Speed Champions 75909 - McLaren P1

Založil stmirec, 30.01.2016, 16:18:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

stmirec

75909 - McLaren P1

Tentokrát sa mi dostal do rúk model auta McLaren P1 zo série Speed Champions. Modely sú cenovo postavené trochu vyššie oproti ostatným, veľkosťou zhodným stavebniciam a tak som bol zvedavý "o čo ide" :). Predpokladal som, že časť ceny tvoria licencie, no zaujímalo ma či sa s autami aj nejak viac vyhrali ;)

Počet dielov: 168 - okrem samotného auta aj retardér a 3 cestné kužele, náhradné disky
Minifigs: 1 – závodník v oblečení McLaren pomaľovaný originál, bez nálepiek

Krabica :
Pekná. Veľkosť je akurát na obsah (19x14x6cm) a mne osobne sa decentnešie farebné ladenie páči. Je zhodné pre celú sériu Speed Champions a na obale sú uvedené aj základné údaje o reálnom aute. Maximálka, zrýchlenie, kone.

Návod :
2 tenké "časopisové" časti, ktoré sú v pohode prehľadné. Tu v podstate nie je o čom. Keď som to staval, tak som mal pocit že finišujem a potom som si uvedomil, že ešte jedna knižka. Podľa mňa by sa to vošlo aj do jednej, ale asi na to majú dôvod.

Stavba :
Všetko pekne sedelo a v podstate s ničím nebol problém. Čo ma prekvapilo je to, z koľkých malých dielikov sa model stavia. Samé jednotkové a dvojkové dieliky vo vnútri, ktoré sú nakoniec prekryté vonkajšími ploskáčmi. Pri fotení videa by som ich tam najradšej nahádzal po dvoch  >:D . Vďaka tomuto sa pri stavbe chvíľu prebavíte.

Hrateľnosť :
Auto je akurát. Dobre je to, že mierka pekne sedí na minifiga, čo ja teda oceňujem. Bonusové veci ako retardér a cestné kužele stavebnicu pekne dopĺňajú. Páči sa mi tiež prevedenie kolies kde sa dajú meniť disky.

Vzhľad a celkový dojem:
Ako stavebnicu hodnotím tento set na super. Detaily v kolesách - meniteľné disky, brzdové kotúče vnútri diskov a pevnosť autíčka to celé pekne podtrhujú. No musím spomenúť, že čo sa týka podoby auta na reálnu predlohu tak ja mám P1tku zafixovanú inak. Naživo som ho nevidel, ale z videí je to proste klasická športová placka. LEGO model je až moc úzky a taký vysoký. Popravde ak by na ňom neboli nálepky (tvar svetiel), tak som si nie istý či by som ho spoznal. Asi podľa spoileru a farby by som sa dovtípil, ale tá šírka mi proste nesedí. Teraz je to spravené na 6 studov. Ja by som ho rozšíril o cca. 2 study.. to by bolo podľa mňa akurát. Možno to časom skúsim .. uvidím ;).

Celkom 9,5/10 bodov, 0,5 bodu strhávam za odklon od reálu, ale to môže byť subjektívny pocit.

Video zo stavby tohto setu :


Foto k setu :

Aki

Citace od: stmirec kdy 30.01.2016, 16:18:48
Celkom 9,5/10 bodov, 0,5 bodu strhávam za odklon od reálu, ale to môže byť subjektívny pocit.
Já bych přidal ještě jeden mínus. Podle krabice bych řekl, že auto je oranžové, ale v reálu je to klasická žlutá.  :(

Robkteryten

v reálu to je Bright Light Orange  ne?

stmirec

Citace od: Aki kdy 30.01.2016, 20:59:16Já bych přidal ještě jeden mínus. Podle krabice bych řekl, že auto je oranžové, ale v reálu je to klasická žlutá.  :(
Klasická lego žltá to nie je. Je to taká žlto-oranžová, no nie až tak ako na krabici .. to je pravda.

Anatyt

Každopádne je tá séria celá zlá! Tie autíčka sú úplne mimo proporcií. Sa divím, že im na toto dali licenciu. FUJ!

stmirec

 :o .. na prvy februarovy tyzden na mna v kalendari vykuklo toto. J. definitivne je to trochu placatejšie auto ;).

Anatyt