúte, tak som sa ho rozhodol umiestniť v mojej kancelárií. Dal som si vyrezať plexisklo s presahom. Na vrchu je číre plexisklo a na spodku je matné. Na spojenie som použil skrutky po obvode, pričom som tam dal aj gumené podložky. Uchytenie na stenu som urobil reťazou, ktorá je prevlečená cez 2 vrchné skrutky. Konštrukcia je pevná a ľahko sa s ňou manipuluje. Stálo ma to zhruba 20 € s DPH.

Uvažujem aj na väčšou mozaikou, tam by som asi použil aj nejaké skrutky na spevnenie vo vnútri mozaiky, aby plexisklo neodstávalo a aby sa mozaika nerozpadla. Samozrejme by som v tom mieste umiestnenia skrutky nechal voľné miesto o veľkosti bricku 1 x 1.

Micho

Pri príprave výstavy v Banskej Štiavnici sme niečo popísali o mozaikách aj tu:
Nástenné mozaiky