(Vlastní) Osmiválcový letecký motor s kulometem

Založil bejver, 18.04.2005, 18:19:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bejver

No, tak takhle to dopadá, když se rozhodnu postavit nějaký monstrum. Je to uříznutá příď nějaký stíhačky z druhý světový - pokud to v tom zmatku zaniká.
Jak to funguje: Motůrek 1 otáčí klikovou hřídelí, hejbá s pístama, cvaká "ventilama" (1 válec - 1 ventil...musí stačit) a nakonec otáčí vrtulí. Motůrek 2 natahuje opakovaně "kohoutek" kulometu, ten bouchá do místa kde se vysunujou pomocí gumičky náboje (osyčky osičky 4, do zásobníku jsem jich narval asi 12). Motor 1 též pohybuje "synchronizátorem" (žlutej kříž), což je mechanismus který se snaží, vsunovat před ústí "hlavně" blok ve chvíly chvíli, kdy je před hlavní list vrtule. Za chodu též šlo nastavovat úhel náběhu listů vrtule.
No, samostatně střelba a chod motoru docela fungovali fungovaly (i když o přesnosti kulometu nelze mluvit, zato ta kadence), ovšem když se to pustilo obé dohromady tak zhruba od pátého výstřelu to začlo kvílet, začly odpadávat součástky a ...
Pokud by měl někdo zájem o video, je na www.kostky.czweb.org

Colonel32

tak to je fakt maso, poustel jsem si video toho motoru za chodu...

otaznik

Tak to je naprosto skvělý, jen by mě zajímalo, jak natahuješ úderník toho kulometu, na tom videu kmitá dost rychle.

Colonel32

teda, vedel jsem, ze takovyhle veci se daj z lega postavit, ale nevedel jsem, ze i v cechach

bejver

#4
Dobrá, tak já črtnu zas nějaký amatérský schémátko toho kulometu. A děkuji za příznivé hodnocení - alespon je to nějaká satisfakce za ztracený osičky.
No jo no, pravopis...

Micho

Bejver: Keď som si Tvoje témy prezeral, mal som chuť vyjadriť svoj obdiv, ale nevedel som nájsť to správne vyjadrenie - takže len skromne  - Skladám klobúk pre týmito výtvormi !

Magesan

To je velika nadhera!

Neni na to potreba zbrojni pas?  ;)

Vydra

#7
Já věděl, že s timhle svým dílem budeš mít úspěch!
Pánové kostkaři, já mam tu čest znát tohoto génia osobně i jeho výtvory(občas) a i jeho LEGOpozitovní slečnu...oba tímto zdravím!!!  ;D