Pneumatic písty

Založil 8868, 10.01.2016, 15:05:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

8868

Ahoj všem,
chtěl bych se zeptat na jednu věc. Nemá někdo zkušenost s opravou pneumatic pístů? Mám doma pět starších pístů a všechny mají jednu vadu. Když jsou v plně vysunuté poloze, tak se jim moc nechce zavírat. Někde a to nejsem schopný identifikovat kde uchází vzduch. Zajímavé je, že když se rukou trošku zavřou (stačí pár mm), tak už se zdá, že pak jdou normálně, ale asi to taky někde utíká. Když to rozeberu, tak je jasné, že to musí utíkat někde nahoře. Pravděpodobně kolem té kovové části. Těsnění se mi ale zdá celkem těsné na to aby tudy utíkal vzduch. Možná tedy utíká kolem toho víčka, jak se nacvakává na to žluté tělo, fakt nevím. Nemá s tím někdo zkušenost? Napadá mě třeba celé to víčko neprodyšně přilepit k tělu, nezkoušel někdo? Už delší dobu nad tím přemýšlím, a je mi to docela záhada. Rád bych ty písty zachránil, přeci jen není to nejlevnější záležitost.

Měch

Zkus ho namazat vazelínou, třeba je jenom zatuhlý. Mně to pomohlo.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

8868

To už jsem zkoušel, a trochu to pomohlo, ale ten vzduch někde prostě utíká. Když otevřený píst podržím v ruce a pumpuju pumpičkou, tak cítím, že píst nemá sílu a někde utíká vzduch. Když ho rukou trošku zavřu, tak už má při zavírání sílu, že se skoro nedá udržet.  Je to u všech pěti to samé, takže to nebude náhoda. Všechny písty jsou z roku 1992.

HD

A natlakovat pod vodou (pumpička klidně může zůstat venku :) ), aby jsi zjistil kudy utíká, jsi zkoušel? Je tedy nutné ho potom nutno dobře vysušit, ale to by, podle toho, že ho máš už jednou otevřený, nemělo činit potíže ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

8868

No napadlo mě to, ale nechtělo se mi do toho. Teď jsem to zkusil, a je to jasné. Utíká to přesně tam jak jsem myslel. Kolem toho složitého těsnění u té kovové části. Jediná možnost by asi byla něčím ho nahradit. Ovšem to těsnění má tak složitý tvar, že to nebude nic jednoduchého, a nové se asi sehnat nedá.