Ohlédnutí za stavebním víkendem o otevřením výstavy

Založil peki, 02.06.2015, 11:18:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Letos bylo poprvé (pokud mne paměť neklame) pěkné počasí, téměř po celou dobu instalačního víkendu. Využil jsem tedy  situace a připravil pro AFOLy menší grilovačku v dolní části areálu (za chodbou konferenčního sálu). Také jsem v pátek rozdělil kostky na přehrabání ( ti co nedostali se hlásí zde).

Instalace exponátů probíhala jako vždy, u někoho to bylo v poklidu jinde to bylo drama do poslední minuty před zasklením. Expozice je kromě několika stálic ("náš" skvošový kurt a kolejiště) přeházená takovým způsobem, že i loňský návštěvnici mají pocit že je téměř vše úplně nové. V sobotu se mně na konferenční sále ptali kde jsou ty pěkné loňské modely  ;)

Na chodbě vedle skovošů jsou interaktivní technic modely. V první sále je rokfest, který promítá na plátně videoklipy. Podle mne tam pěkně vynikne.

V prvním skvoši je space point s sw. Ve druhém skvoši jsou kostky.

Konferenční sál je věnován architektuře. Středobodem je záměrně zvolena stavba "Chobotnice" od p. Kaplického. Tato stavba je pak využita i v marketingové kampani.



Vedle konferenčního sálu je na chodbě kolejiště. Vzhledem k šířce chodby 190 cm, je problém vymyslet něco co bude vypadat úplně jinak. Letos jsou to 2 města, první z modulárů

https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/18241130258/

druhé od hobbyho.

https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/17806308654/

Mezi městy je "kopec" ve kterém je několik tunelů a na kopci je pouť (točí se 3 kolotoče a jedí lunaparková mašinka, vůbec poprvé jsem použil 9V kolej křížení)

https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/17808292903/

.Ve městě z modulárů jezdí tramvaj jedna lokálka  v sousedním městečku pak jezdí také jedna lokálka. Obě města dopravně spojuje okruh na kterém se prohání rychlovlak (délka jedné rovinky je přes 10 m ). Na parapetech je pak vesnice a další části města.     

Z konferenčního sálu se projde do haly s tenisovými kurty. Plocha výstavy je zde stejná jako loni. Uprostřed haly stojí "rozhledna" umožňující pohled na exponáty ze zhora.

https://www.flickr.com/photos/87198490@N07/17806330704/

MOC jsou také na zemi, jsou kolem nich takové plůtky.

Shodly jsme se na tom, že se nám každým rokem zadají MOC nějaké malé. Hluboká je úplný prcek, chrám svatého Víta vedle Karlštejna či Bradavic se také nějak scvrkl  ;D

Nicméně zpátky na skvoš. Musím se napřed zastavit společných projektů. Tím prvním je fantazi bitva, kde zavěšením draků do prostoru nad skvošem došlo opravdu k velmi zajímavému dotvoření celkové atmosféry.



Druhým jsou sousedé,



je neuvěřitelné kolik zajímavostí a detailů je možné postihnout na tak malé ploše kterou je jedna vitrina. Vynikající nápad super provedení od všech zúčastněných kostkařů.  Třetím město,


přes občas mírněji ostřejší debatu ve vlákně probíhala instalace v naprosté pohodě výsledek je parádní. Čtvrtým projektem je Duplo, které jako každý rok nezklame originálním pojetím.



Posledním společným projektem byla soutěž ve stavbě alternativních modelů. Je opravdu velmi zajímavé pozorovat co všechno se podařilo z jedné stavebnice postavit.

Ve vitrinách i na skvoši se letos objevilo několik nových MOC, které budou stejně jako loni soutěžit o vaší přízeň v soutěži 5 (letos jsme na 1/2 loňské plochy)  nezakázkových MOC výstavy o zajímavé ceny.

Sobotního slavnostního otevření se účastnila i p. Kaplická.



Při představování chobotnice, projel po cestě vedle Lipno pointu bagr, takže jsme se z následné poznámky (že je to bagr p. Klause) dozvěděli proč je u chobotnice ve vitrině i bagr (je to bagr odpůrců stavby a chystá se stavbu rozebírat)).




Večer proběhl společenský večer pro AFOLy a hosty Lipno Pointu. Po čuníkovi byla jako vždy sladká tečka.



Během večera došlo na volbu zakázkové stavby (letos bylo 8 novinek). Vítězné pořádí:



edewar,linhi,hardegon

Chobotnice (edward 50 hlasů)


Karštejn (Linhi 47 hlasů)



Bradavice (Hardegon 39 hlasů)



Po slavnostním vyhlášení proběhla aukce. Dražilo se cca 40 položek. Při aukci bylo opět hodně srandy. Podařilo se vybrat i slušnou částku, která půjde na další rozvoj kostek a akcí kostek.

Na závěr bych rád poděkoval všem co s výstavou pomohli, přijeli na Lipno či se zúčastnili slavnostního večera. Věřím že si to všichni užili.   
     

Martins

Hezky řečeno! A myslím, že za všechny zúčastněné mohu říct:

PEKI DÍKY!

Bez tebe by to tak parádní určitě nebylo.  :D