LEGO Masters CZ

Založil peki, 06.10.2021, 12:13:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Stimpi

Myslím, že co se týče moderátorů, tak učený z nebe nespadl a taky museli najít správnou cestu aby to fungovalo.

sharkabrick


gearcs

Gratuluju, chlapci, a smekám, ta závěrečná stavba mě dostala, bylo to velmi zasloužené!
A smekám i před ostatními, co dokázali v tom stresu předvést za krásná díla  :)

Petronel

Marku a Michale smekám. Oprávněné vítězství.
Nejen že vaše stavby mi pravidelně přišly jako nejlepší, ale bylo vidět, že se u toho i skvěle bavíte, užíváte si to a na rozdíl od jiných jste nešli viditelně za výhrou, ale spíš to vypadalo, že chcete stavbou okouzlit a bavit sebe i ostatní.
Viz. to závodní vozidlo kachnička, krásný most a i teď ta věž před finále.

No a další stavby jako je ta závěrečná zároveň i jedínná s komplet funkční motorizací... no prostě bomba.

A hlavně: klidně bych se na vás koukal hodiny a hodiny. Skvělí baviči, zábavné popěvky, rýmy, rozhovory. Byla radost na vás koukat jak vám to jde a jak se bavíte. Vůbec na vás nebyl vidět stres ani náznaky hádek. Vždy převedeno do humoru v jakékoli chvíli, vše jste brali sportovně.. No prostě ohromný obdiv. Takový bych chtěl taky být, takle uvolněný, zábavný a klidný, když ostatní plašej. Prostě pro mě jste byli vítězové už dlouho, už jenom za to jací jste, jak vám to spolu sedlo a za to do jakých rozměrů a detailů jste schopni spulu díla dotvořit.

Gratuluji! ;)

ogar49

Jako gratulace všem. Konečně došlo i na detaily staveb.

1) chybělo mi závěrečné vyhlášení bodů - resp. neukázali ani kam to porotci hodili (nebo jsem si nevšiml)
2) nepoměr bodů porotců oproti dětem a bonusovému kolu (porotci, když dají oba stejné stavbě = 30b, tak poté by muselo dát 20 dětí druhé stavbě, která měla bonus 10b z první soutěže, aby to vyrovnaly)

arnold

Taky se přidávám s  gratulací !!!
Od začátku jsme vám fandili  ;)
Spojení technického umu co má Hardegon a extrémní kreativity co má Ryxe, to nemohlo dopadnout jinak!


E-legie

Všichni jste borci! Nádherné stavby. Díky za super podívanou.
Je mi líto, že první řada byla jen 4dílná. Ten useklý závěr bez bodování mi také vadil, stejně jako záběry na jiného kameramana. Celkově byl 3. a 4. díl o víc než 10 min. kratší než 1. a 2., bohužel. Pokud bude příští rok pokračovaní, prosím vítěze, ať zaujmou místo moderátorů. Vaše vtípky bavily celou moji rodinu.  ;)

starbuilder

Velká gratulace vítězům. Stavby byly opravdu povedené a sám nevím jakou bych vybral jako nejlepší. Loď byla skvělá, ale asi bych zvolil trochu jinou barvu lodi respektive bych přidal červenou aspoň, i když vím, že hodně zřejmě vybrali Slováci. Nicméně cením přidání těch figurek všech, co byly v soutěži a rozpohybování vln. Chrámy byly pěkně udělané a dost připomínaly chrám z Ninjago. Draci ale už tak zajímaví nebyly a nakonec nepůsobili úplně nejlépe s tím chrámem podle mě. No a želví ostrov se povedl jen škoda té hlavy.
Nakonec ještě smekám před věží Tomáše a Šárky, kteří postavili opravdu neuvěřitelně vysokou věž.
A taky díky Markovi a Michalovi, že dělali alespoň nějakou srandu v tomto pořadu.

Chairudo

Nevím jestli to tu už padlo ale dnes od 9 do cca 18 hod. Instalujeme všichni v Praze na Alza, jateční33a finálové modely. Kdo je chcete vidět naživo a prozkoumat ty stovky detailů co jsme na nich stihli, máte jedinou příležitost 😁
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

yoshimaka

Tak po shlédnutí 4. dílu už jen krátce:
1. až budu chtít postavit něco hoooodně vysokého, zeptám se nejdříve koho? Ne, děda Vševěda, ale Chairuda. Toť specialista na cokoli, co sahá až do oblak. Je vidět, že tato disciplína byla na míru šitá jemu. Výhoda 10 bodů byla více než zasloužená.
2. Kvituju, že bodování 3  závěrečených (a opravdu vynikajících) modelů měly v režii nezaujaté děti. Anebo neměly? Kolik bodů vlastně dostaly jednotlivé stavby? Kolik z nich bylo uděleno dětmi a kolik "superbodů" rozdali moderátoři? Hmm... Otázek mnoho nepříjemných, mladý padawane máš! Však trpělivost a předplatné Voyo cestou tvojí je! Nadále neptej se a vnímej sílu.. tedy pardon TV tvorbu.
3. Absolutní vítěz však může být jen jeden a byl opravdu zasloužený. Pro mne jsou však vítězové všichni, co tam šli. Ať už vypadli hned v prvním kole, nebo se statečně protloukali výzvami tvořenými daným formátem a trpěli pod časovým stresem a superhustokrutopřísnými hláškami moderátorů a rádobymoderátorů. Smekám před vámi!

..a můj osobní názor je, že takhle spojení Lego a TV nefunguje. Pokud bude natočena 2. řada (o čemž si dovolím trochu pochybovat), tak už ji vynechám. Tomíkova kostičková dílna možná není úplně "wau" show, ale alespoň netají stavební techniky a člověk se tam něco naučí. 
Lust och fägring stor

Foton

Tedy takhle pitomě mi prozradit kdo to vyhraje :-(
Takže gratuluji vítězům, ve (nejen) 3. díle jste byli zábavní! U všech musím ocenit snahu a odvahu.
A večer se podívám, čim jste si tu výhru zasloužili (a nahraju to Chairudovi)

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

#221
Gratuluju všem soutěžícím a těším se, že aspoň ti kostkaři z nich si to přečtou :)  Když jsem na začátku soutěže nechápal, co za výzvu to pro tak zkušené stavitele může být, čím to může být zajímavé, tak to musím sportovně přiznat, že už konečně chápu: je to úplně jiná disciplína než MOCy piplané měsíce a měsíce, s Bricklinkem v zádech. Ukázat v tom omezeném čase a pod neobvyklým tlakem se soustředit na to důležité a zároveň to umět vyšperkovat detaily, prostě "prodat co umím". Je to paráda, co jste se tam naučili, já to rozhodně neumím.

Nejvíc ze všech ale blahopřeju Markovi s Michalem, a to vůbec ne v prvé řadě za ten pohár (sami by si uměli postavit hezčí než tuhle kockárnu :) ) Gratuluji jim, a moc jim to přeju, za to, jak dokázali všechno kolem sebe, včetně nároků TV na show, přetavit v pozitivno a bez přetvářky, skutečně si to užít. Třeba pro mě by to vůbec nebylo lehké a oni to dokázali s grácií. Pak věřím, že z toho mají spoustu prima zážitků a pohár je jen jedním z nich - jedině tak to totiž jde, nikdy naopak.

Z pohledu diváka mě velmi příjemně překvapilo, po prvním nešťastném díle, že významně přidali na tom, kolik se věnují tématu (stavění, stavitelé). Druhé příjemné překvapení bylo, že začalo i přes obrazovku být cítit, že TV štáb nechtěl vyvolávat konflikty bez příčiny a podobné šílenosti. Tím si teda u mě šplhnuli moc, skoro (skoro) jsem zapomněl na Pikošku :) Bohužel i tak, přes tyhle opravdu v mých očích HODNĚ pozitivní věci, je dojem z pořadu někde na 28% z ČSFD a přijde mi to velká škoda, s takovým potenciálem, co měli: skvělí tvůrci a prvotřídní materiální zázemí. Nedokázali z toho udělat právě tu show, která tam měla být, aby to nebylo jen koukání na pomalu přibývající kostičky. Místo show tam byla taková splácaná "šou" moderátorských jakobyvtípků bez ladu a skladu, a ta to celé stáhla strašně dolů.

Ze soutěžících samozřejmě kostkaře znám, tam mě nemělo co překvapit, ale rád jsem aspoň přes obrazovku poznal ty slovenské kluky. Mají můj obdiv ustát celé to vysílání v jejich věku, týmovou práci pod tlakem apod. Nevím, jak bydlí daleko, ale možná by bylo prima je pozvat někam do Ostravy, Brna apod. na kostkařskou výstavu?
Pán na Žlutém hradě

Ryxe

Myslím, že mohu mluvit i trochu za Marka (snad odpustí). Chtěli bychom vám moc poděkovat za gratulace, za které jsme oba moc rádi. Jak jsme již nekterym říkali na živo, účast v soutěži pro nás byla zábava a veliká výzva zkusit si něco úplně jiného. Každý z úkolů jsme pojali tak aby nás v první řadě bavil (myslím, že na brutální kachně to bylo obzvlášť vidět ;D ). Na začátku jsme si s Markem říkali, že bychom rádi zkusili všechny výzvy a to se nám podařilo a finále jsme si tak mohli užít ve velkém stylu a hlavně na pohodu. Nebudeme ale lhát a priznáme, že v tom finále už v nás začala hlodat i myšlenka, že když už jsme se dostali až sem, chtělo by to tu pomyslnou třešničkou na dortu  :D. A nakonec se povedlo i to a bylo to pro nás úžasné zakončení jízdy plné zábavy, kreativity a zážitků, u kterých se ještě dnes spolu nasmejeme.
Ještě jednou moc děkujeme za podporu tady i na sociálních sítí. Moc si ji vážíme.

Drobuliatko

Takze moji stylovi favoriti vyhrali! :D Super, gratulujem!  ;)

Foton

Tak jo, poslední díl by super.
Když jsem viděl u věže kostky ležet postavené na bok, tak si říkám " no jo, to bude rychleji růst, dobrý nápad", le že z toho udělají 6m vysokou věž to bych nečekal. A fakt jsem se bál , že se to Tomovi se Šárkou zlomí, když to nandavali.
Ty závěrečné stavby byli úžasné.  M&M's byli moji favorité, kvůli zábavnosti, takže jsem rád, že nakonec vyhráli oni (promiň Tome)..
Scéna s rodinami byla dojemná, skoro mi i zvlhli oči  :'(

Bodování naopak bylo podivné. Když ani neřeknou kolik kdo dostal, tak si říkám, že vlastně nemělo smysl. To také mohl producent/režisér/kdokoliv s vlivem říct vyhrajou tihle a hotovo.
Řekli to alespoň soutěžícím?
Zkoušel jsem hledat, jestli to není alespoň v bonusech, ale nic. Ale zase jsem zjistil, že tam jsou rozhovory s Naomi ???. Nevím, neznám. Trochu mě příšlo divné, že při nich všichni sedí čelem ke kameře ale baví se mezi sebou (s nutností neustále otáčet hlavu).
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

sharkabrick

Ani soutežící se nedozvěděli kolik měl kdo bodů (bylo a je to tajné). Předem jsme ani nevěděli že přijedou hlasovat polské děti (přijeli po dostavbě, natačení hodnoceni tak trvalo skoro 5h), ani že porotci mají zlatou cihličku, čili svých 15hlasu nemohou mezi modely podělit (o zlate cihličce porotců vím až z TV). Prý to bylo těsne a natáčelo se nejprve i vyhlašení třetího mista, což TV vystřihla...

Ryxe

#226
Výsledné body jsme nevěděli a nevíme. 30 bodů rozdělovaly děti nikoliv však polské ale Češi žijící v Polsku. To nám dopředu nikdo neřekl a beru to jako fajn tah, jelikož nikdo z nás nemohl své modely ať už vědomě, či nevědomě stavět tak, aby se podbizely dětskému oku, které hodnotí jiné atributy než oko dospěláka. Děti údajně hlasovaly poměrně vyrovnaně (ale to je jen informace z kuloarů), pravděpodobně tedy rozhodlo hlasování porotců, ale jestli byly velké či malé rozestupy mezi jednotlivými umístěními nikdo z nás říci nemůže, jelikož to prostě nevíme  ;)

Foton

Děti byli dobrý tah. Dodalo to punc serioznosti a hravosti. Ale jak říkám utajený výsledek je DOST divný.
Mě by se víc líbilo počítání naživo. Prostě otevřu tu hlasovací krabic tak aby do ní nebylo hned vidět, vyndavám postupně kostičku za kostičkou a všichni počítají.
A kdyby se tohle dělo u všech krabic zaráz (3 lidi vyndavají, vždy jednu kostku současně) tak by to bylo drama jak cyp. Úplně to vidím
Citace
Všichni: "Pět"
Moderátor: "A první zlatá kostka pro ..... Dáme ji stranou a vytáhneme ještě obyčejnou abychom dorovnali počítání"

Všichni: "Sest"
Vyndavač2: "Tady už nemůžu nic najít!"
Moderátor: "Tak obrať bednu vzhůru nohama"... "A opravdu, tím se třetím v pořadí stává družstvo XY"
Všichni: "Sedm"
Moderátor: "A druhá zlatá kostka pro .....Zbývající dvě družstva má každé zlatou kostku! Dáme ji stranou a vytáhneme ještě obyčejnou abychom dorovnali počítání"
....
Všichni: "Jedenáct"
Vyndavač1: "Tady už nemůžu taky nic najít!"
Moderátor: "Tak obrať bednu vzhůru nohama"
Moderátor: "A máme vítěze první .....Lego masters. Vyhrává tým AB" "Pro jistotu dopočítáme kostky v jeho krabici"
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Hardegon

Citace od: Ryxe kdy 27.06.2022, 18:34:41
Myslím, že mohu mluvit i trochu za Marka (snad odpustí). Chtěli bychom vám moc poděkovat za gratulace, za které jsme oba moc rádi. Jak jsme již nekterym říkali na živo, účast v soutěži pro nás byla zábava a veliká výzva zkusit si něco úplně jiného. Každý z úkolů jsme pojali tak aby nás v první řadě bavil (myslím, že na brutální kachně to bylo obzvlášť vidět ;D ). Na začátku jsme si s Markem říkali, že bychom rádi zkusili všechny výzvy a to se nám podařilo a finále jsme si tak mohli užít ve velkém stylu a hlavně na pohodu. Nebudeme ale lhát a priznáme, že v tom finále už v nás začala hlodat i myšlenka, že když už jsme se dostali až sem, chtělo by to tu pomyslnou třešničkou na dortu  :D. A nakonec se povedlo i to a bylo to pro nás úžasné zakončení jízdy plné zábavy, kreativity a zážitků, u kterých se ještě dnes spolu nasmejeme.
Ještě jednou moc děkujeme za podporu tady i na sociálních sítí. Moc si ji vážíme.

Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu.
Rád bych ale také osobně poděkoval. Tedy děkuji vám všem za podporu i gratulace. ;)

Chairudo

Citace od: ogar49 kdy 26.06.2022, 22:20:58
Jako gratulace všem. Konečně došlo i na detaily staveb.

1) chybělo mi závěrečné vyhlášení bodů - resp. neukázali ani kam to porotci hodili (nebo jsem si nevšiml)
2) nepoměr bodů porotců oproti dětem a bonusovému kolu (porotci, když dají oba stejné stavbě = 30b, tak poté by muselo dát 20 dětí druhé stavbě, která měla bonus 10b z první soutěže, aby to vyrovnaly)

Ano Michal s Markem dostali všechny body od poroty, když to nemohli dělit tak je logické že dali všechno nejlepší stavbě.

Jiný výsledek jsem ani nečekal, kdo kluky zná, věděl že v soutěži konkurenci nemají a to ukazovali u každé stavby snad kromě věže. I z dračenky udělali zábavu a z mostu umělecké dílo. ;D

My jsme slyšeli že děti dali nejvíc bodů nám a druhé místo proti takovým Titánům ve stavění taky moc potěšilo   :D

Jak se vrátím z dovolené dám do placu fotky a nějaké zážitky, z našeho modelu v telce ukázali jen zlomek jedné strany.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Foton

Citace od: Tomik kdy 18.05.2022, 23:04:41
V rámci propagace soutěže LEGO Masters vznikla tzv. LEGO Masters Akademie, která si klade za cíl ukázat divákům, jak si postavit z Lega modely podle vlastní fantazie a udělat z nich budoucí "LEGO mastery". Vzniklo tak celkem šest krátkých videí, jejichž hlavní "hvězdou" je moje maličkost.

Videa naleznete zde: https://legomasterssoutez.cz/akademie

Teď jsem koukal na druhý díl, a je tam velmi nepěkný časový skok v 3:31-3:32. Najednou má auto i přední a zadní masku. Asi usnul sřihač.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Chairudo

Tady jsem našel videjko z pozadí natáčení - maskérny, štáb atd
https://www.youtube.com/watch?v=D9mQqxJQDWE
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

RedBarDragon

Ahoj všem. Přiznám se, že kvůli Lego Masters jsem se tady zaregistroval. Finále jsem viděl až dnes, protože mám za sebou měsíc v nemocnici. Každopádně za mě stavby nádhera. Na klucích ze Slovenska bylo vidět, že jim došel elán po tom neštěstí s věží. Přitom jejich nápad, jak tu věž postavit, mi jako laikovi přišel nejlepší. Co se mi ale nelíbilo vůbec, bylo zpracování pořadu ze strany televize. Neprůhledné hodnocení tady už zaznělo. Etýda na téma "spíme pod zcela zjevně rozsvíceným reflektorem" taky nepobavila. Snídani jsem nepochopil. Chyběl i kontext nějakého reálného času. Jakože stylem: Teď máme 10. hodinu stavění a venku jsou 4 ráno. Za tohle palec dolů.