SVĚT KOSTEK OLOMOUC podzim 2017

Založil Izabella08, 25.04.2017, 06:45:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

skywalker007

Akce byla super,takhle skvěle zorganizované jsem to nečekal a kolektiv byl také výborný. Rodina se byla podívat a všem se akce líbila a byli nadšení. Rád přijedu znovu.

ogar49

Citace od: yoshimaka kdy 09.10.2017, 09:13:20
Začnu s děkovačkami: Díky organizátorům, Chairudovi a Izabelle, díky moc všem vystavovatelům, a jejich úžasným modelům. Zvláštní osobní díky patří Stimpimu, Samymu405 a Ogarovi49, kteří podpořili "výstavu ve výstavě" Historie Technicu a fotodokumentaristovi Hacislavovi. A v neposlední řadě díky veškerému "podpůrnému personálu", který zařízoval, že výstava proběhla bez vážnějších škobrtnutí. Ještě to budu sice dospávat, ale mám z toho dobrý pocit. Přestože byla Flora hodně vážným konkurentem, přijelo více lidí ze vzdálenějších destinací a podle recenzí odjížděli s velmi dobrým dojmem, takže snad příště přijedou i ve větším počtu. Ještě jednou díky.

Díky za možnost se účastnit takové super akce. Díky yoshimakovi za kvalitní spolupráci na kase a Chairudovi co nás nechal občas si dáchnout. Při náhodných dotazech návštěvníků při placení, v době největších front, jak dlouho čekali, tak že max 20 min. (nikdo nenadával, že musel čekat, brali to vpoho). No a herní zóna byla pernamentně plná a ty výtvory, co se tam tvořily :) Jaká byla úmrtnost kostek na hraní?

milanv

Citace od: Izabella08 kdy 09.10.2017, 18:38:22
s naší partou rozehranou na shledanou!
Hezky celé, Pavlíno:


Nejlepší kostičky půjčili dnes
umělci známí, s hlasem i bez
a díla jak sen
se líbila všem.

A když lidi se chvíli smáli
tak dali svůj kousek chvály
i nám.

Tak my už máme po finále
a za všechno vážně dík.
Příště možná přijde i kouzelník.
Kdo tu byl jednou, příště se vrátí...

Citace od: Izabella08 kdy 09.10.2017, 18:38:22
s naší partou rozehranou na shledanou!
Pán na Žlutém hradě

spideyx

Citace od: Hacislav kdy 09.10.2017, 13:08:55
A to přesto, že jste mne trošku sklamali, protože jste mi neměli co nabídnout. Já kafe nepiju v žádné podobě.
Zato zbožnuju horkou čokoládu a kakao. A to jste tam neměli.  :-\

To chápu a omlouvám se - V tenhle okamžik bohužel nemám techniku pro přípravu čokolády v "polních" podmínkách (na kavárně jede klasicky v hrnci na plotně), a práškování v jakékoliv formě je pro mě naprosto nepřípustné. Za fotku děkuju, je super :)

Citace od: Stimpi kdy 09.10.2017, 20:18:11
PS: kafčo bylo super, jen příště třeba bez zdlouhavého vážení vařit srdíčkem a od oka ;)

U výběrové kávy tohle bohužel nefunguje. Postupem bych to přirovnal spíš k pečení, než k vaření. "Dám to tam od oka" je cesta k tomu, jak dostat nepitelnou sra... břečku.
Jinými slovy, kdybysme vařili "bez zdlouhavého vážení srdíčkem a od oka," tak by kafčo rozhodně nebylo super.
To je jak kdybych řekl že když nemáš vhodnej dílek v Legu, tak tam dej kostku z Chevy.

Je pravda, že jsme na začátku byli dost v rozstřelu. Byla to naše první akce,  navíc jsem zvyklé pracovat sám a ne ve dvou. Na začátku jsme si tak s Leňou víc překáželi, než pomáhali. Myslím ale, že v neděli jsme to doladili, a šlo to i s vážením - zatímco jelo kafe z jedné páky, tak se mlelo a vážilo do druhé, a hezky to na sebe navazovalo (tj nebyly zbytečný prostoje).

milanv

Kromě poděkování je toto také dobrá příležitost pro reportáže. Reportáž pro Filmaře jsem dal do vlákna projektu.
Filmařům díky za skvělý projekt a týmu olomoucké výstavy za úžasnou až honosnou prezentaci projektu. To bylo finále grande!
Pán na Žlutém hradě

jerzeeg

Moc povedena vystava, diky organizatorum, vse skvele klapalo, ani si nedovedu predstavit, kolik bylo kolem vseho behani, co vse museli pripravit, naplanovat, poresit...

Vikendovky maji neco do sebe. Sledovat, jak se navstevnikum - v mem pripade prevazne malym devcatkum - rozsiri oci, vykouzli uprimny usmev na tvari a obcas i pootevre uzasem pusina pri prichodu, prvnim pohledu na stul s modelem, je k nezaplaceni a natolik nabijejici, ze i bohate vynahradi unavu z celodenniho stani na nohou a mluveni. :)
Tesilo i sledovat, s jakym zapalem holcicky, mnohdy i s maminkama a obcas dokonce i s tatinky, hledali mezi elfy poschovavane princezny z disneyovek.

Jeste jednou diky a doufam, ze bude vystava uspesna a ze se uvidime zase na jare.

ad kavarnicka - skoda, ze kafe nepiju, skoro je mi lito, ze jsem to skvely kafe neochutnal.. https://www.youtube.com/watch?v=CmDq5Y_uTjA

spideyx


Izabella08

Citace od: milanv kdy 09.10.2017, 21:58:28
Citace od: Izabella08 kdy 09.10.2017, 18:38:22
s naší partou rozehranou na shledanou!
Hezky celé, Pavlíno:


Nejlepší kostičky půjčili dnes
umělci známí, s hlasem i bez
a díla jak sen
se líbila všem.

A když lidi se chvíli smáli
tak dali svůj kousek chvály
i nám.

Tak my už máme po finále
a za všechno vážně dík.
Příště možná přijde i kouzelník.
Kdo tu byl jednou, příště se vrátí...

Citace od: Izabella08 kdy 09.10.2017, 18:38:22
s naší partou rozehranou na shledanou!

Milane, tak tato slova nechám viditelně zvěčnit a půjdou s námi dál po výstavách.

Chairudo

Citace od: jerzeeg kdy 09.10.2017, 23:05:47
Vikendovky maji neco do sebe. Sledovat, jak se navstevnikum - v mem pripade prevazne malym devcatkum - rozsiri oci, vykouzli uprimny usmev na tvari a obcas i pootevre uzasem pusina pri prichodu, prvnim pohledu na stul s modelem, je k nezaplaceni a natolik nabijejici, ze i bohate vynahradi unavu z celodenniho stani na nohou a mluveni. :)

Přesně tohle jsem prožíval v únoru v kodani s mým malým 235cm kolem, kdy někteří lidé nevěřícně kroutili hlavou a jedné holce na několik minut spadla brada.
A pro ten krásný pocit to děláme ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

#279
Konečně jsem se vším probral a teď se pokusím složit závěrečnou slohovku, zase porovnám pár detailů s předchozí výstavou.

V neděli po osmé jsem všude zhasl, všechno zamkl odevzdal klíče a vydal se domů na tour de 511 schodů vynášení krabic do 4 patra.
Nejprve všem děkuji všem že jste dorazili, všechno v klidu zvládli, budova nevyhořela, dokonce tentokrát neevidujeme ani žádné škody na majetku školy :D
Díky Pekimu že přivezl kiloware, dulo pro děti na hraní a odměny do soutěže pro vystavovatele i pro herní stanoviště.

Letos se akce aktivně účastnilo 42 lidí, z toho 35 registrovaných kostkařů + cca 25 pasivních kostkařů přes společné projekty, celkem tedy asi 60 členů Kostky.org

Prostory byly tentokrát nádherných 1000 m2 + nějaké drobné na WC a ostatní příslušenství. (na jaře bylo pouze 330 m2 výstavní plochy, s chodbami kolem 500)

Po spočítání rozdaných kuliček, které jsme letos použili k počítání návštěvnosti a zároveň jsme 10 kuličkami speciální barvy rozdali 10 malých setů jako pozornost, můžu s radostí oznámit že se nám přece jen podařilo překonat jarní návštěvnost (5700 lidí).
Podle kuliček za námi o víkendu přišlo 6030 návštěvníků - to je včetně dětí do 3 let kterých taky nějaká stovka byla a jedné kočky, která se nám tam vrátila hned několikrát. Yoshimaka počítal?

Na to, že to byla druhá akce v tomto roce, cca o třetinu jsme zvedli vstupné, přestěhovali jsme se a ještě jsme akci pořádali souběžně s dalšími velkými akcemi v Olomouci jako Flora kam přišlo za 4 dny 24.000 lidí, to považuji za veliký úspěch. 

Fotky z akce - máme moc pěkné fotky z páteční instalace a sobotního dopoledne od profi fotografa a taky něco ode mě. Bohužel jsem si hodně věcí ani nestihl pořádně prohlédnout.

Herní koutky - Mohly být větší, ale nebylo už místo. Za sebe jsem opravdu spokojený, hlavně s bílo průhlednou architekturou, která se osvědčila přesně jak jsem doufal.

Soutěže pro děti - byly super, ještě rozpoutáme debatu co a jak příště dotáhnout do dokonalosti.
V rámci soutěží pro děti Izabella s pekim rozdali za víkend 2548 odměn, soutěží se tedy účastnilo 2548 dětí.
cca 1010 v sobotu a 1538 v neděli.

K vyúčtování:
Odměny teď bohužel nebudou tak krásné jako na jaře, s investicemi do větších prostor a náklady za 35 Afolů, se celkové náklady vyšplhaly kolem 170.000,- a to jsme s Izabellou dost věcí dokázali zařídit levněji, nebo i zadarmo. Přesné číslo budu vědět příští týden, jak dostanu fakturu za pronájem a od účetní spočítané zdravotní, sociální a daň co musím za výtěžek z výstavy odvést.
Počítejte tedy, že bude vyúčtování až ke konci měsíce.


Na soutěž o nejlepší model výstavy jsme použili rozdané kuličky, které návštěvníci házeli do krabiček u připravených modelů a na konci výstavy jsme je zvážili. A zde je pořadí:

1. místo:  Miho - kolejiště              1630 gramů
2. místo:  Chairudo - Ferris wheel 1078 gramů
3. místo:  Petronel - akvárko           630 gramů
4. místo:  Fuente a tým                   566 gramů
5. místo:  Matka                              548 gramů
6. místo:  Jerzeeg
7. místo:  Lukas
8. místo:  Jojik
9. místo:  Bratři Černí
10.místo: Samy405
11.místo: Robkteryten a syn
12.místo: Werny
13.místo: Danyboy
14.místo: Ivansliz
15.místo: Patkutil
16.místo: Izabella08
17.místo: Skyrider
18.místo: Znouzecnost
19-20.místo: Yoshimaka
19-20.místo: Valovi
21.místo: Davroman a Tomassek05
22.místo: Kuba
23.místo: Borun
24.místo: Tomík


Co dál?
Přípravy na takovou výstavu zaberou pár měsíců práce a potřebujeme si s Izabellou trochu odpočinout.
Taky nechceme Olomouc Legem přesytit, a tak budeme pořádat další Olomouckou výstavu opět až na podzim, jaro tedy vynecháme.
Důležité je také nevozit na výstavu ty samé modely, je třeba alespoň polovinu pokaždé obměnit, ať se mají návštěvníci na co těšit.

Jelikož výstava měla velice pozitivní ohlasy, kde jdu a přijde na to řeč tak slyším samou chválu, na Facebooku i po výstavě přibývají noví sledující, dá se očekávat, že o další podzimní výstavu bude ještě větší zájem a mohlo by přijít o dost více lidí.

Větší prostory?
Včera jsem se bavil s vedením školy a existuje tam možnost pronajmout si i vedlejší tělocvičnu, ty dvojité dveře v duplo koutku by mohly být průchod do tělocvičny.
Škola má na pokrytí tělocvičny vlastní koberce, tak by se mohl celý prostor dalších zatím jen hádám 800-1000m2 proměnit v herní zónu s kostkami a ve stávajících prostorách by bylo více místa na modely i soutěže.
Tím by bylo reálné na stejném místě třeba i zdvojnásobit návštěvnost s minimálními náklady navíc jen za cenu pronájmu.
Záleží také na tom, jestli daruje LEGO na příští rok zase pár krabic modrých kostek a bylo by ochotno zapůjčit na hraní více Duplo kostek, než 1 malý bazének.

Další myšlenka je udělat výstavu přes svátek a o jeden den prodloužit. Tím by se snížila zátěž pro vystavovatele jeden den tam, stavět a druhý hned bourat a domů a mohla by se o dost zvýšit i návštěvnost. Za tu chvíli co jsem seděl v neděli na pokladně tam byla jedna rodinka co přišli oba dny a nemuseli být jediní.
Předběžný termín pro podzimní výstavu by tedy mohl být 28-30 září 2018, s instalací od čtvrtka 27. září.

Záleží na vás vystavovatelích co si o tom myslíte a jestli máte čas a chuť to vyzkoušet.

Nechávám tedy téma otevřené pro volnou diskuzi a doufám, že zase vymyslíme něco úžasného a posuneme se o kus dále ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

#280
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Foton

Fotky od Dominika jsou super!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Chairudo

#282
Citace od: Foton kdy 12.10.2017, 00:22:26
Fotky od Dominika jsou super!
To jsou, a udělal je ze známosti za hubičku, akorát ještě nevím od koho ji dostane ;D
Jestli mu chcete na oplátku pomoci doporučte ho http://www.jedlickafoto.cz
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Petronel

Někde na místě, kde byl náš betlém musela zůstat pinzeta. Nenašel ji někdo?
Je to jen pinzeta, ale měl jsem ji půjčenou od přítelkyně a ta se teď na mě trochu zlobí.  :D
Díky!

PS: fotky od fotografa opravdu parádní.

Izabella08

Citace od: Petronel kdy 12.10.2017, 12:18:44
Někde na místě, kde byl náš betlém musela zůstat pinzeta. Nenašel ji někdo?
Je to jen pinzeta, ale měl jsem ji půjčenou od přítelkyně a ta se teď na mě trochu zlobí.  :D
Díky!

PS: fotky od fotografa opravdu parádní.

Petroneli, moje úklidová četa bohužel nic nenašla...já už ztratila na našich akcích pinzety dvě >:(

Chairudo

Taky jsem nic nenašel, musíš ženě udělat radost pěknou novou i s kytičkou :D

Zůstalo u mě víko od velké přepravky z Ikey. Bylo u Starwars modelů, tak předpokládám buď skywalker007 nebo skyrider.
Majitel ať se přihlásí.

taky mám u sebe šedou pletenou čepici, tmavě šedou kšiltovku a sluneční brýle.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

skywalker007

Citace od: Chairudo kdy 12.10.2017, 18:29:37
Taky jsem nic nenašel, musíš ženě udělat radost pěknou novou i s kytičkou :D

Zůstalo u mě víko od velké přepravky z Ikey. Bylo u Starwars modelů, tak předpokládám buď skywalker007 nebo skyrider.
Majitel ať se přihlásí.

taky mám u sebe šedou pletenou čepici, tmavě šedou kšiltovku a sluneční brýle.

Víko je skyridera,moje není on ho tam používal,tak by snad mělo být jeho.

ogar49

ztraty nálezy dej na facebook, možná se někdo ozve. ohledně čepice se někdo i na výstavě dotazoval

davroman

Citace od: Petronel kdy 12.10.2017, 12:18:44
Někde na místě, kde byl náš betlém musela zůstat pinzeta. Nenašel ji někdo?
Je to jen pinzeta, ale měl jsem ji půjčenou od přítelkyně a ta se teď na mě trochu zlobí.  :D
Díky!

PS: fotky od fotografa opravdu parádní.

Okolo betlému jsem se motal, ale pinzetu neviděl. Používal jsem moji - měl jsem sebou dvě (plochou a špičatou) a obě si také přivezl domů. Mám ale takové tušení, že jsem nějakou pinzetu viděl u akvária, ruku do ohně bych za to ale nedal.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

davroman

Citace od: Chairudo kdy 12.10.2017, 18:29:37
Taky jsem nic nenašel, musíš ženě udělat radost pěknou novou i s kytičkou :D

Zůstalo u mě víko od velké přepravky z Ikey. Bylo u Starwars modelů, tak předpokládám buď skywalker007 nebo skyrider.
Majitel ať se přihlásí.

taky mám u sebe šedou pletenou čepici, tmavě šedou kšiltovku a sluneční brýle.

Kdyby někdo našel gumu do T drážky aero příčníků Thule, které jsem měl celý víkend na střeše auta, tak se hlásím.   :-\
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Hacislav

Citace od: davroman kdy 12.10.2017, 22:10:35
Kdyby někdo našel gumu do T drážky aero příčníků Thule, které jsem měl celý víkend na střeše auta, tak se hlásím.   :-\
Já jsem nenašel.
Jen nějak vůbec nerozumím řeči tvého kmene.  ???
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

davroman

Citace od: Hacislav kdy 12.10.2017, 22:47:18
Citace od: davroman kdy 12.10.2017, 22:10:35
Kdyby někdo našel gumu do T drážky aero příčníků Thule, které jsem měl celý víkend na střeše auta, tak se hlásím.   :-\
Já jsem nenašel.
Jen nějak vůbec nerozumím řeči tvého kmene.  ???

Prostě si někdo neohlášeně půjčil gumu z příčných nosníků na střeše mého auta, takže jsem kryt pro zimní panel vezl natvrdo "hliník na hliník". Naštěstí to bez větší újmy přežil.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

peki

#292
aukce zaplacena  k 13.11.2017

K hodnocení/popisu akce která byla opravdu parádní se snad dostanu později. Zatím přikládám vyúčtování aukce.

Pokyny k platbě:

Transparentní účet
============
číslo účtu: 2600219371
kód banky: 2010

kontrolu platby ověříte výpisem z transparentního účtu zde

nezapomeňte do správy pro příjemce uvést  váš nick + aukce Ol


Chairudo

Ještě jedna zajímavá informace z výstavy, v rámci soutěží pro děti Izabella s pekim rozdali 2548 odměn, soutěží se tedy účastnilo 2548 dětí.
cca 1010 v sobotu a 1538 v neděli.
Klobouk dolů všem co tuto malou armádu zabavili ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

milanv

Však právě proto mě pobavilo, jak Pavlína zmínila písničku s verši "umělci známí, s hlasem i bez"  >:D
Pán na Žlutém hradě

Hacislav


Svět kostek Olomouc II 2017 - backstage and people foto by Emil  Emilovič, on Flickr
Finální celá galerie
Na flickru jsou fotky ve větším rozlišení a řada fotek v rychlo galerii není. (zase některé co jsou v rychlo galerii se do finální nedostali)
A samozřejmě bude ještě jedna galerie v které budou MOC.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

Když jsem dělal rychlogalerii v Olomouci přímo na akci, tak jsem omilem použil můj starý rajčecí účet.
Nyní jsem to napravil a rychlogalerii jsem nahrál na to správné rajče. (změnil jsem i všechny odkazy a zobrazené fotky tady na kostkách)
Galerii na starém účtu nechám cca týden a pak ji smáznu.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

davroman

Díky za pěkné fotky, Hačislave.   ;)
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Izabella08

Hači, jako vždy kvalita a cit pro detail!!!
Děkujeme.

Hacislav

Jsem rád, že se fotky libí.
Dneska jsem dokončil MOC galerii, tím bych měl publikování fotek s Olomouce za sebou.

Nicméně pokud by jste mě chtěli někdo pomoci a podpořit mě v detektivní činosti po názvech jednotlivých MOC budu jen rád. A klidně ne jen u fotek z Olmiku.  ;)


Svět kostek Olomouc II 2017 - MOC foto by Emil  Emilovič, on Flickr

celá galerie
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest