LEGO IDEAS - PIRATE BAY set

Založil richchie, 27.09.2019, 10:52:23

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

richchie


rainfall

Ano je to skvele, ten povodny navrh je bajecny a rozhodol som sa ho postavit.
Zhanam si co najviac fotiek a uz som aj stiahol a rozsekal jedno video na fotky, aby som videl z coho je to postavene.
https://www.youtube.com/watch?v=r2psULL23I4

Mate nejake tipy ako si ulahcit toto reverzne inziniersvo? Budem si robit zoznam suciastok davat to postupne dokopy.

Aky program pouzivate na modelovanie?

Dakujem.
LZ

milanv

Nevím, jak to chceš dělat v programu, to je podle mě hodně časově náročné - a to s nimi dělám už několik let a troufám si tvrdit, že v nich umím dost rychle. Ale jestli chceš tip na program, tak rozhodně LDCad. V současnosti je to špička, podle mě - i když má v něčem poměrně nestandardní ovládání. Se začátky pomůžou tutorialová videa přímo od autora, takže to jde snadno.

Jinak já bych to dělal přímo v reálu, postupně (i za cenu nějakých náhradních kostek, kdybych něco neměl), protože to je prostě intuitivnější a rychlejší, alespoň pro mě. Pak bych si udělal nákup kostek, nahradil bych to a pokračoval dalším kusem. Ono, popravdě, stejně to budeš několikrát rozebírat a hledat správné řešení, takže jedno rozebrání navíc kvůli výměně kostek už je trivialita.

Bohužel, pokud se nepletu, v podmínkách LEGO Ideas je, že autoři nesmí nikde bokem dávat návody nebo jinak konkurovat LEGO firmě. A pokud ne u všech modelů, tak u těch odsouhlasených do výroby jistě.
Pán na Žlutém hradě

rainfall

Zatial sa iba otukavam a zacal som so Studio.io a idem to pomerne rychlo. Najvacsi problem je vyhladat kostku a spravne umiestnit. Nepolozi sa to tam totiz hned na prvy pokus a clovek to musi otacat a priblizovat. Musim nejaky tutorial nastudovat abych si to ulahcil, ale zakladne veci ako otacanie o 90 ide fajn sipeckami.
Problem bude zohnat zakladnu (Dark Tan Baseplate, Raised 32 x 48 x 6 with Level Front; Lot ID: 89386855 Item No: 51542) objavila sa iba v dvoch setoch, takze dovtedy budem klikat, co to pojde, kym z toho nezosediviem.
Vypada to zatial okey. Najlepsie bude to asi kombinovat virtualne a realne, paralelne skladat a porovnavat, ci to skutocne sedi.
Dakujem za postrehy, ak sa to bude vliect a program nebude posluchat, skusim ten Tvoj.  8)
LZ

Robbed

Citace od: rainfall kdy 07.04.2020, 07:38:30
Zatial sa iba otukavam a zacal som so Studio.io a idem to pomerne rychlo. Najvacsi problem je vyhladat kostku a spravne umiestnit. Nepolozi sa to tam totiz hned na prvy pokus a clovek to musi otacat a priblizovat.

Studio má nejlepsi vyhledavani/filtrovani dilku co jsem viděl, hlavně když člověk zná názvy kostek z Bricklinku, ale stačí třeba jen zadat "brick 2" a vyhledá ti to všechny možný bricky v dané barvě a velikosti. Ani nemusíš psát celý slova, např. "br te" a máš všechny technic bricky.
Já teď se stud.io stavím rychleji, než v reálu, nemůžu si to vynachválit :D pokud by se ti sekalo reálné vykreslování, tak stačí jen v nastavení snížit vykreslovací kvalitu na minimum.

milanv

Jo jo, vyhledávání textem pomáhá poměrně často. Tím, že LDCad má v základu šest výběrů kostek naráz, tak jeden z nich mám také vždycky textový. Pak mám bricky, plate, technic... - přesné volby střídám podle typu modelu, v každé kategorii je ještě textový filtr, stačí zadat třeba "6" v kategorii plate...

Hlavní výhoda LDCad je dvojí: výborné "chňapání" kostek na sebe včetně složitějších typů spojů a zadruhé velmi rychlá práce na "šišatých" modelech - ve všech směrech nezávisle na tom, jestli jsou to násobky 90 stupňů nebo 7.63 stupně. Plus mi přijde, že je mnohem méně náročný na výkon počítače, takže i na mém malém notebooku jsem mohl běžně pracovat s modely z tisíců a desetitisíců kostek.

Tím nutně nepropaguju LDCad, nemám provize z prodeje (když je zadarmo :) ), ale spíš že až narazíš na nějaké problémy, abys mohl odhadnout, s čím LDCad pomůže a co pravděpodobně neumí líp. Třeba mechaniku: kolizi kostek, kontrolu fyzického spojení kostek (např. ohýbání pantu aby ohýbalo i spojené kostky s každou půlkou, kontrola ozubených převodů atp.) - nic z toho LDCad neumí. To uměl blahé paměti jen SR3DBuilder, jenže ten "zemřel" se smrtí svého tvůrce, protože nebyl volně šiřitelný a nikdo už v něm nemohl pokračovat :(
Pán na Žlutém hradě

rainfall

Zatial je to riadna piplacka a zistil som, ze vsetky dielky som mal v Step 1.. takze mi dalo kopec prace to nejako rozumne roztriedit.
Ide to ale celkom fajn a uz som aj objednal baseplates a nejake kostky z BL.
Len nemozem nikde najst, co je toto za kus?
LZ

Robbed

zadej "boat" a máš to tam
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=47404#T=C

Dílky se dají jednoduše roztřídit do jednotlivých stepů v "instruction maker" - "step editor". Já to většinou dělám až poté, co je model hotový.

rainfall

Tak vidim, ze nie som jediny.. borci z EURObricks sa do toho naplno pustili a do sviatkov to maju vyklikane  :)
https://www.flickr.com/photos/185286827@N03/49749726502/
LZ

rainfall

#9
Uz sa vyhrali aj s krabicou a coskoro bude finalny model..
https://www.flickr.com/photos/185286827@N03/49764971078/in/photostream/

Tak mam konecne finalny model, ale instrukcie su strasne, vedel by s tym niekto pomoct?
LZ

danyboy

Citace od: Alex kdy 12.04.2020, 21:38:49
nechci kazit nadšení ale set už je 14dní v prodeji...

Ty o koze rainfall o voze.  :D

Igorus

Diskuze řešící padělky tohoto setu a další myšlenky mimo téma přesunuta
sem

DarrickCZ

#12
Nevím co všechno se v příloze ukáže, jedná se o Fake lego původního návrhu Pirate Bay s návodem, bohužel někdo asi do něj zařízl nožem. Fotky nejdou nahrát hází to chybu, tak musíte věřit mému slovu že set existuje a jde koupit a je u něj návod.
Zatím stavba není lehká, Sice balíky jsou označené číslem, některé jsou bez čísel a je celkem horor vše najít a je toho nehorázná kupa kostek. Jinak kostky jsou kompatibilní s lego ale nejsou kopií Lega. jediný co mě štve že postavičky se musí stavět a bohužel třeba hák u kapitánovy ruky vůbec nesedí v ruce tak třeba samotné nohy od figurek díky gravitace odpadávají. Všiml jsem si menší změny oproti původnímu návrhu, 3D base plate je potřeba postavit a přidává novou sekci tunelu která v původním návrhu není.
Všechny kostky jsou v balení ale někdy v jiném balíčku, stavba trvala 7 dní a zde jsou fotky ze stavby a srovnání s oficiálním Pirates of Baracuda Bay. Celkem my dochází proč to lego tak předělalo, je to celkem těžký set, Pirates of Baracuda Bay je mnohem lehčí a lze přestavět na loď.

https://photos.app.goo.gl/HoVEAluWDDmGHWEV2

Hardegon

Citace od: DarrickCZ kdy 20.07.2020, 15:58:43
Nevím co všechno se v příloze ukáže, jedná se o Fake lego původního návrhu Pirate Bay s návodem, bohužel někdo asi do něj zařízl nožem. Fotky nejdou nahrát hází to chybu, tak musíte věřit mému slovu že set existuje a jde koupit a je u něj návod.
Zatím stavba není lehká, Sice balíky jsou označené číslem, některé jsou bez čísel a je celkem horor vše najít a je toho nehorázná kupa kostek. Jinak kostky jsou kompatibilní s lego ale nejsou kopií Lega. jediný co mě štve že postavičky se musí stavět a bohužel třeba hák u kapitánovy ruky vůbec nesedí v ruce tak třeba samotné nohy od figurek díky gravitace odpadávají.


Toto je LEGO forum. Recenze laciných kopií tu nejsou žádoucí. Stejně jako stížnosti, že to jde těžko sestavit.

Doporučuji buď koupit originální LEGO set nebo najít forum Lepinu.

ditetemnaporad

Protože "1.4) V případě nespokojenosti s rozhodnutími moderátorů platí bod 1.2. Veřejná diskuse s moderátory je nepřípustná, maximum je komunikace jinudy (email, pm, icq, telefon, osobně)", udělám jenom :(

:)

rainfall

Tak som upravil navod v stud.io ak by mal niekto zaujem..
Objednal som chybajuce kosticky a pustil sa do mravencej prace - vyzobavanie dielikov co mam z asi 30x postavenych ofiko setov.
A zacala radost a samotne stavba povodneho pirateBAY navrhu.  8)
LZ

Anatyt

Citace od: rainfall kdy 10.11.2020, 15:01:26
Objednal som chybajuce kosticky

Poprosím, tie kostičky sú z akej ryby?

Villa Legina

Ja nerozumiem Anatyt, že musíš zadrapkávať do ľudí kvôli takýmto banalitám, však dobre vieš o čo ide.

rainfall

NEslo mi tam pridat viac fotiek, tak skusam znova..
LZ

STARHAWK

Citace od: rainfall kdy 10.11.2020, 20:24:37
NEslo mi tam pridat viac fotiek, tak skusam znova..

Tu podlozku mam, ale mam ju uz zabudovanu do jednej Tatooinskej budovy. Ak by nebola, tak by som sa do toho asi pustil.

rainfall

#20
OK STARHAWK, tak odfot budovu na inspiraciu..

Pridavam dalsie foto, co som pokrocil
Len ma mrzi, ze tie blue baseplates 16x32 maju fugu medzi sebou a nepriliehaju uplne k sebe
LZ

peter

Citace od: rainfall kdy 12.11.2020, 09:56:09Len ma mrzi, ze tie blue baseplates 16x32 maju fugu medzi sebou a nepriliehaju uplne k sebe

To je vlastnost úplně všech baseplates ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Velunek

Vypadá to zajímavě, mám originální set a ještě jsem to nezačal stavět. Nicméně chtělo by to děla s hnědým základem, ty červené jsou spíš pro vojenské lodě a pevnosti. Já nakoupil hromadu, the lone ranger cavalery :-) jeden čas myslím byly i na lego shopu, ale nejsem si jistý jestli ne červený.....
Těším se jak bude vypadat finální verze. Jestli rozdělám ten můj set, tak ho nějak zmodernizuju.

rainfall

posun, snad to niekoho zaujima a pozrie si foto..
LZ

Petronel

Ahoj.
Fandím ti a těším se na výsledek.

A malé doporučení:
Méně je někdy více, není potřeba tolik fotek a tak často. Raději šoupni až nějaký větší postup.
A to hlavní - doporučuji zkusit fotit trochu s odstupem (ne tak zblízka) a za denního světla bez blesku. ;)

rainfall

dve dalsie..
LZ

rainfall

posun
LZ

rainfall

finale
Bola zabava to skladat a priucil som sa kopec veciam, hlavne stabilite stavby a krokom..
Je velky rozdiel, co si clovek naklika v stud.io a pak to zacne skladat v realite. Takisto postup krokov a dostupnosti k stavaniu, prirovnatelne k modelovaniu..
LZ

milanv

Jo, tak to vypadá opravdu pěkně. Gratuluju k pěkné stavbě a hlavně k úspěšnému završení té piplačky s modelováním, kroky návodu apod. Výsledek stojí za to!

Proto mě napadlo: nechtěl bys udělat modelu opravdovou fotogalerii? S pořádným pozadím, nasvícením... Pak případně i s odkazem na původní IDEAS projekt... Tak pěkný model si to zaslouží!
Pán na Žlutém hradě

peter

Povedlo se Ti to, pěkná práce a líbí se mi to

Musím být ale upřímný, že čím víc jsem to sledoval, tak jsem si jen utvrdil, že finální ofiko model je oproti tomuto návrhu lepší. Kdybych si měl tedy dnes vybrat, mezi pořízením originálního návrhu nebo vydané stavebnice, bral bych stavebnici.

Největší plus vidím právě v té jeho modlularitě a díky tomu velké hratelnosti, oproti tomuto původnímu návrhu. Zde se postaví jen tenhle "ostrov" a tím to končí.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.