RECENZE setu 42100 - Liebherr R 9800 Excavator

Založil hawran, 30.09.2019, 20:04:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

4-ročný chlapec postavil Liebherr? Tak niečo nieje v poriadku. Buď je chlapec mimoriadne nadaný, alebo LEGO úplne mimo misu označuje vek. Prikláňam sa k prvej variante.

tomaslambo

#31
Citace od: poMOCník kdy 17.02.2020, 09:54:19
Set je postavený a plně funkční! Takže děti rozhodně nepodceňovat a moc se neřídit doporučeným věkem na krabici. Věcí, které se na tom dítě během stavby naučí je, obzvlášť v nižším věku, obrovské množství. Například jeho mechanická zručnost je na konci stavby viditelně daleko lepší. A pak samozřejmě orientace v prostoru, prostorová představivost, chápání funkce převodů, motorů a baterií a spoustu dalších, které ani není možné zaznamenat.

Podle dnešních návodů je už označení věku "prakticky k ničemu", pakliže pomineme bezpečnost. Zvládne-li si dítě samo spočítat počet děr, zuby ozubeného kola, délku jednotlivých prvků a je dostatečně pozorné, tak je jedno jestli má set 200 nebo 4000 dílů. Jak je řečeno v LEGO Příběhu: "To je jen doporučení, oni to tam musí napsat".

V každém případě je syn šikula. Mě stavba tohoto monstra teprve čeká, teda nejprve jej musím rozebrat (povedlo se mi koupit použité a již postavené)

Jeden dotaz k aplikaci: nedaří se mi přenášení jednotlivých kroku na lištu při programování pohybu. Ikonka se mi při přesunu nedrží pod prstem a v okamžiku, kdy je prst již nad lištou, tak je ikonka cca v půli cesty a na lištu ji dostanu tak po minutovém prstovém breakdance. Normálně by mi to bylo jedno a bez programování bych se obešel, ale pokud se mi nepodaří dostat na lištu aspoň jednu ikonu, tak se z programování nejsem schopný vrátit zpět na obrazovku ovládání a musím celou aplikaci vypnout a znovu projít celou startovací proceduru. (telefon huawei Honor 8 )
Tak nevím kde je chyba jestli je nutné přenastavit telefon, nebo je chyba v apce a můj telefon nepodporuje. Umíte někdo poradit?

Robbed

Však je to doporučený věk, nikdo netvrdí, že to některé mladší děti nezvládnou (i kdyby jim to mělo trvat 40 dní :D). Ostatním by třeba došla trpělivost, nebo by nezvládali náročné Technic spoje, co se týče potřebné síly.
Taky se tím asi i lehce jistí proti případným žalobám.

Anatyt

No ja osobne neverím, že bežný škôlkár postaví Liebherr. Aj s tou spomínanou minimálnou pomocou.

fanda

Citace od: Anatyt kdy 18.02.2020, 12:40:35
No ja osobne neverím, že bežný škôlkár postaví Liebherr. Aj s tou spomínanou minimálnou pomocou.

Tentokrát mimořádně souhlasím s Anatytem stoprocentně ;-)

g.patrick

Po dostavění první části mi aplikace nefunguje. Hlasi to, v nápovědě, že mam mít 4 kabely zapojeny, avšak jsou tam jen tři. Poradíte mi?

Patrik

peter

Všechno musíš mít zapojené sprvně a přesně, tj. v prvním hubu 3 kabely a v druhém 4. Pokud máš zapojen jen jeden hub nebo v hubu prohozené motory, nebude to fungovat.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

g.patrick

V prvém hubu mám 3 kabely a správně zapojeny. V recenzi se píše, že lze již po složení 1. části vyzkoušet, tak o toto mi šlo. Takže musí být složeno vše a poté lze teprve vyzkoušet, chápu to správně?

Patrik

poMOCník

Citace od: g.patrick kdy 09.03.2020, 14:14:02
V prvém hubu mám 3 kabely a správně zapojeny. V recenzi se píše, že lze již po složení 1. části vyzkoušet, tak o toto mi šlo. Takže musí být složeno vše a poté lze teprve vyzkoušet, chápu to správně?

Patrik

Nene, zkoušet to jde rozhodně už po postavení podvozku. Je důležité v aplikaci zvolit správnou ikonku pro testování právě této části. Jestliže to píše něco o 4 kabelech, vypadá to na testovací sekvenci té vrchní části, což je pod jinou ikonou.

g.patrick

Teď moc nerozumím, ono se to totiž ani nepropojí, pouze v nápovědě se pak ukazují 4 kabely. Můžu potom hodit stream displeje telefonu.

Patrik

HD

Zkusil bych restartovat aplikaci (a vymazat její uložená data), znovu spustit a ujistit se, že testuješ jen podvozek a ne celý bagr.  ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

poMOCník

Citace od: g.patrick kdy 09.03.2020, 14:25:38
Teď moc nerozumím, ono se to totiž ani nepropojí, pouze v nápovědě se pak ukazují 4 kabely. Můžu potom hodit stream displeje telefonu.

Patrik

Je potřeba se dostat na tuto obrazovku (po nainstalování aplikace to nabízí rovnou samo) a zvolit první ikonu (podvozek).

poMOCník

A jak říká HD, když bude pořád trvat na 4 kabelech, v nastavení resetovat data aplikace - ikona vpravo dole.

g.patrick

Díky moc, vyzkouším doma a dám vědět.

Patrik

g.patrick

Děkuji moc pánové, funguje jak má. Moc díky.

Patrik

MeNadruhou

Jak funguje kalibrace v aplikaci? hub si "ošahá kde se motory dostanou do stallu, a pak na základě zpětné vazby ze senzoru polohy ví, kde se nachází?
Ty žluté díropiny všude na setu- mají funkci, nebo jsou tam jen tak? hádám, že by mohli sloužit ke sledování modelu pomocí kamery telefonu (kde ty na podvozku budou jako referenční) . Zkusil bys je odstranit  zda bude model fungovat?
Po BT ovládání jsem volal dlouho, a přišlo teda dost pozdě. snad to nové funkce motorů vynahradí. Akorát teda se přesouváme od dálkově ovládaného modelu do jednodušší robotiky. jsem zvědavý, jak lego aplikačně podchytí tvorbu vlastních modelů.

Přeci jenom by asi i ta aplikace zasloužila "návod" stavby či spíš objasnění její struktury, kde by bylo vysvětleno, jak je daná aplikace sestavena, co se děje v režimu kalibrace... apodobně. v rámci edukace by to bylo super, a talentovanější by dostali základy programování.
ne jen sestavit řetězec příkazů k ovládání ramene)
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Anatyt

Tie žlté piny s dierou sú oká na manipuláciu so strojom. Má ich aj reálny.