(Vlastní) Ryxeho pokusy o modely aut

Založil Ryxe, 18.01.2021, 20:24:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

Ahoj,
moc mě zaujaly auta z řady Creator a tak mě napadlo, rozšířit originální sety o nějakou vlastní tvorbu. Jak všichni víte, jsem kovaný hradař a stavění jakékoli techniky je mi vcelku cizí, proto bych byl moc rád, za každou radu, názor tipy od vás zkušenějších autíčkářů (i těch nezkušených samozřejmě ;) ). Asi nemám ambice produkovat nějaké výstavní skvosty, ale rád bych se dopracoval alespoň k tomu, aby bylo poznat, co jsem vlastně postavil a o radost zkoušet něco nového.

Jako svojí prvotinu jsem si vybral kultovní BMW E30. Narazil jsem na spoustu LEGO výtvorů tohoto typu, ale ve valné většině v M packetech, nebo tuningových úpravách. Já bych rád vytvořil zcela obyčejnou E30, tak jak si je pamatuji já ze svého dětství.
Zatím jsem úplně na začátku stavby. Víceméně jen tak nahrubo čumák.  Budu rád za každý Váš podnět. 

martindavid

Předek naprosto super.a kapotu bych trochu zjemnil
Jinak vypadá dobře

Tomik

Mně se to pro začátek líbí - uvidíme, jak bude vypadat celé auto. Co mě zaujalo nejvíce jsou ty "ledviny" na masce z grill tiles - čím tam máš zakryté ty střední tyčky?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

HD

Vypadá hodně dobře, jen bych možná kapotu trochu zploštil, takto mi přijde na e30 příliš zaoblená až kulatá, ale možná mne jen mate úhel fotky.[size=78%] [/size]
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Igorus

To vypadá velmi slibně! Je evidentní, že tě téma aut chytlo. Tak jen tak dále!

Ryxe

Díky za reakce, kapotu jsem zkusil podle vašich rad trochu srovnat. Myslím, že to takto vypadá lépe. Snažil jsem se i o vyklopení kapoty dopředu, jak to tyto auta měla.
Co se týká ledvinek, ty prostřední mřížky jsou zatím na prasátka přelepeny černou lepenkou, abych viděl, jak to bude vypadat. Ve finále pak udělám na ty prostředky černé nálepky, aby to bylo čisté.
Teď dělám na interiéru a pomalu se přesouván k zadním partiím.

Ryxe

Ježíšek mi letos přinesl T jedničku a stavba tohohle autíčka mě hrozně bavila. Zkusil jsem se tedy pustit i do verze pickup. Projel jsem spousty fotek, jak mají nadšenci do této legendy svoje auta udělaná a tak nějak se to snažil napodobit.
Základní kastle je z velké části udělaná podle LEGO setu. Podvozek jsem udělal jinak, jelikož jsem neměl potřebné dílky a instaloval jsem širší kola. Na boku nechybí úložný prostor, a na střeše pak retro zahrádka. Do budoucna ještě plánuji vymyslet něco, co bych dal na korbu, ale zatím mě nějak nenapadlo nic kloudného :D.

Ryxe

Po delší době jsem se dokopal dokončit nějaké ležáky, které se mi doma válely. Dvěma z nich byly i tato auta BMW E30 a VW T1. Asi to má ještě dost chyb, ale mě dělají docela radost a rozšířil jsem o ně svou sbírku origo aut ze setů ;)

Ryxe

A VW T1...