10224 Town Hall

Založil peki, 01.03.2012, 22:43:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Obecná charakteristika
Rok vydání: 2012
Počet dílů: 2766
Počet minifigů: 8
Obsah setu :
Cena: okolo 4799 Kč

http://shop.lego.com/en-CZ/Town-Hall-10224

Způsob nabytí setu
Set jsem dostal od Jan Beyera

Dojmy před koupí
O radnici se již diskutovalo na kostkách zde. Nový modulární dům, vzhledem k cílové skupině (14+) pro kterou je určen, je mezi AFOly vždy žhavým diskusním tématem. Překvapí tedy radnice ještě něčím jiným než obří velikostí krabice?. 

Obsah balení, vlastní stavba
30 sáčku + base plate 32 x32 tan
číslo 1 sáčků 14
číslo 2 sáčků 5
číslo 3 sáčků 10
neoznačen 1 sáček

Zkusil jsem přesypat dílky do prázdné krabice od setu číslo 10211 GRAND EMPORIUM. Podle očekávání se vše vešlo i když rozdíl v počtu dílků 2766-2182=584, či 2766-2352=414 u GREEN GROCER, tu je.

peki

#1
Vlastní stavba

Málem jsem zapomněl na jednu podle mne dobrou novinku. V manuálech je jemným barevným rámečkem (červená nebo žlutá) označená každá nově umístněná kostka na stavbě. SLouží to krychlé orientaci v plánku, je jasné co se satví v každém kroku.

Stavba prvního nadzemního patra  (14 sáčků č.1) trvá nejdéle. Zpočátku jsem byl trochu nervózní, protože v podstatě celou dobu jsou ke stavbě vnějších stěn používány pouze bricky LBG. Takže stavba spíše připomíná nějaký domek z creatoru.  Teprve osazením sloupů a dodělání průčelí nad vchodem se to začne rýsovat.

Co se interiéru týče, kromě již dříve odhaleného výtahu (ze kterého zrovna odvázaný nejsem) tvoří zadní část přízemí sál s řečnickým pultíkem. Prostor nad tímto sálem zůstává otevřený i dalších patrech. A prosklená střecha pak pomáhá tento prostor prosvětlit.

U toho výtahu mi vadí svislá 1 brick široká mezera procházející stavbou od shora dolů (z důvodu možnosti manuálního ovládání výtahu).

Vpravo v přízemí za vchodovými dveřmi se nachází kancelář (stůl s počítačem a lampičkou, židle dvojitá skříňka).

Vlevo v přízemí za vchodovými dveřmi je na chodbě pře výtahem lavička a před oknem podstavec s bustou nějaké sochy.

peki

#2
Stavba druhého nadzemního patra (5 sáčků č. 2) je rychle. Z nekalota plates vytvoříte základnu s otvorem kterým bude vidět do sálu v přízemí.  Balkónek uprostřed asi neodpovídá stavebním normám (pod obloukovým zábradlím není žádná podlaha, fig tudy sice nepropadne ale stejně..). Nějak mi také nesedí ty celoskleněné průhledné dveře, v porovnání s okny atd.

Interiér je tvořen barevným kobercem, stolečkem s vázou a židlí před výtahem a kanceláří pana starosty. Kancelář je opět vybavena stolkem s lampičkou, křeslem na stěna je pak pověšen obraz.

peki

#3
Stavba třetího nadzemního patra je velice podobná stavbě druhého patra.  Nachází se zde zasedací místnost s velkým stolem. Křeslem starosty a 6 židlí pro přísedící. Důstojnost prostoru pak potrhuje glóbus a 2 kytky v květináči. Při pohledu pře zábradlí dolu do řečnického sálu asi ne jeden fig dostane závrať.

Poslední stavbou je střecha.       

peki

#4
Hratelnost

Vzhledem k vybavení interiérů, počtu figů, a funkčnímu výtahu, prakticky nekonečná. 

Závěr

Pro majitele předchozích modulárních domů povinný set. Stavba obsahuje několik vychytávek, takže určitě nezklame. Pokud ještě modulární dům nemáte a narazíte na radnici koncem roku nebo po vánocích ve výprodeji (kdy ceny někdy klesnou u těchto setů i pod 3000 Kč neváhat a koupit).   

P4tr1cius

Táto budova sa mi zdá taká nemastná-neslaná. Síce som ešte v MODULAR HOUSES úplný začiatočník, ale pri porovnávaní s ostatnými budovami trošku stráca. Samozrejme sa teraz nebavím o veľkosti, ale o detailoch a celkovom dojme. Pri kúpe ale nebude o čom premýšľať, kúpiť a nešpekulovať.  ;D V každom prípade, som rád, že urobili takú veľkú budovu. Malých záprdkov má už LEGO viac ako dosť.

peki

#6
Pokud by se  někomu zdála budova do jeho ulice modulárních domů příliš velká může vynechat třetí patro. Momentálně nemohu radnici porovnat s ostatními domy v reálu, protože jsou v Jeseníku. Radnice po dohodě s Legasem bude v Boskovicích

Kucis

Radnice bez 3. patra mi přijde roztomilejší. Ale proč kupovat tak drahý set a pak vynechat stavbu jedné  části. ;)