Kostky.org

Diskuse o stavebnicích => Star Wars => Téma založeno: Devilek kdy 14.07.2021, 16:03:46

Název: (vlastní) Jyn´s ship (early U-wing concept)
Přispěvatel: Devilek kdy 14.07.2021, 16:03:46
Zdravím,
loď původně vznikla jako příspěvek do soutěže s koncepty ze Star Wars na EB. Rozměry jsou cca 600 mm na šířku, 560 mm na délku a 230 mm do výšky (záleží kam míří kánon na křídle). Design je podle artworku z knihy The Art of Rogue One, přičemž autorem designu je Matt Allsopp.

Protože je daný design v knize pouze na jednom obrázku, musel jsem zadní část vytvořit tak nějak podle sebe. Zároveň jsem k tomu použil ostatní návrhy U-wingu v knize. Například dvojce kanónů a kulaté okénko.
Interiér je poměrně strohý. V dolní části jsou sedačky a pár ovládacích panelů. Spodní část je zároveň propojená průchodem s kabinou a vrchní nástavbou. Jelikož je v průchodu málo místa, musí se posádka trochu přikrčit. V horní části je potom pár postelí a skladiště. Zároveň se zde ukrývá vzduchová pumpa, nádrž a pár hadiček, které slouží pro ovládání podvozku.
Celá loď má kromě několika oddělávacích panelů také otevírací zadní část trupu, otevírací boční dveře a v poslední řadě je možné oddělit vrchní nástavbu.
Počet dílů netuším, ale celkově je celá stavba protkaná konstrukcí z technicu, což asi množství dost navyšuje. Zároveň se ani křídlo nijak zvlášť bez opory podvozku neprohýbá.
Zbytek fotografií zde https://flic.kr/s/aHsmVW1Eo6 (https://flic.kr/s/aHsmVW1Eo6)