#8 CBC (Vlastní) Tvrz

Založil RalinCavira, 22.09.2011, 21:18:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

RalinCavira

Po dlouhém váhání jsem se nakonec rozhodl přispět svým skromným dílkem do CBC :) Podotýkám, že ambice nemám vlastně žádné, jen jsem se konečně přinutil něco postavit a prezentovat.
Vlastní stavba by měla představovat menší tvrz, či hradní jádro. Sestává ze vstupní brány, hradního paláce s hrázděnou nástavbou a čtverhranného bergfrítu (ano, vím, že čtvercové byly spíše výjimkou:) ). Hradní posádka je limitována velikostí stavby. Figy jsem se rozhodl vyfotit i zvlášť, aby byly lépe vidět. Za (ne)ořez fotek se omlouvám, ale jaksi jsem již nenašel sílu ::)
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

RalinCavira

Figy
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Hardegon

Tohle vypadá velmi vydařeně. Skvěle mi to sedí právě na nějakou malou tvrz. Negativně mi zaujalo jen pár věcí... zvláštní padací/nepadací most, až příliš malá stříška na věži s cimbuřím, přespříliš oken v hrazděné části a vystouplá okna pod ní. Ale v zásadě jsou to jen drobné technické úpravy. Zbytek působí jako celek pěkně. :)

RalinCavira

Díky za připomínky - střecha je vážně malá, nějak se mi nedařilo ji postavit k obrazu svému... totéž most. Okna opravdu nejsou příliš realistická, ale to mi bohužel došlo až při focení ::) :-\ Jinak hlavním důvodem zveřejnění byl fakt, že je mi blbé psát připomínky k cizím výtvorům, když jsem se sám předtím neprezentoval svým.
Nicméně doufám, že příští stavba už bude mít zas trošku vyšší úroveň :)
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Colonel32

Dovolím si svoji naprosto obvyklou připomínku, a to že ten strom je moc blízko. Na dostřel zbraní by neměly být ani keře, natož takovýto macek. Taktéž budova s hrázděným vrškem má v přízemí (kamenné části) příliš velká okna. Zde by měly být pouze úzké střílny.

A technická - pokud mají být fotky figů součástí hodnocení, musí být v prvním příspěvku. 

RalinCavira

Ano, strom je opravdu "nesmysl" - je tu jen pro okrasu (bez něj se mi to zdálo holé), s těmi okny jsem to taky přehnal - uznávám a příště to už snad bude lepší :) Figy jsou v druhém příspěvku záměrně.
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

frantoka

Som síce bažant AFOL ;D ,  ale mne sa tá TVRZ veľmi páči.
Gratulujem.

P4tr1cius

Tiež si myslím, že sa ti táto masívna pevnosť podarila. Len nemôžem pochopiť zvláštnu strechu na najvyššej veži. Veľmi sa mi tam nehodí. Ale to je len taká maličkosť. Celkový dojem je veľmi "chladný, masívny a rešpekt vzbudzujúci", čiže presne taký, akým by mala takáto pevnosť pôsobiť.

Colonel32


Ivansliz

Když jsem toto dílko viděl poprvé, netušil jsem jaké kritice bude podrobeno.  ::) Z mého prvotního pohledu, se mi akorát nelíbilo velké množství oken u hrázděné části "Tvrze". Ale logika a kritika hodnotících byla správná. "Tvrz" v pravém slova smyslu to bohužel není a název tedy ne úplně odpovídá, viz. např. strom, který je příliš blízko hradbám, nebo zvláštní padací most apod. Přesto se mi toto dílko designově prostě zamlouvá, ať si říká, "kdo chce co chce" a doufám, že ho uvidíme v KŽ.

"HOlomóc se musí přece v Praze okázat, co na Hané dokážeme".  ;D  ;)
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

nerow

Byl to jeden z mých favoritů do první trojky. Snad nejvíce mě zaujala barevná kombinace LightGray s Tan. A stavba jako taková. Velice pěkné :) I já bych rád viděl MOC osobně v KŽ.

RalinCavira

Díky za pozitivní ohlasy:) Toto byl v podstatě můj první pokus o stavbu s charakterem hradu a je fakt, že mi to na pár místech dost ulítlo:D Jak už jsem psal, takstrom má okrasnou funkci na úkor realističnosti, což bez obalu přiznávám:D Co se KŽ týče, tak vůbec netuším, jak bych vyřešil odvoz (nebo spíš balení) - je to dost křehké a celkově i těžké... 
Ivansliz: jojo, my Hanáci to ještě pěkně rozbalíme:D:D  Snad třeba už u příští pirátské soutěže:)
PS: Jinak se ale musím přiznat, že jsem momentálně spíš sběratel - finišuju s kompletací některých částí své castle/pirates sbírky, takže až to bude komplet, tak se zde rád podělím >:D
Nejsem cvok, jsem AFOL :)