SP Osadníci - Modří seveřané

Založil Petronel, 05.12.2017, 22:36:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Západní
(Hory, doly, lesy)
barva modrá


účastníci:
Petronel, Milanv, Matka, Waf, Ravenhorn, jojik, Jerzeeg, Jezevec

Plán projektu v příloze.
Prosím hlaste, kdo si zabírá jakou část a co na ní budete stavět, budu to zde pravidelně aktualizovat.

milanv

Samozřejmě počítám s účastí, ale čekám na návrh terénu. Zatím si to vůbec neumím představit.
Pán na Žlutém hradě

jojik

Také potvrzuji svoji účast.

waf

#3
Potvrzuji účast.

Přidávám pár nápadů :
- těžba a zpracování dřeva - kácení stromů, svážení kmenů koňmi, plavení kmenů na horském potoku, výroba uhlí v milířích, řezání kmenů na pile, tesařství apod.
- těžba a zpracování nerostů - (i) povrchová těžba kamene v lomu, zpracování kamene na štěrk a na kamenné bloky, opracování kamene apod., (ii) hlubinná těžba železné rudy / uhlí / soli v dole (s odkrytým pohledem do dolu na šachty, školy, vyztužení chodeb, vozíky s nerosty...), (iii) zpracování železné rudy (možná i těžba a zpracování vápence, pokud se už tehdy používal) v peci, zpracování železa na hamru a v kovárně
- uprostřed hor by mohl být horský potok a okolo něj by se soustředily stavby poháněné vodou (pila, hamr, mlýn, valcha apod.), stavby by byly z části kamenné a z části roubené a střechy doškové

Petronel

Wafe díky za nápady, nějaká stavba poháněná vodou by byla určitě fajn.

Moje představa je zhruba taková:

  • celá naše plocha (2x6 velká baseplate 48x48stud) by byla zelená, doplněná o cesty a případně horský potok, +všude mimo vesnici uděláme stromy a les.
  • terén velmi kopcovitý a hornatý (se severem chci domluvit napojení ve velké výšce a od nich můžeme klidně ještě kus zvednout a na druhé straně zase útesy či klesající stráně k středopolis)
  • zóny mezi stavitele rozdělíme nerovnoměrně, ne tedy 48x48 ani 32x32, ale operativně podle toho jak se dohodneme, kolik toho budete chtít a jaký uděláme plánek
  • naší plochu mezi stavitele můžeme rozdělit i vertikálně (rád bych, kdyby se našel někdo, kdo postaví takový "šedý ementál"-pracovní název, tedy jeskynní systém s doly a dolováním ať už čehokoliv. Můžeme klidně dolovat zlato, krystaly, drahokamy ať je to zajímavé a barevné. Jeskyně by byla tvořena z tmavě šedých bricků, slope atp., v horní části klidně hnědé bricky jako hlína a modul zeshora z většiny otile-ovat aby se na něj mohla připojit horní část s povrchem a vesničkou -modul nějakého dalšího stavitele. Na tomto jeskynním systému se můžou také podílet klidně dva lidi, spojíme ho, či budou dva vedle sebe
  • celou naší vesničku bych rád nějak ohradil, zeď by mohla být nízká, kamenná, nepravidelná (tzn. klikatá a klesající, stoupající podle terénu) doplněná o naší barvu (modrou)
  • domky kamenné, vrchní patra klidně hrázděné, dřevěné. A byly by hezky začleněné do terénu - mohly by být vsazené do svahů
  • uprostřed vesnice by mohla být nějaká hlavní budova s vysokou dominantní věží a vlajkou (kostel?)
  • veškeré budovy, prvky, popř. i vesničany značit naší modrou barvou

Co vy na to?
Nějaké další nápady?

Petronel

Dále je také potřeba dát rychle dohromady nějaký seznam dílků, které bychom potřebovali objednat přes malý lb (viz. info o odeslání objednávky 22.12.)

Na nás by mohlo vycházet nějakých 10 dílků. Určitě bych bral hlavně díly v naší barvě, ať to dobře sjednotíme. Napadlo mě, že tu zeď okolo vesničky bychom přerušovali sloupky s modrou stříškou tvořenou čtyřmi:

a na nich špička:

Tyto budou dostupné nejspíš jen v té dark blue, jinak ale můžeme kombinovat střechy na domcích dark a klasická blue, tzn. můžeme zažádat i o nějaké další díly v barvě blue (slope, slope curved, tile..)
Dále možná nějaké díly na ten hornatý terén, jestli budete chtít slope, tak ale možná spíš jen zelené cheese a zbytek plate.
Já asi nějaké zelené plate budu potřebovat, nemám dá se říci nic.

A teď mě tak napadá ještě taková rychlá myšlenka: možná by bylo i zajímavé a originální, kdybychom ty domky ve vesničce udělali také se špičatými střechami s pomocí uvedených dvou dílků, případně slope 3x3:

To by mohlo být zajímavé! Připomínám, že i vzhledem k pojetí a barevnému rozdělení nestavíme přesně podle nějaké historie a reálu, můžeme do toho určitě zapojit trochu fantasy.

waf

Citace od: Petronel kdy 06.12.2017, 19:41:48
(rád bych, kdyby se našel někdo, kdo postaví takový "šedý ementál"-pracovní název, tedy jeskynní systém s doly a dolováním ať už čehokoliv. Můžeme klidně dolovat zlato, krystaly, drahokamy ať je to zajímavé a barevné. Jeskyně by byla tvořena z tmavě šedých bricků, slope atp., v horní části klidně hnědé bricky jako hlína a modul zeshora z většiny otile-ovat aby se na něj mohla připojit horní část s povrchem a vesničkou -modul nějakého dalšího stavitele. Na tomto jeskynním

Já bych si doly a jeskyně klidně vzal. Pohledově by byly jen z přední strany nebo i z jiných stran? Bylo by možné uvažovat o nějakém osvětlení?

Petronel

Pohledové z jedné strany, šířka klidně 48 nebo více. Osvětlení by bylo výborné, ale musíme se poradit, nevím jak to bude na výstavě s možností napájení.

jojik

 Ty modré slope bych určitě dal do malého lb. 

A co ke straně středopolisu udělat i menší  povrchový kemenolom?

jerzeeg


Ravenhorn

Přemýšlím a mám něco v oku, já bych chtěl místo na jihu nebo jihovýchodě od vesnice. Tj. stavby mi zatím nejdou, chci udělat cestu,les možná kousek potoka a takové speciální setkání (zatím si ho nechám pro sebe).

Takže za mě bych chtěl z malého lugbugu - snad se mohu pak připojit, já jsem se zapomněl registrovat do velkého a pak bylo pozdě. Něco do lesa (zelen,hnedá na kmeny stromů, něco na cestu třeba a popřípadě nějaké ty trans modré až zelené na potok).
Castle, Pirates a Star Wars.

Ravenhorn

A potřeboval bych vědět jak se bude dělat základ na baseplates, tj. základní výška terénu.
Castle, Pirates a Star Wars.

Petronel

To bude různé. Náš modul bude hodně hornatý, takže bude často zvednutý pomocí několika vrstev dark grey bricků jako skály či hnědých jako hlína.
Ale nemusí to tak mít všichni (zprava se napojujeme na středopolis a to už bude předpokládám standardní výška dvou bricků, takže ten kdo bude stavět okraj, může stavět nějaký svah či útes a již s malou výškou.

Dále také jak jsem psal, tak bych chtěl rozdělit naše území i vertikálně. Tzn. waf a případně ještě někdo postaví spodní část s jeskyněmi a někdo může postavit horní část, tedy již velmi nízkou a bez baseplate.

To vše začneme pořádně domlouvat po vánocích... Teď hlavně potřebujeme dát dohromady ten seznam dílků do lb. Na terén také klidně, pokud vhodné ještě nenominoval nikdo ze sousedů, příp. projekt strašidelný hrad nebo kolejiště.  ;)

milanv

Hlavní je, že musíme nejen se domluvit na sploečném seznamu dílů (tento týden), ale i závazně každý z nás objednat konkrétní díly v konkrétním množství (násl. týden). Takže je potřeba vědět, co přibližně budeme kdo stavět, nebo ne? Alespoň jestli horní nebo spodní část baseplate apod.
Pán na Žlutém hradě

peki

Prosím o nomiaci fin. seznamu dílku

Petronel

Dnes (tedy opravdu velmi na rychlo) bylo potřeba odeslat seznam. Zde jsou pro informaci dílky, které jsem zaslal Igorusovi a nominoval do malého lb.
Pokud projdou, tak budeme mít všichni dostatek na různé modré střechy. To určitě do budoucna uvítá i hodně lidí mimo naší vesničku.  ;)

1. Slope 45 2 x 2 Double Convex  Dark blue 3045 4196736

2. Slope 75 2 x 2 x 2 Quadruple Convex Dark Blue 3688 4504659 / 4614791 / 6153589
(na bl jsou uvedeny tyto tři varianty k dark blue, nevím co z toho, prosím o prověření, aktivní budou nejspíš ty nejvyšší čísla-podtržené)

3. Slope 45 2 x 2 Dark Blue 3039 4153653

4. Slope 33 3 x 3 Double Convex Dark Blue 3675 6124249

5. Slope 33 3 x 2 Dark Blue 3298 4163161 / 4521777 / 6025376

6. Slope 30 1 x 1 x 2/3 Dark Blue 54200 4502092 / 4504374

7. Slope 30 1 x 1 x 2/3 Blue 54200 4296154 / 4504380

A určitě potřebujeme i toto na zelený terén:
8. Slope 45 2 x 1 Green 3040 4109668 / 4121969

9. Plate 2 x 3 Green 3021 302128

10. Plate 1 x 2 Green 3023 302328

Petronel

Můžete vybírat dílky osadníci! Nezapomeňte hlavně na modré dílky pro naši část. Jeden lot výjde na pár desetikorun a budou se vám hodit i na stavby budov mimo tento projekt!

Dále vy co chcete stavět spodní sekce, tak si naberte hlavně "dark bluish gray" dílky. Mimo bricků i slope, slope inverted na stavbu jeskyň! (waf + klidně ještě nějaký člověk)

Ostatní vybírejte dílky na stavbu velmi kopcovitého terénu (doporučuji hromady zelené plate a slopes) + stavby domů a usedlostí (dřevěné či kamenné s modrou střechou)

Přesné rozdělení budeme řešit v lednu, teď je ale potřeba objednávat díly pokud máte zájem.

milanv

Zabírám si horní část, s doly jsem pomáhal nedávno na betlému, tak ať mám změnu :) (I když na betlému jsem nebyl hlavní důlník.)
Petře, máš nějakou představu, jak to bude vypadat? Třeba jak velká plocha bude vyvýšená? Část jedné baseplate nebo naopak terén přes několik baseplates? A vesnice bude nahoře a budu stavět domečky nebo jen pod kopcem a nahoře budu stavět nějakou lesní scénu?
(Raději bych teda tu vesničku, že bych jí kousek postavil.)
Pán na Žlutém hradě

Petronel

#18
Nu dobrá dobrá. Tu je zhruba moje zjednodušená představa v kostce:
(my ale samozřejmě budeme stavět 3D :D)



Detaily, přesnou podobu a kdo co přesně bude tvořit si vyjasníme až skončí toto hektické období (leden).  ;)

Ravenhorn

No já bych nějakou tu jihovýchodní část u hranic, chci totiž udělat spíš přírodu + výpravu/kupce, kteří cestují velkou dálku aby nabídli něco co tu na západě nemáme.

Takže chci zkusit kopeček,les,potuček a cestu, možná nějakou rozpadlinu zanechanou zarůst lesem. 
Castle, Pirates a Star Wars.

milanv

Tak já bych asi (odhaduju měřítko, má to být 6 BP dlouhé a 2 "hluboké", ne?) vzal tu planinku na sever od návsi, 1x2 BP. Hlavně nějaký společenský život: děti  dospělé. Dědečky pod lípou, sportovní plácek... A k tomu asi i nějaká řemesla nebo pokud by mohl být trh, tak ten.
Pán na Žlutém hradě

Petronel

Citace od: milanv kdy 18.12.2017, 22:23:52
Tak já bych asi (odhaduju měřítko, má to být 6 BP dlouhé a 2 "hluboké", ne?) vzal tu planinku na sever od návsi, 1x2 BP. Hlavně nějaký společenský život: děti  dospělé. Dědečky pod lípou, sportovní plácek... A k tomu asi i nějaká řemesla nebo pokud by mohl být trh, tak ten.

Celkový rozměr naší části je 3x2 velké baseplate 48stud. Tzn. 4,5 baseplate 32x32 na délku a 3 baseplate 32x32 na hloubku.
A jak jsem psal: co, kdo, jak a kolik bude kdo stavět, to dáme do hromady hned v lednu.  ;) Teď nemám moc čas to dávat do hromady a předpokládám, že většina z vás také ne.  ;) Pokuste se udělat jen nějakou jednoduchou svou představu v hlavě a vyberte v lb užitečné dílky, které by se mohly případně hodit. Stejně se bude forma a podoba celé vesničky dávat dohromady za pochodu a dílky vám dorazí cca v dubnu dle infa od pekiho, takže nejde sázet jen na ně.

jerzeeg

Asi bych to videl na pomoc Wafovi s temi jeskynemi.

Igorus

Připomínám termín 20.12.2017 24:00, kdy musí být finální a uzavřené objednávky v rámci malého LB.

Neuzavřené objednávky budou vymazány!!!

Jezevec

Milí kolegové ze západu. Tady je zatím takový nástin toho, co bych rád do projektu postavil. Měl jsem určitou představu a po mnoha pokusech a omylech se mně to nakonec povedlo docela zhmotnit v LDD. :) Je to samozřejmě zatím jen pracovní verze, ale měl jsem ze svého prvního výtvoru prostě radost, tak jsem se chtěl podělit.  :D
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Clermont

Hustý Jezevec  :)

Já jsem ujetý na modrou, takže za mě palec nahoru  ;)

Igorus

Citace od: Petronel kdy 18.12.2017, 21:18:40
Nu dobrá dobrá. Tu je zhruba moje zjednodušená představa v kostce:
(my ale samozřejmě budeme stavět 3D :D)



Detaily, přesnou podobu a kdo co přesně bude tvořit si vyjasníme až skončí toto hektické období (leden).  ;)

Když se tak dívám na to schéma, nebylo by pro vás výhodnější, kdybyste byli na kraji? Znamenalo by to, že nemusíte táhnout kopec zase dolů a doly by byly pohledové z dvou (až tří) stran.

Petronel

Citace od: Jezevec kdy 26.12.2017, 23:35:28
Milí kolegové ze západu. Tady je zatím takový nástin toho, co bych rád do projektu postavil. Měl jsem určitou představu a po mnoha pokusech a omylech se mně to nakonec povedlo docela zhmotnit v LDD. :) Je to samozřejmě zatím jen pracovní verze, ale měl jsem ze svého prvního výtvoru prostě radost, tak jsem se chtěl podělit.  :D

Jezevče vypadá to opravdu výborně! Takto jsem si nějak představoval budovu ve středu. Bude to chtít už jen doplnit o nějaké detaily, minifigy atp. Jinak opravdu dobrá práce!
Souhlasím s tím, že hlavní budovu svěříme tobě. Musím ale být na tebe přísný (jakožto na nováčka na kostkách co ještě nepředstavil žádnou stavbu) a chci od tebe záruky. Bylo a je zde spousty lidí co se pochlubí pěknou stavbou v LDD, ale když zjistí kolik dílů musí sehnat a nakoupit, kolik s tím stráví úsilí a času, tak reálnou stavbu nikdy nepostaví.
Proto tě prosím, abys mi do 31.1.2018 potvrdil, že s malým lb a tvými již uzavřenými objednávkami z bricklinku či od jinud budeš mít díly na celou stavbu a začínáš stavět.

Spoléhám na tebe a počítám s tím. Ostatní věci a stavby prodiskutujeme všichni začátkem ledna jak jsem avizoval.  ;)


Citace od: Igorus kdy 27.12.2017, 09:51:05
Když se tak dívám na to schéma, nebylo by pro vás výhodnější, kdybyste byli na kraji? Znamenalo by to, že nemusíte táhnout kopec zase dolů a doly by byly pohledové z dvou (až tří) stran.
To by bylo naprosto úžasné! Dost by nám to pomohlo a vypadalo by to i daleko lépe! Díky Igorusi, prosím vyřeš to s ostatními "kontinenty" a dej nám jen vědět z jaké strany se budeme napojovat. Jestli nás přesuneš za sever (tedy napojování z naší pravé strany) či na druhý konec. Díky!

Aki

Citace od: Petronel kdy 29.12.2017, 11:59:02
Citace od: Igorus kdy 27.12.2017, 09:51:05
Když se tak dívám na to schéma, nebylo by pro vás výhodnější, kdybyste byli na kraji? Znamenalo by to, že nemusíte táhnout kopec zase dolů a doly by byly pohledové z dvou (až tří) stran.
To by bylo naprosto úžasné! Dost by nám to pomohlo a vypadalo by to i daleko lépe! Díky Igorusi, prosím vyřeš to s ostatními "kontinenty" a dej nám jen vědět z jaké strany se budeme napojovat. Jestli nás přesuneš za sever (tedy napojování z naší pravé strany) či na druhý konec. Díky!
Bylo by to logičtější a i pro nás asi i jednodušší.

Jezevec

Přidávám pár poznatků/nápadů k budoucí diskuzi o rozložení našeho západního světa. Moje radnice bude do L a tak mě napadlo, jestli by se někdo nechtěl z jedné nebo obou stran napojit na mě pomocí takového zastřešeného podloubí/mostku - podobně jako na přiložených obrázcích (způsob napojení v červeném kruhu). Prostě takový jakoby mostek mezi domy, pod kterým se dá projít. Mohli bychom vytvořit takový menší rynk/náměstí uzavřené aspoň ze 3 stran. Něco v podobném duchu jako vpravo nahoře a třeba s malým tržištěm k tomu.

Barevné schéma:
zelená - moje budova radnice
šedá, tmavě růžová, modrá - random domy
červená - napojení/mostek
hnědá - vyvýšené "pódium" (místo pro projevy ke shromážděnému lidu, popravy, šibenice třeba)
světle růžová - stánky tržnice
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.