výstava kostek.org v Berouně unor- květen 2014

Založil peki, 06.10.2013, 17:34:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

mirek

Dnes jsem odpojil, výtah kuličkodráhy. Nejsem sto jej opravit, ačkoliv jsem si ho vyndal na stůl mimo dráhu.
Nejsem autorem, abych věděl, jak je to sestaveno.

Foto pro milanv.

martinlx

Děkujeme za krásnou výstavu, škoda že kuličkodráha byla mimo provoz. Nasvětlené kolejiště v mírném šeru bylo opravdu nádherné. Hodně se líbilo i staré lego - selský statek a princezny a figurky z kostek. Terka(8), Zuzka(5), Deny(3)

peki

Čísla po 1 měsíci

Návštěvnost: 7 842
Denní rekord:  810 (sobota 15.3)
Víkendový rekord: 1411 (15.3,16.3).  Díky tel. reportáži a pořádáním jiné souběžné akce (flerjarmark vítání jara) v Berouně
Návštěva sobotní akce 22.3: 595 (z toho soutěžilo 296)


peki

Hláška měsíce

22.3 během herního dne starší návštěvnice před touto vitrinou:



"To není z Lega to je z Kostky.org"
   ;D   (pozn. peki nad Mtron základnou je zavěšeno logo kostek)

Farky_cz

Bohužel k takovým závěrům vedou zákazy používání loga LEGO během výstavy  >:D Doufám, že jí to vnučka a nebo vnouček rozmluvili :)
Zpět u Lega po třicítce.

mirek

Poslušně hlásím, dnes jsem opravil kuličkodráhu. Byl zašprajcovaný posun na nakloněné rovině.

pryb

#36
Tento týden jsem byl v Berouně kvůli kuličkodráze 2x. Poprvé v úterý - začal se rozpadat převod v jednom modulu, viz o příspěvek výše. Chyba konstrukce, trochu jsem to očekával už od předchozí návštěvy. Modul jsem odvezl a vyztužil, teď ho testuji. Zároveň jsem přivezl zpět rohové kolo. Poměrně výrazně jsem sahl do konstrukce a odstranil problémová místa.

Druhý výlet byl dnes - v pátek volal Mirek, že odešel jeden z motorů. Motor jsem vyměnil, problém v konstrukci tentokrát nebyl. Motor vydržel měsíc a půl.

EDIT:
Motor má zřetelně dost. Po zapnutí běží několik vteřin, pak se proudová ochrana rozžhaví a motor se zastaví. Kolečka v prvním planetovém převodu vypadají dost použitě - u dvou ze tří se odděluje pásek se zuby od středu kola.

Dá se čekat, že druhý motor provede brzy totéž.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

mirek

Řekl bych, že druhý motorek zátěž vydrží.Je na té polovině kuličkodráhy, kde nedocházelo k zablokování.
Ta přední polovina dráhy byla od samého začátku problémová...často se kousla... a motorek se snažil.
Také přístup dětí k tlačítkům (jak ty děti s nimi experimentují...) pomohl k likvidaci motorku.

pryb

Souhlas s obojím. Když jsem viděl, jak tam robátka vyťukávaj morseovku, řikal jsem si, že ten časovač by se hodil...
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

hobby

Citace od: pryb kdy 07.04.2014, 17:46:40
Souhlas s obojím. Když jsem viděl, jak tam robátka vyťukávaj morseovku, řikal jsem si, že ten časovač by se hodil...
To samé bylo s vlaky např. na výstavě v Království železnic. Trpěl jsem při pohledu, jak tam chlapeček (lépe řečeno spratek) cvičí s tlačítky, za souhlasného a chápavého úsměvu tatínka. To si vždycky říkám, že půjčuji ty vlaky naposled, bez ohledu, že Peki vždy nějaké ty motory nahradí. Pokud pozvu domů na mé kolejiště dětskou návštěvu, tak si to nesmí dovolit.

ManDay

Tak jsem se rozhodl, ze si udelam vylet a zajedu se (z Brna) podivat na vystavu. Nemile prekvapeni me cekalo na dverich - z technickych duvodu 10.4. muzeum zavreno. :-( Nevite nekdo, zda to byla jen ma hloupost a nekde jsem prehledl oznameni nebo slo o vyjmecnou situaci?

peki

#41
Citace od: keai kdy 10.04.2014, 12:47:52
Tak jsem se rozhodl, ze si udelam vylet a zajedu se (z Brna) podivat na vystavu. Nemile prekvapeni me cekalo na dverich - z technickych duvodu 10.4. muzeum zavreno. :-( Nevite nekdo, zda to byla jen ma hloupost a nekde jsem prehledl oznameni nebo slo o vyjmecnou situaci?

tohle byla smůla, protože se dneska opravuje trafo stanice a v části Berouna je ohlášený "blackout". Muzeum to na svých stránkám píše:


10.4.
NEJDE PROUD
Bohužel v tomto termínu není možné muzeum navštívit

Peesko

Zdravím všechny příznivce Lega,
dovoluji si připojit pozvánku na sobotní akci:

Pokud bych Vám, Vaší rodině, přátelům a známým mohl zpříjemnit sobotní odpoledne, rád bych Vás pozval v sobotu dne 19.4.2014 do muzea Českého krasu v Berouně na akci

Mezinárodní den památek a historických sídel II.

spojenou s výstavou Lego tvorby "Svět barevných kostek". Od 11. hodin zde budu realizovat exkluzivně pro muzeum model fasády Jenštejnského a Salátovského domu, v nichž mČk sídlí, z kostek Lego a od 16. hodin zde budu přednášet o Legu, jeho historii, tvorbě ve virtuální sféře i MOC (My own creations) tvorbě nejen mé, ale i tvorbě Lego nadšenců, sběratelů a stavitelů z celého světa. Samotná výstava potrvá až do 16. května 2014. Osobně připravuji velkou výstavu svých 240 továrních setů a dalších vlastních bezmála 60 MOC realizací na nadregionální výstavě na zámku v Klášterci nad Ohří, která je plánována od 12. října 2014 do poloviny ledna 2015 a dále se přesune do zámku ve Šluknově. Níže zasílám odkaz na výše zmiňovanou aktuální akci a v příloze virtuální 3D vizualizace fasády Jenštejnského domu a Salátovského domu z kostek Lego a jeho fyzickou realizaci, kterou jsem před chvílí dokončil.       

http://muzeum-beroun.cz/03/2014/mezinarodni-den-pamatek-a-historickych-sidel-ii/



S pozdravem Petr Šimr.
Peesko

mirek

#43
K dnešnímu dni 20.4.2014 :    11 600 návštěvníků.

pryb

Dnes jsem se stavil v Berouně - opět odešel motor v přední části kuličkodráhy. Protože mi M motory došly, nahradil jsem XL motorem. Ten by mohl vydržet déle. Přední část se tím zpomalila, takže jsem z pásu v zadní části vyndal pár pinů - tím jsem zpomalil přísun kuliček.

Jeden modul jsem vyměnil - namísto "smetáčků" je tam teď "jazyk", který jsem doma přestavěl a vyztužil - rozpadal se převod. "Smetáčky" jsou ponechané jako záloha.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

kilhor

Akorat se zitra do Berouna chystame. Deti + dva francouzi. V jedenact hodin. Muzu M motor vzit.

Hacislav

V březnu jsem strávil dva dny na výstavě a toto je výsledek.
Focení přes sklo je peklo a ne jeden souboj s odlesky jsem prohrál, fotky některých moců jsou v galerii jen kvůli čárce "vyfoceno".

galerie výstavy a MOCů




http://emilovic.rajce.idnes.cz/Beroun_-_Svet_Barevnych_Kostek_2014_-_MOC/

galerie minifig příběhů



http://emilovic.rajce.idnes.cz/Beroun_2014_-_minifig_pribehy/

moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

peki