#1 CBC (vlastní) Maják

Založil Marty713, 01.09.2011, 17:53:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Marty713

Nejsem hradař a asi nikdy nebudu, když to tak vidim, ale měl jsem chuť něco postavit, tak jsem během dvou odpolední spíchnul tohle. Měl by to být maják. Chtěl jsem, aby to bylo trochu surovější, studený a nehostinný, ale hlavním důvodem, proč je to takový, jaký to je, je to, že mi to sežralo všechny šedivý bricky. :P

Co vy na to? :)

P.S. Toto je můj soutěžní příspěvek.

Hardegon

Na zmenšených fotkách to vypadá skvěle. Při zvětšení je vidět, že by se na tom někde dalo s pár díly navíc zapracovat, ale na nehradaře úctyhodný výkon. Skála je velmi zdařilá a pustil ses do úhlů i kruhového půdorysu (i když jen z panelů).

Tohle mě ZATÍM ze všech soutěžních výtvorů zaujalo nejvíc.

Colonel32

#2
Přiznám se, že se mi úplně nelíbí to samotné uchycení majáku jako hořící části. Oheň se přece vždycky rozdělává uprostřed věže a měl by být přístup, aby člověk co přikládá měl trochu prostoru a ne tam sud vysypával (nebo vyléval) přez hlavu, kde na to co dělá pořádně ani nevidí.

Ohledně prezentace ale stále vidím dost velké mezery u většiny účastníků. Popis

"ale hlavním důvodem, proč je to takový, jaký to je, je to, že mi to sežralo všechny šedivý bricky."

mi nepřijde prezentaci díla dostatečně důstojný. Všichni mají málo kostek, to přece není potřeba explicitně hlásit. Spíš bych doporučil přidat nějaký popis jak maják funguje, nebo příběh. Maerorův "Soumrak nad Kamelotem" z minulého kola bych dal jako ideální inspiraci.

EDIT: Ale chválím nafocení. To jsem si ze začátku neuvědomil, ale to prázdné pozadí skvěle dává vyniknout vlastnímu dílu.

Marty713

Hardegone, díky. :)

Plukovníku, souhlas. Já to bral jako důkaz malého počtu dílků, kterému už několik let čelím a který mi, asi vzhledem k mým modelům nechce nikdo věřit. Rozhodně si na nic nestěžuji nebo nic neomlouvám.

S tou věží také souhlasím, také bych si to představoval jinak, ale: dostatečně velké ohniště uprostřed = více místa pro figurku = větší věž = větší skála = více dílků = nesplnitelné. Takže jsem to řešil kamennou mísou na okraji.

Jo, sám víš, že jinak si příběhy v prezentacích užívám, ale tentokrát mě asi múza opustila. A fotky? No tak snad si musím držet svůj standart. ;) A děkuju.

celda

Nejsem zkušený stavitel a už vůbec ne hradař, ale jako lajkovi se mi to velmi líbí. Dobře se na to dívá, je to přehledné a oku lahodící.

Mr. Cube


P4tr1cius

Presne ako napísal Hardegon, na malých fotkách dielo vyzerá veľmi zaujímavo a človek sa teší na nakliknutie fotiek, ale o to kontrastnejšie potom pôsobí zväčšenie fotiek. Tam už tvoj nedostatok kociek vidieť v plnej nahote. Škoda tvojho nedostatku brickov, pretože si myslím, že by to bola parádička keby si nemal tie kockové limity. Ale nápad s majákom na skale je na jednotku.

KKA

Citace od: celda kdy 01.09.2011, 19:52:30
Nejsem zkušený stavitel a už vůbec ne hradař, ale jako lajkovi se mi to velmi líbí. Dobře se na to dívá, je to přehledné a oku lahodící.

Pod to se můžu jen podepsat. Přestože i ostatní soutežní přispěvky jsou pěkný, tohle má něco co mě přitahuje :-)

Filipkod

Citace od: KKA kdy 01.09.2011, 20:20:16
Citace od: celda kdy 01.09.2011, 19:52:30
Nejsem zkušený stavitel a už vůbec ne hradař, ale jako lajkovi se mi to velmi líbí. Dobře se na to dívá, je to přehledné a oku lahodící.

Pod to se můžu jen podepsat. Přestože i ostatní soutežní přispěvky jsou pěkný, tohle má něco co mě přitahuje :-)


Súhlasím s vami. Je to (pomerne) jednoduché, výstižné a asi preto sa mi to tak páči :)
Nech vás lego sprevádza !

blackrabbit

V jednoduchosti je krása, aneb i z mála se dá postavit hodně. Možná bych jen pod to bednění dal nějaký slope. Co mě naopak bije do očí je to nevyžehlené pozadí.  >:D

Justin

Mne sa páči ako drevená časť opevnenia dopĺňa kamennú. Strecha z dverí je dobrý nápad, akurát z boku vidieť to upevnenie, čo by som nejako skryl.
Aká súčiastka je použitá ako kamenný tanier na oheň? Neviem ako na tom držia plamene (a veľmi sa mi nechce prehľadávať BL katalóg).
Ďakujem

J.

PS: Ináč by som chcel vidieť ako tomu chlapíkovi vybuchuje ten sud, keď prilieva palivo  >:D >:D

gearcs

Nápad za jedna, provedení je ale dost jednoduché, i když tam jsou celkem pěkně nepravidelné úhly. Při focení mi přijde, že to máš přesvícené, klidně trochu míň světla.  ;)

majer

Jednoduchá, ale o to hezčí stavba! Moc se mi to líbí  :)

Icewalker

Velmi mě potěšila účast takového dílka, které se liší od zaběhnuté vlny hradů a středověkých vesniček ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Marty713

Všem děkuji za komentáře. Vůbec by mě nenapadlo, že by se to mohlo tolik líbit. Děkuji. :)

frantoka

Veľmi pekné - gratulujem  :)

Colonel32


Ivansliz

Tak konečně se můžu dostat k vyjádření k jednotlivým dílkům ze CBC. Začneme zde, od pořadové jedničky.  ;D

Tohle dílko se mi hodně líbilo, co se kvality nafocení týče. Pozadí je určitě barevně dobře zvolené. Z dálky jde vpodstatě okamžitě poznat, že se jedná o nějaký přístav s věžičkou, maják. Ve srovnání s většinou ostatních CBC příspěvků, je ale o něco menší rozloha. A možná mohla být trochu lepší prezentace dílka, tedy popis.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

nerow

Jako celek to je moc milý. Ale taky hodně jednoduchý. Viz. třeba věž z panelů apod. Ale moc obdivuji nafocení. To se povedlo, hlavně výběr pozadí.