Návrh castle projektu pro Lipno 2014

Založil danyboy, 28.08.2013, 13:43:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

moiki

Musím říct že z celé výstavy na Lipně se mi nejvíce líbilo právě vaše diorama.
Moc se vám to povedlo.

danyboy

Popisek castle projektu do pamětní knihy
Někdo nějaké připomínky co změnit atd.? :)

Středověké diorama

Společné projekty na téma středověk mají na výstavách kostky.org tradici již od první výstavy ve Svitavách. Ani letos tomu nebylo jinak. Narozdíl od projektu z předešlé výstavy, která byla zaměřena na městský život, jste letos mohli vidět život venkovský.

Projekt je složen ze čtyř částí o celkové délce 7 metrů.  Na projektu se podílelo 11 stavitelů.


První část dioramatu zaujímá dvojhrad v obležení  vlčím a štířím vojskem. Obléhatelům nesmí  chybět tábor a samozřejmě obléhací technika.  Zajímavosti u levé části hradu je, že její finální podobě předcházelo pět přestaveb. Autoři první části jsou členové kostky.org (danyboy, Izmael10 – dvojhrad),  (hacislav,  darkdrago – obléhání), (sakoras - tábor)

Ve druhé části můžete shlédnout hraniční pevnost , jejiž posádka se nezalekla armády útočící na hrad v sousedství a díky strategicky výhodné pozici na skále na břehu řeky nedovolila další postup invazní armády. U přilehlého vodopádu si pak jeden z vesničanů postavil skromný příbytek. Autor tohoto modelu je člen kostky.org (Vasan)


Ve třetí části stavitelé ztvárnili středověkou osadu.  Nechybí menší statek, zřícenina, kostel a další obydlí. Autoři jsou členové kostky.org (SpCasPi000 – statek), (germik, vocucbat – roubený kostel s dřevěnou chalupou)


Čtvrté, poslední části vévodí klášter se hřbitovem . U tohoto modelu je zajímavé, že na rozdíl od ostatních částí dioramatu, zde nebyly na žádost autora  použity žádné LEGO minifigurky.
Volně inspirované klášterem ve vyším brodě.
Autor modelu je kostky.org je  (Apollo)

Aki

Citace od: danyboy kdy 25.09.2014, 10:01:36
Společné projekty na téma středověk mají na výstavách kostky.org tradici již od první výstavy ve Svitavách.
A jaký byl ve Svitavách společný castle projekt?  ???
Mám dojem, že první byl až v Roztokách, ne?

milanv

Já si pamatuju ze Svitav, jak jsem byl nadšený ze žlutého hradu. (autor myslím Colonel32) Ale kdybych se k tomu přiznal tady, tak mě asi zardousíte jako bezvěrce. Ajaj, nestalo se právě tak? :D

(Zajímalo by mě, jak by se mi líbil dneska, ale vyhledávání na Brickshelfu fakt nezvládám. Pokud tam nějaké vůbec je.)
Pán na Žlutém hradě

Mtron

žlutý hrad stavěl STAMBI. Colonel32 stavěl vlaky - venkovní kolejiště u vstupu. Tuším, že Castle projekt měl maximálně AKI, který v noci záhadným způsobem lezl do skleněné vitríny jako Udiny :D Pak nemohl ven :D
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Aki

#185
Citace od: Mtron kdy 25.09.2014, 18:17:49
Colonel32 stavěl vlaky - venkovní kolejiště u vstupu.
Tohle kolejiště měl sice na starost, ale kolejiště (oboje) bych označil jako společný projekt (ostatně jsme na něm spolu jednu noc taky strávili, že Mtrone  ;) >:D). Castle společňák tam ale nebyl.
C32 se ale na tématu castle podílel - jednak zapůjčením své armády (její instalace mu ale byla odňata) a pak svým MOCem dračí věže. Toliko vzpomínání.

Aki

Citace od: milanv kdy 25.09.2014, 17:33:36
Já si pamatuju ze Svitav, jak jsem byl nadšený ze žlutého hradu.  Ale kdybych se k tomu přiznal tady, tak mě asi zardousíte jako bezvěrce.
(Zajímalo by mě, jak by se mi líbil dneska, ale vyhledávání na Brickshelfu fakt nezvládám. Pokud tam nějaké vůbec je.)
Myslím, že je pořád vcelku dobrý i když je ta barva divná, ale má to něco do sebe.  8)
 

milanv

Šmarjá Aki, teď jsi mi úplně vzal iluze. Já si ho pamatoval úplně jinak :D Ale rozhodně není špatný. I když dnes by už asi neprošlo, aby neměl alespoň malé okolí a taky množství detailů byste na výstavní kus dali o dost větší... A netušíte proč má popisku "Středomořský svět II"?
Pán na Žlutém hradě

Aki

Citace od: milanv kdy 27.09.2014, 18:03:07
A netušíte proč má popisku "Středomořský svět II"?
Já tam tedy vidím Středověký svět II.  ::)

milanv

Pardon, už jsem byl asi ve zvláštním psychickém stavu s fotoknihou :)
Pán na Žlutém hradě