SVĚT KOSTEK OLOMOUC 27-28. 11. 2021

Založil Chairudo, 03.02.2021, 12:24:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Borun

Citace od: Ongon kdy 17.11.2021, 23:12:56
Teď tu nechci kecat nesmysly, ale ta vakcína co má jen jednu dávku tak prý nebude platit, kdyžtak se zeptej Boruna, on si ji zrovna Pichl a dva dny na to zjistil že mu je k ničemu 🤣
Zase kecaš nesmysly🤨.Jednodavkova Vakcina Johnson je v ČR pl
atná.Pouze v Rakousku bude neplatná od ledna .Vyžadují preočkovaní.Pokud někdo zvažuje se na vystavu ještě touto vakcínou naočkovat tak není žádný problém.

poMOCník

Citace od: skywalker007 kdy 17.11.2021, 21:32:48
Citace od: Chairudo kdy 17.11.2021, 21:15:40
Citace od: skywalker007 kdy 17.11.2021, 20:50:19
Já dorazím ,v týdnu se bohužel naočkuji a budu mít pcr testy. Brácha účast zvažuje, jakmile se rozhodne dám vědět. Jinak je potřeba test i na pátek ? Zdarma budu mít pouze 2 testy a třetí bych musel platit. Respektive možná už budu mít test platný pokud přijde výsledek, ale není to jisté výsledek trvá až 48 hodin.  Případně stačí na pátek antigení test nebo musí být také pcr ?

Nepotřebuješ jeden test na den, PCR má platnost minimálně 3 dny a ano pravděpodobně i v pátek, ten ti do neděle bude stačit.

Potřebuji, vyhodnocení pcr testu trvá až 48 hodin test si tedy udělám např. v pátek ráno ale výsledek bych mohl dostat až v neděli ráno. Je možné že výsledek dorazí dříve ale pokud ne tak v pátek a v sobotu bych na výstavu nemohl. Tedy teď si budu muset udělat 3 testy v úterý večer nebo ve středu ráno, ve středu večer nebo ve čtvrtek ráno a ve čtvrtek večer nebo v pátek ráno.

U mě zatím vždycky výsledek dorazil do 24h.

Foton

#242
Citace od: poMOCník kdy 18.11.2021, 08:16:05
U mě zatím vždycky výsledek dorazil do 24h.

No u nás (Olomouc -Olympia -Anygence) jsme byli ve čtvrtek kolem 15h a výsledky dorazily v pondělí odpoledne :-)
A to je tak 6 týdnů zpátky.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Matthes_CS

Citace od: MLT kdy 17.11.2021, 23:43:36
Třeba dneska další totální lež v seznam zprávách...."V současné době se lidé musí prokazovat covidovým certifikátem podle platných opatření například pro návštěvu restaurace, sportovních a kulturních akcí, služeb péče o tělo, památek, muzeí nebo zoologických a botanických zahrad nebo při ubytování."

A toto není vůbec žádná pravda - co se týče muzeí, galerií, zoo atd. viz i jimi přiložený link na proklik https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/11/Jaka-opatreni-plati.jpg

OT, certifikát do muzeí, hradů, zámků apod. je potřeba na skupinové prohlídeky a dokonce já jako průvodce mám povinnost to kontrolovat, jestli to všichni mají a platné.
Edit: koukám, že to v tom linku je.

MLT

Citace od: Matthes_CS kdy 18.11.2021, 09:56:26
Citace od: MLT kdy 17.11.2021, 23:43:36
Třeba dneska další totální lež v seznam zprávách...."V současné době se lidé musí prokazovat covidovým certifikátem podle platných opatření například pro návštěvu restaurace, sportovních a kulturních akcí, služeb péče o tělo, památek, muzeí nebo zoologických a botanických zahrad nebo při ubytování."

A toto není vůbec žádná pravda - co se týče muzeí, galerií, zoo atd. viz i jimi přiložený link na proklik https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2021/11/Jaka-opatreni-plati.jpg

OT, certifikát do muzeí, hradů, zámků apod. je potřeba na skupinové prohlídeky a dokonce já jako průvodce mám povinnost to kontrolovat, jestli to všichni mají a platné.
Edit: koukám, že to v tom linku je.

Ano, právě že až pro skupinové prohlídky (nehomogenní skupinky) , nikoli pro jednotlivé návštěvníky či rodiny. To platí celou dobu, ale jak to média právě prezentují.... že je nutné OT.... ale už nikdy neřeknou, že se to týká skupinových prohlídek.

peki

#245
Citace od: Ongon kdy 17.11.2021, 23:12:56
Teď tu nechci kecat nesmysly, ale ta vakcína co má jen jednu dávku tak prý nebude platit

1)
Důrazně žádám, aby se v tomto vlákně nebo jinde na kostkách vyjma k tomuto účelu založenému tématu:
- prezentovali (respektive kecali nesmysly)
- uváděli vaše názory (byť jsme na diskusním fóru) na očkování, tečky, chřipky atd

Chairudo je v kontaktu s organizátorem akce, všechno sem dá. Jinou věcí je a bude, že situace bude mít dost nepředvídaný průběh a bude se opravdu těžko predikovat.

Co potřebuje Chairudo vědět je kdo se akce nezúčastní, vzhledem ke zpřísňujícím se opatřením.

2)
Pokud se potřebujete s někým hádat (očkovaní x popírači) tak to řešte mimo kostky. Věřím že je na internetu plno vhodných příležitostí. Ani ve výše uvedeném vlákně nebudou tolerovány hoax a dezinformace.

Děkuji   

E-legie


poMOCník

Citace od: E-legie kdy 18.11.2021, 16:12:42
Akce je přeložena... :(

Je to potvrzené? Mám zrušit ubytování? To je potřeba udělat co nejdřív abych neplatil.

martindavid

Flora přeložila výstavu na neurčito  je to na stránkách i na fb.

Chairudo

#249
Ahoj, omlouvám se za zpoždění, padl jsem odpoledne s teplotami, snad ne s covidem.

Vím že nás to všechny mrzí, chtěli jsme se vidět a udělat další pěknou akci, ale situace tomu prostě nepřeje.
Flora naštěstí taky došla ke stejnému názoru jako já, že prioritou je zdraví návštěvníků i vystavovatelů.
Všichni si chceme akci užít ve zdraví a v pohodě a proto je nejrozumnější cesta ji přeložit na lepší časy.
Krom toho jsme díky opatřením a obavám přišli o třetinu komunity a to by prostě nebylo ono.

Shodli jsme se i na tom, že nebude vhodné dělat na jednom místě dvě velké akce za rok, a tak náhradní termín Svět Kostek bude až podzimní a nejbližší termín je tam 29. – 30.10.2022 s možným rozšířením o pátek, pokud bude chuť. Budu doufat, že se tu za rok sejdeme ve stejném a větším hloučku :)

Kdo máte zařízené ubytko přeze mě, vše je zrušeno, kdo jste si sháněli vlastní nezapomeňte ho zrušit.

Při nejmenším jsem letos prošel přípravnými muky a přítí rok už bude jednodušší :)
Díky všem co mi pomohli s propagací a dalšími drobnostmi.

Modely uložte do skříněk a šuplíků a doufám, že se s většinou z vás uvidím na jaře v Ostravě a dalších akcích.
Stavění zdar ;)... jdu se léčit.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

Jinak co se bezpečnosti týče Flora připravila i yonizéry na čištění vzduchu a s filrací vzduchu a dalšími opatřeními na nás myslely maximálně, tak doufám, že příští rok o ten měsíc dřív to už klapne se vší parádou.

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Foton

Tak díky moc Tome, za snahu to zorganizovat i přes narůstající komplikace.
Alespoň mě blížící se termín výstavy popohnal při stavbě jeřábu.
Takže příští rok už bude vymazlený.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

MiHo

Citace od: Chairudo kdy 18.11.2021, 20:43:36
... nejbližší termín je tam 29. – 30.10.2022 ...

Škoda, že je to zase plánováno v covidové sezoně a tak riziko, že se to zase zruší není malé.

davroman

Tomáši, drž se a brzké uzdravení.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

peter

Bohužel tato část naší republiky je v současné době na tom asi nejhůř a tak se to dalo trochu čekat.

Co se ale termínu týká, tak mám trochu obdobné obavy jako Miho.

Citace od: miho kdy 18.11.2021, 23:11:13Škoda, že je to zase plánováno v covidové sezoně a tak riziko, že se to zase zruší není malé.

Nestálo by za úvahu zkusit přeci jen najít ještě nějaký jiný termín, který by byl blíže konce prázdnin, tj. září / začátek řijna? Přeci jen zatím každý rok je to v tomto čase vždy horší a horší a tak i já mám obavy z toho, aby to nedopadlo opět stejně :-\

Každopádně já s akcí počítám, takže si píši do kalendáře nový termín. Nic méně i takto Ti moc děkuji za perfektní servis a informovanost a budu se těšit.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

vico

Tome, díky za tvůj investováný čas a snad to příště vyjde, když to máme prakticky všechno připravené 🙂

peki

Citace od: Chairudo kdy 18.11.2021, 20:43:36
... chtěli jsme se vidět a udělat další pěknou akci, ale situace tomu prostě nepřeje....

Pojďme to vzít jako výzvu i směrem k dalším akcím které příští rok plánujeme. To že nemůžeme na výstavu brát jako čas na to zlepšit na kostkách jiné věci:

- Propagační materiály kostek. Případně mít na akcích info stánek, kde se můžeme střídat a mluvit o kostkách, společných projektech výstavách. Kombimodelech, LEGO Master (někteří byli na kástingu, věřím že někdo postoupí i do natáčení :) )

- Rozjedeme web. Mluvil jsem s Jindrou i Milanem a dalšíma. Všichni v podstatě chceme to samé, jen se zatím jaksi nedaří najít tu schodu na tom jak to uchopit. Někdo bude muset na začátku ustoupit, asi to nebude na začátku úplně dokonalé. Poprosím o takt a trpělivost.

- Nový společný projekt/projekty. Lego bude příští rok slavit 90 let. Bude šance instalovat něco  OC po celé republice. Můžeme čerpat jak projektovou podporu (Malý lugbulk z Dánska) tak po osvědčení elfí vesničky i Malý LUGbulk Kladno). Teda pokud budete mít ty dílky ještě kam dávat. Projekty by mněli počítat s tím že budou cestovat chvilku po našich akcích. Zaměřil by jsem se současně na balení/snadné skladování. Tedy domluvit velikost modulu a vyrobit krabici.

- Potřebujeme (já si myslím že ano) úložiště kostek na obrázky/fotky

- Připravujeme výrobu triček.

- Budeme domlouvat tvorbu potisku, kostek. Mohli bychom si koupit vlastní tiskárnu a kostky pak tisknout a prodávat na výstavách. 

Jednotlivé témata budou diskutována v sekcích k tomu určených. Podporu této aktivitě/aktivitám stačí nyní vyjádřit (like). Brzo budu potřebovat vaší pomoc (a vědět že je potřeba se dohodnout, tedy méně "JÁ" více poslouchat co chtějí ostatní, a dát jim příležitost, aby to že to dělají podle svého se s tím i ztotožnili ). Věřím že když každý trochu pomůže s něčím co ho trochu baví, tak ten celkový výsledek bude pro kostky zase velký posun dopředu. Bylo to vidět na té výloze. Opravdu mi udělalo radost kolik lidí vážilo i tak dlouhou cestu z druhého konce republiky. Nemohl jsem vám všem na místě poděkovat, řešil se problém s tím že chybí podstavec do výlohy :)   

Tomik

Zrušení výstavy je nemilé, tak doufám, že to vyjde napřesrok. Pokud je ještě nějaká možnost úpravy termínu, potom bych se také přimlouval za září, abychom nedopadli jako letos.

Každopádně díky, Tome, že sis dal práci s organizací a do poslední chvíle se snažil najít řešení pro uspořádání výstavy v původním termínu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

franta

Tome díky za vynaloženou energii, teď ti přeji brzké uzdravení.

Chairudo

Díky všem za podporu  :)

Citace od: Tomik kdy 19.11.2021, 12:43:02
Pokud je ještě nějaká možnost úpravy termínu, potom bych se také přimlouval za září, abychom nedopadli jako letos.

Citace od: peter kdy 19.11.2021, 08:16:33
Nestálo by za úvahu zkusit přeci jen najít ještě nějaký jiný termín, který by byl blíže konce prázdnin, tj. září / začátek řijna? Přeci jen zatím každý rok je to v tomto čase vždy horší a horší a tak i já mám obavy z toho, aby to nedopadlo opět stejně :-\

Snažím se, bohužel Flora má spoustu dalších plesů, trhů, koncertů a některé jejich květinové trvají i měsíc od začátku příprav do úklidu. Výstaviště je pak dlouho vyblokované.
Alternativou by pak byl ten začátek Května, pokud by s tím někdo neměl problém.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Ongon

Ja si myslím že by to šlo, sice vím že se pak dělá zmatek v termínech, ale co jiného nám teď zbývá

milanv

Květen se mi nelíbí, nechci být zatažen do žádného případného sporu mezi tebou a Pavlínou - ta má jarní termín, pokud se nepletu. Ledaže byste oznámili předem, že jste se dohodli.
Tím nechci začít žádnou hádku ani v tomto vlákně, vůbec není třeba tento můj příspěvek nijak komentovat, prostě  chci v pohodě a míru vystavovat u vás obou, na obou akcích, nic víc. Těším se na to, dokonce chystám na každou z vašich výstav modely přímo na míru té dané akci.
Pán na Žlutém hradě

Chairudo

Citace od: milanv kdy 20.11.2021, 23:00:24
Květen se mi nelíbí, nechci být zatažen do žádného případného sporu mezi tebou a Pavlínou - ta má jarní termín, pokud se nepletu.

Sporu se bát nemusíš, od toho máme plánovač akcí, kde byli všichni pořadatelé od léta opakovaně vyzváni k nahlášení plánů na příští rok.
Kdyby Pavla něco plánovala, tak bych tu možnost samozřejmě nenavrhoval.


YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

MiHo


Kanak

Citace od: Chairudo kdy 20.11.2021, 20:32:04
Díky všem za podporu  :)

Citace od: Tomik kdy 19.11.2021, 12:43:02
Pokud je ještě nějaká možnost úpravy termínu, potom bych se také přimlouval za září, abychom nedopadli jako letos.

Citace od: peter kdy 19.11.2021, 08:16:33
Nestálo by za úvahu zkusit přeci jen najít ještě nějaký jiný termín, který by byl blíže konce prázdnin, tj. září / začátek řijna? Přeci jen zatím každý rok je to v tomto čase vždy horší a horší a tak i já mám obavy z toho, aby to nedopadlo opět stejně :-\

Snažím se, bohužel Flora má spoustu dalších plesů, trhů, koncertů a některé jejich květinové trvají i měsíc od začátku příprav do úklidu. Výstaviště je pak dlouho vyblokované.
Alternativou by pak byl ten začátek Května, pokud by s tím někdo neměl problém.

Začátek května by byl fajn.

HD

Zatím květen OK, ale záleží na konkrétním termínu. Maraton tří nebo čtyř výstavních víkendů v krátké době (1 až dva měsíce) za sebou bych absolvovat nechtěl (ke konci by mne to už jednoduše nebavilo) a musel bych si vybírat.  ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

franta


Kuba

Ahoj

květen asi jo, ale pokud by to bylo 14 a 15 Květen tak se nemohu účastnit. maximálně model, pokud bych si zajstil převoz.
jsou v tom rodinné důvody...

Jakub

Chairudo

Byl jsem dnes opět popovídat s vedením Flory a necháme výstavu určitě až na podzim. Podařilo se mi ale nalomit další možné termíny 8-9... nebo 15-16 Října.
S obrovským úsilím koordinace úklidu podzimní Flory a příprav naší akce jeden z nich snad vyjde.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

peter

Citace od: Chairudo kdy 24.11.2021, 11:51:52Podařilo se mi ale nalomit další možné termíny 8-9... nebo 15-16 Října.

Perfektní ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.