Nákup Lega z USA

Založil Franco, 27.02.2024, 22:13:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Franco

Zdravím,
už nejednou jsem si na BL všiml, že sety nabízené v USA mají lepší ceny oproti ostatním, především zemím v EU. Prohlížím si MISB sety z 80, 90 let, které se mi líbí a i je pořídil. Jenže... zaslání do ČR. Cena dopravy a cla mě odrazuje. Není zde někdo kdo má možnost z té Ameriky to sem do ČR dostat? Prohlížel jsem fórum, ale žádné aktuální téma jsem o tomto nenašel. Z toho vyplývá další otázka zda tam vůbec někdo tady na Kostkách nebo jeho blízcí nakupují a řešili to zde, např. zkušenosti při obchodování, výhody/nevýhody, rizika atd.? Díky za případnou diskuzi.

Pool

USA je to levnější z toho důvodu, že tam nemají VAT, po jejím přičtení kupuješ za stejné ceny. Kupovat se to z USA tak nevyplatí, za poštovné, clo, DPH a poplatky za celní řízení, dáš pak víc, než když to koupíš u nás. Pokud osobně najdeš někoho, kdo ti to přepraví až z USA, tak proč ne, jdi do toho. Ale taky to má své omezení viz https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-praha-ruzyne/fyzicke-osoby/letecka-doprava/prilet/mimo-eu/Stranky/zbozi-dovazene-prilezitostne.aspx. Navíc ten dotyčný musí třeba za další zavazadla platit v letadle, a taky tam s těmi zavazadly nezachází moc dobře, takže ti může dojít značně poškozená krabice. Ale nikdo cizí se ti s tím tahat nebude, to si každý místo v letadle využije radši pro sebe nějak rozumněji.

Franco

Citace od: Pool kdy 27.02.2024, 22:36:37USA je to levnější z toho důvodu, že tam nemají VAT, po jejím přičtení kupuješ za stejné ceny. Kupovat se to z USA tak nevyplatí, za poštovné, clo, DPH a poplatky za celní řízení, dáš pak víc, než když to koupíš u nás. Pokud osobně najdeš někoho, kdo ti to přepraví až z USA, tak proč ne, jdi do toho. Ale taky to má své omezení viz https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-praha-ruzyne/fyzicke-osoby/letecka-doprava/prilet/mimo-eu/Stranky/zbozi-dovazene-prilezitostne.aspx. Navíc ten dotyčný musí třeba za další zavazadla platit v letadle, a taky tam s těmi zavazadly nezachází moc dobře, takže ti může dojít značně poškozená krabice. Ale nikdo cizí se ti s tím tahat nebude, to si každý místo v letadle využije radši pro sebe nějak rozumněji.

Aha, tak po tomto zjištění to zas tak růžové není :-\

otaznik

V USA jsem nakupoval do doby, než clo a DPH snížili na celkovou cenu nákupu 22 EUR, pak už se tam nevyplatí koupit skoro nic.

Chairudo

Některé díly se vyplatí koupit, ale sety asi ne. Teď jsem tam bral dinosaury co v Evropě stojí přes 1000 + poštovné a v US jsou za 500,- se vším všudy pak 700,- tak to se vyplatilo
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Franco

Citace od: Chairudo kdy 28.02.2024, 21:54:29Některé díly se vyplatí koupit, ale sety asi ne. Teď jsem tam bral dinosaury co v Evropě stojí přes 1000 + poštovné a v US jsou za 500,- se vším všudy pak 700,- tak to se vyplatilo

Poštovné 200,-Kč je hezké ;)