22.3. sobota soutěžení pro děti o drobné Lego ceny

Založil peki, 17.02.2014, 16:45:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Pokud se chystáte do Berouna s potomky, bude 22.3 soutěžení o drobné Lego ceny. Současně budu rád pokud se najde pár pomocníků jako dozor nad soutěžemi.

Program,materiál a ceny zajistím. Potřebuji lidi co si budou s dětmi hrát a po splnění jednoduchého úkolu dají na kartičku razítko.

milanv

#1
Ahoj, plánuju tam jet i s rodinou a rozhodně část času tam můžu takhle vypomoct.
Pošli SZ až budeš vědět něco víc (např. kolik máš lidí a co všechno potřebuješ "pokrýt") a určitě se domluvíme.
Pán na Žlutém hradě

Tomik

#2
Chtěl bych se zeptat, jestli je to datum "soutěžní soboty" správné? Když jsem se díval do kalendáře, tak mi vychází 23. března na neděli...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

peki

#3
Citace od: Tomik kdy 17.02.2014, 18:48:48
Chtěl bych se zeptat, jestli je to datum "soutěžní soboty" správné? Když jsem se díval do kalendáře, tak mi vychází 23. března na neděli...

Chybička se vloudila správně je: 22.3.2014 sobota

milanv

Au. Já zase pro změnu četl. 23. 2. - tj. tuto sobotu. V březnu nemůžu říct napevno, uvidím až tak cca týden a půl předtím.
Pán na Žlutém hradě

Farky_cz

Peki, počítej se mnou. Budeš mne potřebovat na celý den a nebo jen na odpoledne?
Zpět u Lega po třicítce.

peki

Citace od: Farky_cz kdy 27.02.2014, 20:29:00
Peki, počítej se mnou. Budeš mne potřebovat na celý den a nebo jen na odpoledne?
Jak se to bude hodit  ;) Akce bude celý den, ale bylo by fajn se prostřídat.

peki

#7
Hledáme dobrovolníky, kteří pomohou s akcí (dohlížet na děti u stolků)


matka

Bohužel, bydlím sice za bukem, tak jsem myslela že pomůžu, ale nepodařilo se mi sehnat hlídání pro smečku. Přijdem se aspoň podívat.
Paní na Žlutém hradě

peki

Lego ceny nachystány. Pokud jste z okolí  ( nebo  máte známé v okolí) je sobota 22.3 ideální datum pro návštěvu výstavy s vašimi potomky. Uvidíme jestlise podaří zlomit denní návštěvní rekord.  >:D   

milanv

Už jsem úspěšně pozval 4 kolegy v práci i s dětmi...
Pán na Žlutém hradě

peki

#11
Návštěvnost sobotní akce: 595 ( z toho 295 soutěžících).

Akce se vydařila, muzeum bylo kromě poledne (cca mezi 12:00 - 13:00) skoro po celou dobu plné návštěvníků, kteří se postupně měnily v soutěžící. Někteří se rozhodly zapojit do akce až po shlédnutí cen a ujištění že se nejedná o Lego "olympiádu", ale jde o to se zúčastnit. Zajímavé pak bylo pozorovat jak děti tak rodiče při stavění jednoduchého domečku po slepu. Většinou převládala obava z obtížnosti úkolu. O to větší pocit uspokojení byl po splnění úkolu.  Některé děti se po splnění úkolů a výběru ceny vracely znovu soutěžit to potěší  ;)

O 300 dětí se staralo na 8 stanovištích:

- 2 průvodci muzea
- peki family   ( 3)
- peki sestra family (4)
- Farky_cz,milanv

Ceny a materiál pro soutěže pomohly zajistit:
- spol. Lego trainding
- Kostky.org
- LeMi obchod s Lego produkty a Muzeum kostky
- Lego Dánsko (Jan Beyer)
- peki + (rodina a příbuzenstvo)
- Lipno Point


peki

Nafotil jsem jednotlivá stanoviště hned po ránu, jakmile začali chodit lidi už nebyl na focení čas a v podstatě by nebylo na fotkách kromě davu lidí nic vidět.

První a druhé stanoviště bylo vytvořeno z materiálu, které má muzeum zapůjčeno. Jde o klasické Lego a DUPLO. děti zde měli za úkol (na zahřátí) postavit něco podle vlastní fantazie např. domeček, ohrádku pro zvířátko atd.
 

peki

Třetí stanoviště bylo tvořeno 2 Lego stolky (zapůjčené z Lipna) kde se stavěli lego figové (takové to přehrabování v Lego kiloware) a stavění autíček. U autíček jsme už byli "přísní", autíčko muselo jezdit.

   

peki

čtvrté - sedmé stanoviště bylo umístěno v dílničce.
Stavělo se podel návodu z malých creatorů. To bylo asi časově nejnáročnější. Děti si ověřily stavění podle návodu.

Jiným typem úkolu bylo stavění pode kartiček z Lego setu 3844 Creationary. Každý si vytáhnul kartičku hodil kostkou a zkusil postavit z kostek co jsou k dispozici něco co se podobá zadání.

Dalším úkolem bylo již avizované stavění poslepu, které slavilo úspěch. Některé děti dokonce pro jistotu ještě zavíraly i oči (přesto že měly obě ruce v krabici).  Bylo připraveno několik typů baráčků (podle obtížnosti). Každý se baráček rozebral aby zjistil jak je postavený. Následně strčil dílky do krabice a snažil se po hmatu domeček poskládat.

Posledním stanovištěm mělo být stavění z dílků, které jsou v igelitovém sáčku. Se sáčky byl ale problém tak jsme dílky vysypaly na stůl a stavělo se jen tak. Byla to taková příprava na stavění po slepu.

peki

Dílnička - momentky
Z dílničky se dalo vyjít na zahradu, kde byl ještě pracovníky muzea připraven pohybový koutek. Házelo se pěnovými míčky na různé terče (nemohl pochopitelně chybět medvěd).

peki

Další atrakcí byla oprava kuličkodráhy.  Poměsíci provozu je k dispozici hodně poznatků, které bude potřeba při realizaci na Lipno 2014 vzít v úvahu.

Hana129

Pěkná akcička, škoda, že jsme se nezúčastnili.

peki

Citace od: Hana129 kdy 23.03.2014, 16:27:19
Pěkná akcička, škoda, že jsme se nezúčastnili.

Všichni jsme si to užili. Lidí by přišlo i více ale někdy okolo 15:30 začalo pršet

milanv

Super akce. Jen mě mrzí, že jsem ti na stanovištích mohl pomáhat míň než jsem chtěl, promiň. Oprava kuličkodráhy byla výživnější než jsem čekal. I tak potřebuje dál údržbu, popsal jsem v SZ (i Mirkovi).
Pán na Žlutém hradě

Farky_cz

Super akce, na tom skládání poslepu se zapojovali i rodiče. Děcka byly kouzelný, když jsem jim vysvětlil pravidla, tak říkali, že je to fakt složitý a když pak domeček vyndaly složený, tak měli nefalšovanou radost, že se jim to povedlo :) Hodně z nich bylo na svůj výkon řádně pyšných.
K tomu stavění se zavřenýma očima, já bych to asi také tak dělal, když vypneš totiž jeden ze smyslů (v tomhle případě zavřeš oči) ostatní smysly se ti posílí a lépe se soustředíš na hmat.
Peky díky za fotky, máš tam vyfocené i moje milované ženy - manželku s dcerkou. ;D
Zpět u Lega po třicítce.

peki

#21
Lego proměnilo v muzeum ve velkou hernu (Deník.cz)



odkaz na článek  v Deníku.cz(díky Mirku)

okdaz na galerii fotek Deniku.cz