Kratochvíl 736644984 z Chomutova (Kadaně) na bazos.cz

Založil MiHo, 01.04.2013, 10:58:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

GRNDL

Dobře.  Pokud číslo do rána nebude, tak jestli je tu někdo další z Prahy, tak jsem pro to tam společně zajít a založit spis (můžu i dopoledne). 

MiHo

#31
Udělal jsem mezisoučet:
Do této chvíle je známo 9 poškozených co objednali a zaplatili LEGO s celkovou škodou  29 291 Kč. Plus dva poškození sběratelé autíček jejichž škodu neznám a mám to pouze jako telefonickou informaci.
Kontaktoval jsem pouze lidi ze seznamu Kratochvíla. O seznam Kocourka jsem na bazoši nežádal. Do toho se může pustit někdo další.

EDIT: aktualizace čísel

GRNDL

#32
Dobře, mohl bys mi prosím poslat seznam se jmény a škodou? Pokusil bych se před tím, než na policii půjdu, sepsat to, co víme (s tím, že to sem třeba ještě dám k připomínkování), včetně nějakého jednoduchého seznamu poškozených s výší škody, aby bylo od začátku jasné, že neobral jen mě, ale že se jedná o větší případ a tedy i trestný čin. Navíc v psané podobě to bude srozumitelnější, než abych to tam lovil z hlavy a budou to moct použít i další.

// pardon za přetížená souvětí, nějak se nedokáži soustředit...

MiHo


GRNDL

#34
Už jsme se těmi přeslanými maily probral. Ne že bych se  na policajty těšil, ale za poslední týden tam půjdu už podruhé, takže skoro jako doma :)   (Předtím asi dvacet let ani jednou.)

Kubos.cz

#35
Nezapomeňte na policii udat to IP. On se evidentně nesnaží skrývat a nepoužívá ani žádný proxy server. Tady je mapa z mého pc k routeru za, kterým sedí (podle bank. spojení) Bohumír Kocourek aka Kratochvíla Kocourek
Pro policii ve spolupráci s omegou by už neměl být problém najít konkrétní osobu, jelikož omega má seznam lidí na té adrese.

Edit : V omeze mi ještě řekli, že pokud není jisté jméno je tu možnost podat trestní oznámení na ip adresu

GRNDL

Do textu oznámení jsem udal jak bankovní spojení (Kde je Kocourkovo jméno jako majitele účtu), tak IP adresu. Prostě všechno co se dalo dát dohromady. Dokonce i IČO nějaké jeho firmy, které někomu poslal na jakési faktuře.

Pokud se tím policie vůbec začne zabývat, tak vodítek na ztotožnění pachatele mají víc než dost.


GRNDL

#37
UPDATE

Policie se tím už zabývá, právě mi volali z Chrudimi když jsme tam vyrážel, přeslal jsem jim obratem sepsané podklady co máme, včetně kontaktů na poškozené kterým se snad sami ozvou. (Aspoň mě tedy má přijít výzva od místě příslušného útvaru)

Podklady jsem poslal na   croop@mvcr.cz

Každopádně domluva je taková, že mi z mého obvodního oddělení přijde výzva, abych se s podklady dostavil podat vysvětlení. Složka už tedy existuje a oni si to sami k ní založí.

To je tedy fofr.



Micho

Napriek tomu, že je to nepríjemne, tak je mi sympatické, že to riešite a vzájomne spolupracujete. Takým ľuďom to netreba dovoliť. Držím palce, nech spravodlivosť dostane zadosťučinenie a nech sa Vám vrátia financie.

GRNDL

Zpráva od PČR:

OD: croop@mvcr.cz


číslo jednací: KRPE-24706/TČ-2013-170313-MM

Mohu Vás touto formou požádat, zda by jste do fóra uvedl, aby případní poškození zdejší součást OOP ČR Chrudim kontaktovali prostřednictvím emailu, kdy do oznámení uvedli, veškeré svoje nacionále a tel. kontakt ( z důvodu dalšího jednání ze strany Policie ČR ).

S pozdravem nprap. Milan Michálek, vrchní inspektor


Replix

#40
Čím více lidí se připojí k šetření, tím lépe. Pokud vidím dobře, tak číslo jednací založili a to rovnou pod deliktem trestného činu. Pokud by bylo ošizených daleko více lidí, tak by byl celý spis postoupen na SKPV, což by nabralo při šetření ještě větší obrátku.
I když u jednotlivce došlo ke škodě v řadách stovek korun a nepřesahovalo by to onou hranici 5000,- Kč, tak je to úplně jedno. Tak či tak to přestupek nebude. A každý okradený človíček se bude řadit již do tohoto spisu pod jedno stejné číslo jednací, ale taktéž i po emailu či telefonicky Vás budou zvát k podání vysvětlení. Ono pokud jste z jiného města, tak můžete podat trestní oznámení na nejbližší obvodní oddělení policie. Tam můžete zmínit také právě  ČJ- číslo jednací  KRPE-24706/TČ-2013.

Přeji Vám hodně zdaru a hlavně ať se dožijete nějakého odškodnění. V tomto případě to nemusí být zrovna jednoduché.
Zprávy z planety Nitro ze společenství Theurgs alias Blacktronský rozvoj
http://www.blacktron.banda.cz/

GRNDL

Minimálně u dvou jednotlivců přesáhla škoda 5000,- ... dohromady víme o škodě asi za 30.000,- (Omezeno na případ "Kratochvíl", oběti Kocourka z dřívějška až na výjimky poškozené od "obou" neznáme/nezjišťovali jsme je.)

Futurion

Naopak v tomto případě (malá ryba) to jednoduché bude pokud jej dopadnou, což bývá vesměs pravidlem, když už se to na něj sesype. Částka nebude zase nijak závratná, několik desítek tisíc se z něj vydoluje raz dva. Když ne hned, tak za pár měsíců. Poškozeným přeju hodně zdaru.

Replix

Nikdy nemáš jistotu co je to za individuum. Nemusí mu totiž ani taková exekuce zabavit nic. Soud mu nařídí, aby se vyrovnal s Vámi všemi, ale právě že, čím menší ryba a čím větší troska, tím je nižší pravděpodobnost, že se odškodnění dočkáš. Účet se mu odstaví, ale peníze tam být už nemusí. Bydliště může mít na MěÚ a nezmůžeš nic. Určitě Vám všem přeji, aby to proběhlo bez problému.
Je také možné, že poškozených, kteří tuto věc hlásili může být mnohem víc a den odedne narůstat. Na projednání trestného činu mají 2 měsíce, pokud se nebude prodlužovat lhůta. Pokud tento podvodník napálil i lidi z jiné části republiky, tak ta částka bude narůstat.
Zprávy z planety Nitro ze společenství Theurgs alias Blacktronský rozvoj
http://www.blacktron.banda.cz/

MiHo

Spisová značka od p. Kočího: KRPB-76647-Př-2013-061315

MiHo


MiHo

8.4. jsem odeslal požadované informace a na výše uvedenou e-mailovou adresu policie. O té doby žádná reakce, odpověď či potvrzení přijetí. Máte někdo jinou zkušenost k tomuto případu ?
(Prosím jen příspěvky poškozených)

GRNDL

Veškerá moje komunikace s policií proběhla 4.4.  To mi volali, a pak jsme si vyměnili pár emailů, skončilo to číslem spisu a prosbou, ať se ostatní nahlásí (viz příspěvky výše). Od té doby nic.  V podání jsem psal něco ve smyslu, že si přeji být do měsíce informován, jaké byly podniknuty kroky. Měsíc to ještě není, tak jsem to zatím ještě nijak neřešil.   Na druhou stranu původně domluvená návštěva obvodního pracoviště se taky neuskutečnila, tak moc nevím co se (ne)děje. Těch pár dní ještě počkám, pak to zas začnu řešit.

Kubos.cz

Včera mi volal pan por. Petr Kušta, zapsal si mne do pc a že si mne potom předvolají v brně. Mimojiné, že už schromažďují podklady a důkazy  ::)

Jelikož jsem telefon nezvedl napoprvé přišel mi ještě takovýto email .

CitaceZdejší součást Policie ČR, SKPV OHK ÚO Chrudim provádí šetření ve věci podezření ze spáchání přečinu podvodu dle ust. § 209 odst. 1,3 tr. zákoníku, kterého se měl dopustit neznámý pacahtel tím, že na internetovém portálu Bazos.cz nabízel pod jménem Kratochvíl s kontaktní e-mailovou adresou snehulak.bily@centrum.cz k prodeji různé zboží, které po zaplacení jeho kupní ceny převodem na bankovní účet č. 224208089/0300 (příp. 209640615/0600) těmto nedodal.
Z podkladů poskytnutých poškozeným panem P. Dražanem vyplývá, že dalšími poškozenými jsou osoby užívající tuto e-mailovou adresu. Z tohoto důvodu Vás žádám o zaslání odpovědi, ve které uvedete, zda jsou tyto informace pravdivé. V kladném případě Vás pak žádám o zaslání svého jména, příjmení, data narození, bydliště, kontaktního telefonu a částky, o kterou jste byli poškozeni.  Poté Vás budeme kontaktovat oficiální cestou prostřednictvím místně příslušného oddělení Policie ČR

MiHo

Já byl "podat vysvětlení" na místním oddělení na pozvání policie ( obálka s červeným pruhem) začátkem týdne. Sepsané to bylo za 10 min.

GRNDL

#50
Update: v pondělí jsem byl ještě doplnit (podepsat) trestní oznámení (protože to původní jsem na základě domluvy s vyšetřovatelem posílal obratem emailem). Vyšetřovatelé z Chrudimi na to docela spěchali, aby se to co nejdřív dalo z jejich strany uzavřít a dát k soudu. Takže případ se zas hne do další fáze.

Kubos.cz

#51
Ahoj,

zhruba před měsícem mi přišlo několik stránek A4 s poučením. (Gratulejeme stal jste se obětí trestného činu....)

Tento měsíc mám na poště opět něco od policie Chrudim, ale bohužel se na poštu dostanu až přístí týden,dostal někdo nějakou zprávu  ? -> Jsem zvědavý na co přišli... jen doufám, že to nebude informace o odložení případu  :-\

GRNDL

#52
Právě jsem si byl na poště pro dopis...

Kocourek dostal dva a půl roku (samozřejmě s dvouletou podmínkou). Blbý je, že je to invalidní důchodce a že (nejdřív jsme si myslel, že je to defakto soused a že zajdu na návštěvu) je hlášený tady na devítce na radnici. No, prostě s penězi to vidím blbě.

Ale aspoň jsme ho upekli  >:D , teď blbě přejde silnici a půjde si sednout.

Kubos.cz

Ha, ještě by mu exekutoři mohli vybrat byt  >:D

jerzeeg

Hadam, ze invalidni duchod bude mit vyssi, nez je jeho 'zivotni minimum', takze nejaky prostor pro exekuce davek by tam byt mel.

Kubos.cz

Ahoj teď jsem se prohraboval dokumenty a našel jsem rozsudek pana Kratochvíla ve kterém stojí že nám má uhradit naše peníze. Každopádně mi by bylo řečeno, že by jsme měli dát ty rozsudky dohromady a předat je exekutorskému úřadu, kde za poplatek začnou naše peníze vymáhat, prý se tak nestane automaticky ani nás o tom nikdo nebude informovat, ale člověk to musí udělat sám.

Je tu ještě někdo kdo nepředal případ exekutorům a přidá se na hromadné podání abychom snížili náklady a rozdělili si poplatek ?

GRNDL


MiHo

Já se přidám v závislosti na tom, jaký bude polatek.

GRNDL

Ahoj, nějaké novinky ohledně poplatků na exekutora nebo jakékoliv další info?

Kubos.cz

#59
Ahoj, teď jsem ti psal sz. Jsem neměl čas každopádně poplatky + vratná záloha jsou něco do 3 000,- . Podle mých informacích by někdo měl sesbírat ty rozsudky co nám přisli (zjistit jestli ten pčr dopis stačí) musí tam být uvedeno, že nám p. Kratochvíl (nebo jak) má vyplatit naše částky.

Čím víc rozsudků sesbíráme a podáme zaráz tím líp. Teď jsem se tomu nevěnoval jsem pracovně na delší dobu mimo čr, takže se ani nemůžu nabídnout, že bych to zařídil.

Mám známost s přístupem k právní agentuře, nechám zjistit nějaké info a dám vědět snad příští týden by to mohlo být.

Edit : Důležitou věc kterou jsem se dozvěděl. Nikdo ani soud ani policie to vymáhat nebude není to automatický postup od soudu k exekuci. Musíme se o to postarat sami takže pokud to neuděláme nestane se vůbec nic

Byl by někdo ochoten nechat si k sobě poslat rozsudky a zanést je na exekuční úřad ? Nejlíp asi někdo z většího města.