AUKRO uzivatel abakarr (abakarova48@seznam.cz)

Založil yoshimaka, 20.04.2014, 09:16:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

yoshimaka

Včera jsem vydražil nový TECHNIC 9393 za krásných 310 peněz (+90 doprava). Jaké bylo překvapení,  když se mi e-mailem ozval prodejce, že za tuto cenu mi to neprodá, že je to málo,  prý abych byl fér. (?)
Je to opravdu hezká cena, nicméně si nemyslím, že jsem udělal něco špatně.
Napsal jsem tedy, že si měl rozmyslet dřív, kolik za to chce, ale trvám na dodání zboží, jinak negativ.
Kontroval tím, že mně (samozřejmě) udělí negativ též a že chtěl peníze poslat na Ukrajinu a nakonec nabídl, že v rámci kompenzace mi dá poštovné zdarma na další aukci (ruce nahoru všichni, kdo by to v mém případě rádi využili).
Tak jsem jej vyzval, ať buďto přizná "chybu" na svojí straně a dodá zboží za stanovený peníz, nebo ať počítá s negativem a v případě kontru to budu řešit asi přes Aukro.
Takže, pokud byste si chtěli něco u něj dražit (má tam minimálně ještě jeden set v dražbě, ostatní Kup teď), tak si dávejte bacha, abyste to vydražili za "dostatečnou" částku.
E-mailová komunikace k dispozici přes SZ pro zájemce.
Lust och fägring stor

Anatyt

Dobrý hajzel! Ja by som to riešil hneď cez Aukro, aj preposlaním celej komunikácie.

DarkDrago

Je to nějakou dobu co jsem pročítal pravidla na aukru (nebo to bylo tu na fórů? to už nevím), no nicméně tam bylo, že prodejce je povinen kupujícímu zaslat danou věc za vydraženou částku.
Takž ty bys měl upozornit Aukro na tohoto kupujícího, oni ti asi odpoví něco v tom smyslu, že je máš pak kontaktovat až ti udělí ten negativ, že tobě ho smáznou a jemu dají ban za porušování pravidel.
Dračí páni s mocí ohně...

MLT


Jak máš být fér ??? A´t jde do někam.

Trvej na dodání zboží za zakoupenou cenu.
Ihned bych zahájil spor ať to Aukro monitoruje, pokud ti to nepošle, uděl mu negativ, řeš to dál přes Aukro (třeba mu bloknou i účet).
Pokud ti udělí taky negativ, Aukro ti ho stáhne - budeš-li mít k dispozici tuto komunikaci a jemu ho ponechají. Zejména když ti tímto vyhrožuje.

Jeho aukce sleduji už pár měsíců, má někdy zajímavé ceny, ale právě od kamaráda jsem slyšel zcela stejný příběh. on se na to vykašlal a dál to neřešil, což je škoda.

Takové prodejce bych ihned odstavil..... Nemají tam co dělat.

je to jeho problém, když to dá od koruny nebo tak, musí počítat s tím, že možná prodělá. Je to Aukce a je to risk.

Jdi do něj :-)

yoshimaka

Tak jsem poslal penízky přes PayU, tak snad (v případě, že to nevyjde) je dostanu zpět. Uvidíme, mám teď trochu času se tím zabývat, tak třeba zmoudří nebo bude o jednoho nepoctivce míň. Dík za podporu
Lust och fägring stor

Bard

Pak napiš, jak jsi uspěl.

Ve mně zvedá hladinu adrenalinu požadavek, abys byl fér. To patrně v očích prodejce znamená, že fér jsou jenom aukce, kdy se zájemci o nabídku poperou a cena se vyšplhá vysoko. Pak ale nepochopil princip a riziko aukce.

Druhá výpověď o jeho chápání férovosti je vydírání udělením negativu.

Je dobře, že ses nedal a přeju úspěšné vyřešení kauzy.

yoshimaka

Tak opět trochu zahýbu případem. Po poslané platbě se chlapík ozval, že obchod dokončíme. Dokončili jsme veliké kulové, už se neozval. Varoval jsem ho ještě jednou e-mailem, neodpověděl, otevřel jsem spor na aukru. Jen tak bokem jsem se podíval na jeho hodnocení, u jedné aukce z nedávné doby měl negativ za podobný případ. Doufám, že mu aspoň zatrhnou účet a mně vrátí penízky.  :P
Lust och fägring stor

yoshimaka

Poté, co jsem započal na aukru spor s tímto člověkem mi dnes přišel doporučený dopis bez jakéhokoli slova s penězi. Tak jako tak obdrží negativní hodnocení a důrazně varuji před dražbou - nejsem jediný, kdo s ním měl problém. Kupující, co brali "kup teď" s ním problém neměli. Ještě zkusím vyluštit jmého na obálce - Lukáš Ermantraut nebo tak podobně.

Protože jsem si nebyl jist, co v obálce je, nahrál jsem si celý proces otvírání obálky na video, pro zájemce pošlu.
Lust och fägring stor

Bard

Citace od: yoshimaka kdy 15.05.2014, 12:04:26
Kupující, co brali "kup teď" s ním problém neměli. Ještě zkusím vyluštit jmého na obálce - Lukáš Ermantraut nebo tak podobně.
Je celkém logické, že kupující za cenu "Kup teď" problémy neměli, protože si mohl nastavit vyhovující cenu, za kterou buď prodá nebo ne. To ho ale vůbec neomlouvá za odmítnuté "prodělečné" aukce. Dražit od koruny je riziko povolání. Negativ si zaslouží.

William

Pozor na to! Když ti dá neprávem negativ a ty to budeš reklamovat na aukru atd, tak to aukro uzná, zablokuje ho nebo cokoliv, ale negativ ti zůstane, pouze informace z aukra, že do komentářů nemohou zasahovat. Vlastní zkušenost.