Set je připomínkou 50letého výročí Lego vláčků.
Citát ze zadní strany krabice: "
Tato speciální sada oslavuje 50.výročí klasických LEGO® vlaků. Vše začalo v roce 1966, kdy vyjel na koleje náš první model vlaku." (ano, popisky jsou mimo jiné i v češtině)
Všechno co potřebujete o tomto setu vědět, vám prozradí pohled na hlavní stranu krabice. (mimochodem, když jsem ji držel poprvé v ruce, byl jsem příjemně překvapen její velikostí a hmotností, ale to se od 1141 dílků dalo čekat)
Set je vlastně složen ze šesti malých setú, šesti mašinek v řekněme "midi" měřítku, které jsou odkazem na konkrétní Lego mašinky / sety z historie Lego produkce. Na což odkazuje i přítomnost aktuálního loga a historického loga Lego system.
Krom šesti velmi pěkných produktových fotek jednotlivých mašinek, které toho o detailech mašinek prozradí mnoho. Jsou na hlavní straně ještě dvě fotky, jedna ukazuje kolejový podstavec z vrchu, = tyto mašinky jezdí na custom kolejivu 4 study širokému. (s vijímkou nonorailu

)
A poslední fotka na které si Kjeld Kirk Kristiansen (třetí generace v rodině majitelů Lego) a nějaká holčička (tipnul bych to na jedno z děvčat nejmladší rodinné generace) si na stole hrají z mašinkami Emerald Night (tou originál původní a tou z tohoto setu) což je velmi dobré porovnání rozdílu velikostí.
Krabici jsem pro vás ofotil samozřejmě ze všech stran, mrknout se můžete tady: