Star Wars 75049 - Snowspeeder

Založil stmirec, 16.02.2016, 23:12:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

stmirec

75049 - Snowspeeder

V Tescu predávali v zľave, tak som si kúpil ;). Hviezdne vojny som videl a teraz pred novým dielom som si ich pozrel všetky nanovo, no toto lego bolo zo série hviezdnych vojen moje 1. Máme ho už cca. 4 mesiace, no až teraz som sa dostal k nafoteniu krátkeho videa s ním :). Tu som ho medzi setmi nenašiel, tak sem vkladám aj krátku foto recenziu.

Rok vydania: 2014
Počet dielov: 278 (289 aj s náhradnými asi) - hviezdna loď snowspeeder + kanón snowtroopera
Minifigs: 3 – Luke Skywalker, Dak Raltar, Snowtrooper

Krabica :
Veľkosť (26x22x6cm). Z obalu je vidno čo dnu nájdete + popis funkčnosti. Celkovo dizajn v tématike Star Wars je na pochvalu, takže +.

Návod :
1 tenká "časopisová" knižka. Stavba nie je zložitá a návod je akurát.

Stavba :
Bez problémov. Vo videu som dúfam nič nezabudol :P a inak tu niet o čom.

Hrateľnosť :
Super, no so strelami je to trochu nebezpečné. Figovia do lode sedia a keď ju vytiahneme so synom do základne / mesta :) tak zloduchov chytáme na hák. Strely zospodu lode som doma zakázal, nakoľko pri manipulácii s loďou to synátor odpaľoval na všetky strany. Spring-loaded shooter má silu a dostať s ním do oka by som nikomu neprial. Vystreliť sa dá aj hák zo zadného dela, čo je pre hrateľnosť plus. Inak si myslím, že príbehov sa dá s loďou, postavičkami a kanónom vymyslieť dosť + nejaké tie kulisy a je to paráda ;).

Vzhľad a celkový dojem:
Mne sa tento set páči a po dokončení fotenia som sa nakoniec rozhodol, že ho odložím do škatule pre vitrínu (snáď si raz nejakú zadovážim) + plánujem si postupne kúpiť aj ďalšie sety zo série Star Wars podľa fin. možností. Pri tomto sete som mal na rozdiel od Speedchampions - P1 pocit, že tu je autentickosť dodržaná. Tiež, keď som spomínal to znovu pozeranie filmov, loď som hneď spoznal a mal som taký ten pocit .. hah 8). Neviem, asi si v legu pri Star Wars dávajú na podobe viac záležať nakoľko verím, že pri tejto sérii by ich za prešľapy fanúšikovia zožrali.

Celkom za mňa 10/10 bodov, za shooter body sťahovať neidem, nakoľko to neberem ako chybu.

Video zo stavby tohto setu :


Foto k setu :

Hollywood style lietanie :) :