*TOP* (Vlastní) Minas Tirith

Založil Chairudo, 15.06.2011, 22:14:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Chairudo

Zdravím,

Po asi 15 letech "kdy jsem jako dítě sbíral a stále mám velikou sbírku policejního lega a western," jsem loni v létě našel inzerát kde človíček prodával asi 15 kilo mixu Lega za rozumnou cenu.
Chytla mě múza pro stavění hradů, tak jsem to koupil a začal si hrát  :)

Vygooglil jsem si obrázky Lego Castle, prošel jsem pár stránek a z téměř všeho materiálu co jsem měl jsem postavil můj první hrad. http://chairudo.deviantart.com/gallery/29113170#/d3bkjmu

Tohle mi ale nestačilo, chtěl jsem něco velolepějšího, >:D něco na co si ještě nikdo netroufl a mezi fotkami co jsem postahoval z netu bylo i pár miniaturních pokusů o Minas Tirith.
Fanoušci Pána Prstenů mi jistě dají za pravdu že monumentálnější stavbu hned tak nenajdete a tak jsem si řekl že to zkusím. Zavítal jsem na Aukro a stylem nakupování mixu, vybíráním co potřebuji ke stavbě a prodávání zbytku dál jsem od Listopadu 2010 do dnes probral 364kg lega, z toho asi 80kg mám zatím na stavění nebo už ve stavbě.

Přes zimu jsem na tom pracoval třeba i 4 hodiny denně, ale teď v létě na tom průměrně strávím jen 3-5 hodin týdně a kolikrát polovinu z toho času zabere přemýšlení jak co udělat  :)
Podle JRR Tolkiena toto město bylo asi 600 metrů vysoké s téměř stejným půdorysem. Protože v měřítku 4cm minifig = cca dvoumetrový člověk by měla celá stavba rozměry asi 12 metrů, stavím model ve velikosti asi 60% minifigu - cca 8 merů. Samozřejmě nebudu schopný sám postavit něco tak monstrózního, nemám na to čas, sílu ani peníze, ale pokouším se postavit alespoň vrchní 2 patra města - asi půl metru výšky od horní terasy. Konstrukce má momentálně a asi finální délku 2,30 metrů, odhadovaná budoucí šířka a výška je asi 1,3x1,5 metru.

Největší problém je zatím s nedostatkem materiálu jako tmavě šedých kostek na skalní stěny, kterých budu potřebovat asi nejvíce. Nemůžu si dovolit nakupovat nové kostky, to by mě přišlo příliš draho. Stylem nákup/prodej přes aukro mě kostky zatím stojí kolem 30 haléřů/kus, ale chvilku to trvá, tak se vším všudy odhaduji že to budu stavět pár let :)


Jako předlohu ke stavění mám asi 250 fotek postahovaných z různých webů a screenshoty z LOTR bonus DVD. Zde jsou veškeré moje fotky http://www.mediafire.com/?hd34xwug15jqfw1
Bohužel mi chybí detajlnější záběry hlavně z pravé strany města na vrchní 2 patra, věž a citadelu.
Tímto bych chtěl poprosit o pomoc s předlohami, kdyby někdo našel dobré fotky které ještě nemám prosím pošlete mi je. Kontaktoval Jsem i WETA Studio ktěří vytvořili tento model pro film, ale ani jsem jim nestál za odpověď :(

Více fotek na mém Flickru
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Colonel32

#1
Myslím že si klidně můžeme promluvit o TOPce, až bude dílo hotové. Stavíš to tak, aby se to dalo přenášet, nebo to bude navždy ve tvém pokoji?

germik

No wow  :o ???

Jak píšeš to o těch 80kg kostek, to co je možno vidět (sál+terasa+kostra) to je tak odhadem jaká část?

Jinak, bude to asi na dlouho, žejo?   >:D

K tomu přenášení - přijde mi to trochu jako ten vtip o bernardýnovi v Trabantu >:D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

RalinCavira

Byl jsem zvědav, kdy to tady budeš prezentovat :) A jsem velice mile překvapen - opravdu monumentální! Drží palce ke zdárné dostavbě ;)
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

gearcs

Minas Tirith project? Nejsi první, kdo se pokouší podle filmu o rekonstrukci. Úplně stejně se jmenoval pokus party lidí z celého světa, který ale časem vyšuměl. Ti dávali dokupy 3D model MT tak, aby jím mohl člověk procházet jako v počítačové hře. Došli docela daleko, kdysi už měli hotové téměř celé město nahrubo a bez textur. Tenkrát jsem si stáhnul první verzi jejich "hry" a musím říct, že procházet se tím městem bylo super. Bohužel jsem to už asi dávno smazal a oni celý projekt nedokončili. Tak ti přeju, ať tě to nepřejde, než ty dvě patra dokončíš. Zatím jsi na hodně dobré cestě.  :)

tomash

parádní práce, můžu jen gratulovat :)

Chairudo

Nebyl jsem si jist jetli to spadá pod "(Vlastní)" když je to podle předlohy a ne výtvor z vlastní hlavy. sorry.

Je to 100% přenášející, aby se to dalo vzít na nějakou tu výstavu až to bude hotové.
Teď je to na 6 kusů, 1 kus je Citadela , 1 kus kostra pod citadelou,  terasa je na 4 kusy.
Odhaduju asi 14 kusů až to bude kompletní.
Nedávno jsem měl citadelu v práci takže integrita při převozu autem je otestovaná :)

Kostra a terasa je asi 8200 kostek, citadelu odhaduji kolem 3000 kostek, váha kolem 28kg
za chvilku nebudu schopný to spočítat  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Colonel32

Citace od: Chairudo kdy 15.06.2011, 23:51:52
Nebyl jsem si jist jetli to spadá pod "(Vlastní)" když je to podle předlohy a ne výtvor z vlastní hlavy. sorry.

Dělení Vlastní/Cizí určuje, zda ten kdo dílo prezentuje je zároveň stavitelem.

Luky1987

Většina lidí začíná pomalu od malých staveb, ale ty na to jdeš opačně >:D
Jen, jestli jsi si nevzal velké sousto (né stavitelsky, ale materiálově).

linhi

Je to megalomanské,ale tak 70% díla je ještě před tebou,pokud to dotáhneš až do konce tak to bude kolos.
Jsem zvědav zda někdy uvidíme finální verzi.

Petronel

Impozantní! Vypadá to zatím naprosto výtečně. Moc ti držim palce, aby ti to všechno vyšlo. Nejde jen o to sehnat postupně dílky, ale i vydržet a nevzdat to. Všichni se teď totiž budou těšit na celý model.

Velmi obdivuji i tvé nadšení a odhodlanost, že to stavíš už tak dlouho a nejspíš ještě dlouho budeš. A i to shánění předloh, aby to bylo opravdu věrohodné.... Je to super, moc ti fandim.


PS: a co ti droidi?  ;D

Ivansliz

Toto je naprosto megalomanské dílo. Pokud to dotáhneš v tomto duchu do konce, tak to bude snad to nejlepší, co tu kdy bylo. Všichni ti držíme palce. ;) Nemám dál co dodat, protože jen civím na těch pár fotek s otevřenou pusou. :o

Myslím, že tohle ohromilo (i ochromilo) jak stavitele, tak i rozebírače. ;D
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Chairudo

Citace od: Luky1987 kdy 16.06.2011, 13:57:50
Většina lidí začíná pomalu od malých staveb, ale ty na to jdeš opačně >:D
Jen, jestli jsi si nevzal velké sousto (né stavitelsky, ale materiálově).

Nejen opačně ale i od vrchu dolů ;D
Sehnat materiál nebude zas tak velký problém, jako u toho vydržet.

Citace od: Petronel kdy 16.06.2011, 18:40:43
PS: a co ti droidi?  ;D

Vím že to bude hrozný kýč, ale droidi s největší pravděpodobností poslouží místo rytířů, už jich mám 20. Ještě musím sehnat 4 stormtroopery jako stráž kolem fontány. :D
Rytíře tam dám pouze v případě že se mi podaří nějaké sehnat se zbrojí podobné jako měli ve filmu.
Zatím jsem ještě žádné neviděl
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

QuiGon

Opravdu klobouk dolů. Jako všichni ostatní také držím palce. Já jsem velký fanda Pána Prstenů, takže tohle je pro mne něco ohromného. Velmi bych si to přál vidět dokončené i přesto, že tě to bude stát pořádnou dávku sil a financí ;)A když už jsi mluvil o těch rytířích tak je škoda, že LEGO nikdy nevyrábělo sety s licencí LOTR.

Měch

Když jsem zase posbíral bradu, tak mě napadlo, když mluvíš jen o dvou patrech, udělat věrohodný model ze strategie Pán prstenů: bitva o Středozem. Tam se jako jedna z pevností představí právě Minas Tirith se dvěma (možná třema) patry a horním nádvořím.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Chairudo

Stavba jde velice pomalu ale konečně jsem sehnal bílé trůní křeslo a představuji rozestavěného enta  ;D  Právě se hrabu v dalších 15 kilech mixu lega, jak to proberu tak se asi pustím do skalního štítu.

Mrkněte kdyžtak i na můj aukro link, dal jsem dohromady první vlnu aukcí tak se vám třeba bude něco hodit. ;)

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Mtron

Držím palec, zatím to vypadá dost exclusivně. Ve filmu to vypadalo dost nádherně a ani jsem nedoufal, že to bude někdo zkoušet stavět z lega, už vůbec ne český AFOL. Takže se budu těšit dalšímu pokračování, jenom při focení by si mohl zakrýt něčím to topení, aby vynikla více ta stavba. Hodně zdaru a síly pro dokončení, rád bych to viděl na vlastní oči třeba i na příští výstavě.  ;)

P.S. ty červené kostky bych tam necpal, fakt se tam nehodí no, raději bych je viděl na Mtronské základně  >:D Když vidím tu zahradu a ty droidy ... můžu se domnívat, že je to landing zone pro moje obchodní lodě.  ;D ;D ;D

MTRON OUT
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Ivansliz

Tak koukám, že stavba zdárně pokračuje. Ent vypadá zajímavě, bude se ještě nějak dolaďovat? Jinak držím nadále palce, ale je to určitě běh na dlouho trať.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Ravenhorn

Je to super. Taky mě jinak mrzí, že LEGO zatím ignoruje nejakou fantasy edici castle podle filmu.

Třeba nadcházející Hobbit, to by bylo úplně neskutečné od příštího roku. Pak by mohli vydávat i zpětně LOTR věci.

Maj Harry Potter, Star Wars, Pirati z Karibiku. Bytl tu Indian Jones a Prince of Persia. Ale všechno by vyměnil (teda až na SW) za LOTR/Hobit nebo Game of Thrones.
Castle, Pirates a Star Wars.

Chairudo

Citace od: Ravenhorn kdy 06.07.2011, 11:40:39
Je to super. Taky mě jinak mrzí, že LEGO zatím ignoruje nejakou fantasy edici castle podle filmu.

Třeba nadcházející Hobbit, to by bylo úplně neskutečné od příštího roku. Pak by mohli vydávat i zpětně LOTR věci.

Maj Harry Potter, Star Wars, Pirati z Karibiku. Bytl tu Indian Jones a Prince of Persia. Ale všechno by vyměnil (teda až na SW) za LOTR/Hobit nebo Game of Thrones.

licence na LORT by asi stála hodně peněz, taky tam byly u filmu nějaké probémy s vlastnickými právy, může být několik důvodů proč do toho LEGO ještě nešlo. Ty stavby by byly krásné -- Minas Tirith, Orthanc, Helmův žleb, Rohan, Hobitín, Bilbův domek, Dandalfova vlečka, Roklinka, Odulino doupě, Balrog, ..... nekonečně možností, jen se mi sbíhají sliny.
Game of Thrones LOL ;D Viděl jsem první sérii, je to moc pěkné ale na můj vkus trochu těžké, uvidíme jak to bue pokračovat.

// Kdesi jsem tu na fotce viděl výtvor se stromy, na nichž byli ptáci složeni z pár jednoduchých dílků.  Chtěl bych si je také vyrobit ale už nevím z čeho to bylo vytvořené a zaboha tu fotku nemohu najít. Kdyby jste někdo věděl kde to je, hod'te mi prosím link. Díky
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Insectslayer

Určitě jedno z těch lepších.
Nechtělo by se ti vyměnit bílý trůn za nějaký více "custom"?
Určitě by sis s ním mohl ještě pohrát.

germik

Mno, ony hlavně jsou ty stavby z LOTR dost veliké - Minas Tirith, Orthanc, Helmův žleb  >:D Chtěl bych vidět, jak by si s tím poradili ;)

Ty ptáky tu nejspíš někde měl Gearcs, koukni třeba na Annín nebo souboj ve Félice ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Ivansliz

Citace od: Chairudo kdy 08.07.2011, 10:39:21

// Kdesi jsem tu na fotce viděl výtvor se stromy, na nichž byli ptáci složeni z pár jednoduchých dílků.  Chtěl bych si je také vyrobit ale už nevím z čeho to bylo vytvořené a zaboha tu fotku nemohu najít. Kdyby jste někdo věděl kde to je, hod'te mi prosím link. Díky

Ten výtvor se stromy, o kterém mluvíš, jsem též po krátkém hledání nenašel, ale mezi hrady je stromů pro inspiraci myslím relativně dost, ale nevím, jestli dobře rozumím tomu, jaké ptáky z kostek přesně chceš. Myslíš něco ve stylu setu 10193 Medieval Market Village???

Viz odkaz na medieval market village: http://legomodely.blog.cz/1012/medieval-market-village-10193

Ve "6.FOTO:" v odkaze výše jsou ptáci, spíše drůbež, z několika jednoduchých kostek, ale nevím, jestli je to to, co si zhruba představuješ.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

FilipS

Projekt je to parádní. Jak to bude s těmi figy, opravdu tam chceš nechat ty SW? Pokud jde o ten strom s ptákem nemyslel si tohle: http://www.flickr.com/photos/51626571@N06/5869724619/in/set-72157626920444253

Chairudo

Citace od: Diidy kdy 08.07.2011, 17:06:13
Projekt je to parádní. Jak to bude s těmi figy, opravdu tam chceš nechat ty SW? Pokud jde o ten strom s ptákem nemyslel si tohle: http://www.flickr.com/photos/51626571@N06/5869724619/in/set-72157626920444253

Jestli nenajdu alternativu tak jo, na to je ale ještě dost času.

Tenhle ptáček je taky pěknej ale to co jsem viděl nebylo tak robustní, a zobák měl z tohoto dílku, myslím že v bílém, to je ze vzhledu bohužel vše co si pamatuju :(
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Daniel

Podle popisu by to skutečně mohl být třeba Gearcsův http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=4313328 . To ti ale psal už germik a předpokládám jsi se koukal, takže to asi nebude ono. Může to být cokoliv - na BS jsou toho spousty a spousty 8).

Jinak k tvému projektu: Vskutku megalomanské! Já osobně bych volil spíše taktiku "vystavět" se na nějakých menších stavbách, aby taková obří věc měla i kvalitu, ne jen kvantitu... Ale tak to je tvoje volba a můžu ti popřát jen hodně štěstí! ;)

Chairudo

Ahoj lidičky, tak se po dlouhé době hlásím, léto skončilo a zpátky do práce ;D

Asi před 3 týdny jsem zkompletoval hlavní kostru stavby viz foto, teď ďělám na pravé boční stěně citadely. Jak se dostanu domů přes den tak nafotím lepší foto, tohle je v noci a nejlíp to nevypadá  ;D

Potřeboval bych hádám tak 10-15 kilo (asi 8-12000) šikmých tmavesedých kostek na skály za nějakou hoooooodně dobrou cenu, jinak to asi nebudu schponý dostavět kvůli nedostatku materiálu.
Kdyby jste někdo věděl a mohl poradit kde taková kvanta vzít aniž by mě to zrujnovalo každou radu uvítám.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Ivansliz

Jako to, co stavíš, je naprosto gigantický projekt. :o  :o Ještě pár takových fotek jako jsou tu teď a už nebudu moct ani psát.  ;D  >:D

Jinak 8-12 000 šikmých tmavě šedých kostek na skálu, myslíš ty větší skály s mnoha výstupky nebo Dark (bluish) gray slope 1x2x3 ? Ale určitě to bude tak či tak rujnovací.  ;D

Jestli myslíš třeba tohle: http://www.bricklink.com/search.asp?pg=1&q=Dark+Bluish+Gray+Slope+75+2+x+1+x+3+%2D+Undetermined+Type&colorID=85&sz=10&searchSort=P

Tak víc jak 100 kostek jsem našel jen u dvou obchodů.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

P4tr1cius

Obrovská záležitosť. Rozhodne nepatríš medzi všedných staviteľov. Držím ti palce aby si toto dielo dokončil. Jediné, čo mne ruší celkový dojem z tvojej stavby, je more sivých brickov. Pevne verím, že sa to vykompenzuje, keď tam doplníš figy a nejaký ďalší život.

Měch

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!