(WIP) LEGO 42083 B model - Bugatti Le Mans

Založil PsychoWard666, 01.01.2021, 22:16:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

PsychoWard666

Už je to hodně dlouhá doba co jsem stavěl něco z Technicu, částečně kvůli tomu, že nebylo moc času a hlavně bohužel z důvodu finanční krize a protože jsem kvůli koronaviru přišel o práci, jsem se musel s většinou technikových setů rozloučit  :-\

Nicméně jako rozloučení a vzpomínku na stavbu LEGO Bugatti Chiron 1:1 jsem od kolegů z LEGO dostal stavebnici Chirona, kterou samozřejmě neprodám a jelikož už mi skoro 2 roky ležel postavený v obýváku jsem se rozhodl model rozebrat a postavit z něj model vlastního designu.

Jedná se o mojí vlastní vizi jak by mohlo vypadat Bugatti pro Le Mans v současné době, v designu se inspiruji současnými modely a prototypy jako je například Bugatti Bolide, Vision Le Mans a i dalšími modely aut ze série Le Mans.

V současné době mám model rozpracovaný a další postup budu přidávat, zatím je v autě sekvenční 8+N+R převodovka s řazením pádly pod volantem, bohužel jsou tam trochu vůle takže celý mechanismus nejspíše budu muset předělat. Dále je víceméně hotová přední náprava, zadní je jenom hodně nahrubo, stejně tak motor, který je téměř shodný s motorem ze Chirona. Finální model bude mít odklápěcí přední část kabiny a zadní část pro přístup k motoru, všechny funkce budou viditelné i na hotovém modelu, například převodovka je zespoda kompletně odkrytá.

Jakýkoliv feedback, rady, tipy a další věci ať už pozitivní tak negativní vítám. Doufám, že model dokončím v blízké době.




PsychoWard666

Dneska upravená přední náprava a řazení, zadní náprava, převodovka a motor a vyztužený celý rám. Celkově je teď model o hodně pevnější a téměř se neprohýbá. Přední nápravu ještě budu upravovat protože v porovnání ze zadní je dost měkká a předek sedí níž než zadek.




PsychoWard666

Předek pomalu dostává tvary, moc kostek na výběr není, ale s výsledkem jsem docela spokojený. Větší problém mi zatím dělá čelní sklo, aby to nějak rozumně vypadalo.


HD

Vypadá to hodně dobře, držím palce, ať se daří.  ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Tomik

K podvozku nemám co říct, ale ten čumák začíná vypadat slibně. Je tam vidět trochu toho pobodnosti se setem 42039.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

PsychoWard666

Díky, pořád se trochu trápím s tím čelním sklem, nedaří se mi najít nějaké řešení co by tam designově sedlo.

Bohužel další postup bude až za pár týdnů až měsíců, momentálně jsem bez práce v Anglii a vzhledem k tomu co se tu děje to tu balíme a stěhujeme se do Čech. Takže na LEGO nějakou chvíli čas nebude.