Lego výstava Boskovice

Založil Legas, 02.08.2011, 10:35:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Legas

Ahoj všichni, naše Muzeum Boskovicka http://muzeum.boskovice.cz/ má zájem o výstavu Lega.

Osobně bych ji rád zaměřil na MOC, ale pro několik katalogových modelů se také místo najde.

Jelikož jsem organizoval úspěšný první ročník jednodenní předváděcí akce Lego Technic Boskovice na Zámeckém skleníku (kulturní dům), která bude mít v únoru pokračování (25. 2. 2012), tak bych Lego Technic rád vynechal a soustředil se na klasické legokostky.

Termín výstavy V Muzeu Boskovice je již pevně stanoven na 8. 3. - 22. 4.

Muzeum má k dispozici následující vitríny:
- skleněné: 100 x 70 cm, výška = 200 cm (3 ks - třípolicová, cca 70 cm výška jedné)
- skleněné: 110 x 60 cm, výška = 100 cm (5 ks - dvoupolicová, cca 50 cm výška jedné)
- dřevěné: 115 x 55 cm, výška = 10 – 30 cm (4 ks)

Dále je možnost něco vystavit na stoly chráněné šňůrou (tady je ale potřeba počítat s prachem). Pokud se mi přihlásí dostatečný počet zájemců, vyvinu maximální aktivitu k organizaci a následně propagaci akce. Výstava nebude nijak obrovská, nebude ani rekapitulovat vývoj stavebnice, ale máte možnost své věci ukázat veřejnosti, poklábosit při vernisáži s AFOLy apod.

Nějaké návrhy? Co kdo může a chce vystavit?

Zatím projevili zájem o účast: Rhox, nerow & tonysize, malý Měch, Robbed, Ivansliz, kamil

Největší sběratelská vášeň už opadla, ale stále rád stavím.

Rhox

Já bych do toho s nějakou Castle/City/Train stavbou klidně šel....

Colonel32

S prodloužením výstavy v KŽ mám obavu, že v Boskovicích není dost dobře co vystavovat.

Legas

O prodloužení výstavy v KŽ jsem byl předevčírem informován a zatím to vypadá, že bez vystavovatelů z KŽ je realizace výstavy v Boskovicích téměř bez šance. Zatím ještě čekám, ale už moc nedoufám.

Legas

Právě jsem obdržel od ředitelky muzea v Boskovicích zprávu, že výstavu lze uspořádat v období únor - duben. Ve hře je tedy nový termín a otázka, kdo by měl zájem vystavovat. Budovy, vlaky, diorámata ...

Ivansliz

Tak jestli moje modely (diorama a další) přežijí KŽ víceméně bez úhony, tak se rád přidám i do Boskovic, to bez pochyby. Ale pravdou také je, že vystavování "únor - duben", to je ještě relativně daleká budoucnost. ;D
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Colonel32

Pokud bude honorář za vystavování alespoň takový, jako v KŽ, tak nevidím problém dodat velký zlý šklivý černý hrad +- nějakou armádu.

blackrabbit

Pokud by někdo šel do hradařského diorama jako například v KŽ, rád se zapojím.  :)

Legas

Momentálně jsem ve fázi čekání odpovědi od ředitelky muzea, jak to uděláme s honoráři. Přeposlal jsem ji honoráře z KŽ, tak uvidíme.

Ivansliz

Citace od: Legas kdy 12.09.2011, 07:08:13
Momentálně jsem ve fázi čekání odpovědi od ředitelky muzea, jak to uděláme s honoráři. Přeposlal jsem ji honoráře z KŽ, tak uvidíme.

Protože už uběhla nějaká doba, tak mě napadlo se zeptat, jak je to s tím novým termínem únor-březen a co ty honoráře? Vyjádřila se ředitelka nějak?  :)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!

Legas

Termín bude nakonec březen - duben. Honoráře ještě upřesním, ale tolik, co v Praze to nebude. Nejsme holt Praha. Potenciál návštěv je na maloměstě menší než ve "státu ve státě". V sobotu se jedu podívat do Království železnic, tak po neděli začnu na základě této exkurze makat na organizaci trochu intenzivněji.

Legas

Trochu jsem zaspal (respektive jsem až do zbláznění pracoval), takže výlet do KŽ jsem nestihnul a velká část KŽ zřejmě putuje na výstavu do Jeseníku, takže mi Peki trochu vypálil rybník, ale to neva (snad), respektive jsem si to zasloužil, když jsem tuhle plánovanou výstavu nechal u ledu. Nicméně ze strany Muzea je velký zájem a v podstatě je nevyhnutelné ji uspořádat, protože termín je už pevný (8. 3. - 22. 4. upravil jsem i v hlavičce této diskuze).

Kdo by rád vystavil svoje legodílo v Boskovicích po dobu měsíce a půl?

Měch

já bych nějaký statický, pěkný model z Technicu obětoval(klidně i víc). Mohl by tam zůstat už z výstavy o týden dřív.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Legas

Mám to v plánu, respektive mi to možná i zachrání kůži, protože mám obavy, že vystavovatele na klasické Lego už neseženu.

Uvítal bych i nějaké Star Wars diorama, nějakou bitvu, zavěšené stíhačky apod., to by bylo super. Něco málo mám.

MeNadruhou

Citace od: malý Měch kdy 04.01.2012, 16:30:25
já bych nějaký statický, pěkný model z Technicu obětoval(klidně i víc). Mohl by tam zůstat už z výstavy o týden dřív.

Asi bych to viděl stejně jako měch. Ale to se asi dohodnem na předváděčce
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Legas

Návrh na odměny: zaplnění jedné vitríny (rozměry cca 100 x 70 cm): 500 Kč za MOC / 300 Kč za oficiální Lego model postavený dle plánku, zaplnění půlky vitríny – poloviční odměna atd. + úhrada cestovného.

Měch

Takže tam nechám určitě oba vrtulníky (70x50 cm)...;D Ta úhrada cestovného je super, chtěl jsem někoho pak poprosit, kdyby měl cestu na Zlín, jestli by mi nemohl modely přivézt (aspoň kus cesty), ale takhle je to v pohodě.
Fotky

kilhor

Do kdy je třeba nahlásit model?

Jsou nějaké minimální limity na jeho velikost?

Ivansliz

Citace od: kilhor kdy 18.01.2012, 01:15:43
Do kdy je třeba nahlásit model?

Jsou nějaké minimální limity na jeho velikost?

Musíš napsat Legasovi, co máš k dispozici. V prvním příspěvku jsou také aktualizované zbývající vitríny a jejich rozměry.

PS: V prvním příspěvku to ještě není, ale také se účastním Boskovic.  ;)

Legas

Aktualizace 23. 1. 2012: Vitríny mají mezi jednotlivými skleněnými díly mezery, takže lze prostrčit trafo pro modely. Dále když se podíváte na velkou vitrínu, která je na stojáka, pak je uprostřed jedna police. Jde tam přidat ještě jedna, takže vznikne o jedno patro navíc. Což znamená, že prostory na vystavení ještě jsou.

Stavět lze od druhé poloviny února (datum upřesním) po domluvě se mnou, ale prosil bych většinu, aby se nachystala na 3. 3.

kamil

Vystavovať v Boskoviciach budem aj ja.
3. 3. 2012 tam pôjdem inštalovať svoje výtvory. Pôjdem autom z Bratislavy. Ak bude v Boskoviciach vystavovať niekto z okolia Bratislavy, nech ma kontaktuje a môžeme sa dohodnúť na spoločnom odvezení diel do Boskovíc.

Prípadne ak budem mať volné miesto, môžem niekoho zobrať cestou.

Kamil

Legas

Kdyby někdo nemohl 3. 3. na stavění, domlouvám i termín 26. 2. někdy odpoledne.

Chairudo

Pokud je ještě prostor a zájem, mohl bych dodat armádu droidů, 5x 7657 ATST, jeden 4483 AT-AT a když ho stihnu dostavět tak i jeden 10030. všechno KW ale skoro stejné jako originální modely.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Legas

Citace od: Chairudo kdy 15.02.2012, 15:23:39
Pokud je ještě prostor a zájem, mohl bych dodat armádu droidů, 5x 7657 ATST, jeden 4483 AT-AT a když ho stihnu dostavět tak i jeden 10030. všechno KW ale skoro stejné jako originální modely.

Prosím o vysvětlení "všechno KW ale skoro stejné jako originální modely". Místo by ještě bylo.

Chairudo

No nejsou to koupené sety. Vybral jsem díly z hromady co jsem měl doma, něco jsem dokoupil na Aukru, něco na BL a teď to dávám dohromady. 3 díly jsou jiné protože existují jenom v 10030 setu a jinak je není možné koupit, ale až na to je to stejné jako zakoupený set. Tento víkend se to pokusím složit tak pak pošlu foto ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Legas

Aha, už jsem si to přeložil. KW jako kiloware, jen mi to předtím nedošlo  ;D

Rhox

V kolik hodin můžeme být 3.3 na místě? Jde to třeba už v 8.30?

Měch

Mám taky otázku: Když chci vystavovat modely z výstavy co bude toho 25.2. tak je tam vystavíš sám, nebo je tam půjdu umisťovat ještě ten den večer ?
Popř. jestli je žádoucí, abych se tam objevil i toho 3.3. na stavění.
Fotky

Legas

3. 3. jsem počítal až s odpoledním stavěním, ale pokud by to byl problém, můžeme se domluvit i na dopoledním.

malý Měch: Nemusíš tam 3. 3. být. Já si ty dva vrtulníky od tebe vezmu, jestli mi je svěříš a následující den je šupnu do Muzea. Případně bychom tam asi mohli zajít i po skončení 25. 2.

Rhox

Pokud by to nebyl moc velkej problém,tak bych dal přednost dopolednímu stavění....