42122 Traktor s pluhem

Založil domac, 17.09.2021, 15:30:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

domac

Zdravím všechny, chci vám ukázat svůj druhý alternativní model pro sadu 42122 Jeep Wrangler. Traktor jsem chtěl z tohoto setu vytvořit už od začátku ale nějak se mi nedařilo, tak jsem nejdřív dokončil čtyřkolku ( https://rebrickable.com/mocs/MOC-70035/Dyens%20Creations/42122-c-model-terrain-quadbike/#details) a teď konečně i traktor https://rebrickable.com/mocs/MOC-87483/Dyens%20Creations/42122-tractor-c-model/#details

Inspirací byl pro mě především JCB Fastrac, původní nápad byl vytvořit 3 módy pro zatáčení(jako u 42054), ale bohužel to bralo hodně místa a nejspíš by to nebylo ani tak efektivní. Tak jsem zůstal u zatáčení přední nápravy. Dále má model kyvnou zadní nápravu, otevírací kapotu, imitaci válců pod kapotou a zadní závěs pro pluh - "uzamykatelný" v horní poloze. Pluh se dá samostatně naklápět a zadní kolo drží vždy rovinu s ostatními koly. Na předek jde ještě umístit naviják..  Myslím že jsem si s modelem docela vyhrál, líbí se mi detaily jako postranní žebříky, blatníky, proporce kabiny.. snad se bude líbit i Vám  :)
Více fotek zde: https://www.flickr.com/photos/142407982@N08/albums/72157719811066184

Omlouvám se za trochu sekavé video, poslední dobou mě nějak zlobí rendering a nevím kde je problém..
https://www.youtube.com/watch?v=1kUmbTbMiew&feature=emb_title


Anatyt

Jak fabrický B-model. Dobrá práca!

Chairudo

Pěkná práce, vypadá to že je to akorát minifig měřítko  :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Tomik

Vzhled traktoru se ti povedl, ale co mě překvapilo ještě víc, je množství drobných funkcí nevyžadujících ozubená kola jako mechanismus pro připevnění pluhu se zámkem a zámek pro nastavený úhlu pluhu.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Foton

No to je pěkný kousek. Skvěle vypadá a spousta funkcí. Gratuluju!
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

Je to nádherný model. Přesně jak píše Tomik, je překvapivé to množství jednoduchých, ale účelných a hratelných funkcí. Podařila se ti kombinace pěkného realistického vzhledu a přitom hratelnosti. Když si vezmu, že je to zároveň alternativní model, tak jsi vlastně tou univerzálností a hratelností navázal na skvělé sety Technic universal, akorát, že jsi přidal kvalitu a možnosti o 40 let vyspělejšího lega. Popravdě, co chtít víc? Kdybych byl teď kluk a vidět tvůj traktor v hračkářství, tak musí ihned se mnou!
Pán na Žlutém hradě

domac