Technic Axle 2 Notched

Založil peter, 09.07.2004, 22:02:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Zdravím všechny nadšence. Mám tu takový dotaz ???. V roce 1997 byl společností LEGO zaveden nový Lego Technic prvek č. 32062 - Technic Axle 2 Notched (Technic osička "2" s drážkami). Tento prvek náhradil původní Technic Axle 2 - č. 3704 (Technic osička "2"). Avšak já osobně nevím k čemu dané drážky na osičce slouží ??? a tudíž ani proč tato změna nastala. Pokud někdo víte, nebo alespoň tušíte, budu rád když to sem napíšete.

Pro lepší představu zde uvedu obrázky daných Technic osiček:
  • Technic Axle 2 Notched
  • Technic Axle 2
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jindroush

Jsem na 99% přesvědčen, že je to proto, aby se daly snadno vytáhnout z dílů, které nemají protidíru, takže se to nedá vystrčit jinou oskou.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Rob

Já byl až do dneška na 99% přesvědčen, že je to kvůli zvýšení tření v křížové díře ;)
Rob

Jindroush

Udělej si pokus. Vem si libovolný Technic Angle Connector, narvi do něj Axle 2 std a Axle 2 notched. Dej nám vědět, která šla líp ven.  >:D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

peter

Jo jo, ten názor ohledně lepšího vyndavání osičky z jiných součástek se mi zdá velmi pravděpodobný a i logický :o. Tak díky za informaci a jsem zase o něco chytřejší ;D.

Jinak na svém webu mám sekci, kde se vývojem (změnou) prvků tak trošku zabývám. Pokud by jste měli zájem tak mi můžete k některým dílkům též něco napsat proč se dané změny prováděli ;).
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.