Tatra T815-7 (v procese)

Založil 14miro14, 22.07.2011, 15:42:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Na prví stavbu je to velmi dobré, ale osobně nevím, kam dáš mechanismus zatáčení a mylím, že bude moc velký pohyb kola při zatáčení.
Myslím si že jako první stavbu jsis měl vyhlédnout něco jednoduššího. Ale vůbec na můj názor nemusíš brát zřetel. Jestli to dotáhneš do zdárného konce budu jen rád.

Bery

#31
Zatim se mi to moc libi, hlavne ten styl stavby s tema ramama. Na zacatecnika sis teda vybral tucne sousto, ale doufam ze projekt dotahnes do zdarneho konce. Nedavno jsem stavel neco podobneho jenom s posunem a vim ze to neni sranda.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

14miro14

Ďalší pokrok na mojej Tatre :)

Kiko97

Nárazník sa veľmi podobá, len by som celú karosériu robil širšiu, nech zakryje kolesá, keď sú rovno. A riadenie neviem či bude dosť pevné. Ja to teraz tiež riešim na svojej T805.

14miro14

Nevie mi niekto poradiť ako vyriešiť problém so zabáčaním. Nemám na mysli tech. prevedenie tiahla ozubenej tyče a kolesa toto už mám vyriešené. Problém mám skôr v tom že medzi prednými kolesami neje diferenciál a autom to potom tak akoby hádže, podobný problém mám aj na ďalšom modeli. Prosím o pomoc, radu. :)

Bery

To se těžko řeší, zkus na to dát větší váhu, až dostavíš kabinu a korbu s boxem (jestli to ještě nemáš) sice to bude trpět, ale nebude to poskakovat jak říkáš.
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

14miro14

Stavba prerušená :/ niekedy sa k tomuto modelu možno vrátim.   

Bery

Škoda, měl jsi dobře nakročeno, můžu se zeptat na důvod?
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Kiko97

Tipujem, že sa nechcelo, neboli vhodné súčiastky alebo niečo nešlo urobiť tak ako si to predstavoval. Skoro každý môj projekt takto dopadne.

Plutoone

Já myslím, že to na začátek bylo hodně velké sousto. Chtělo by to začít s něčím jednodušším, nebo s tímhle, ale bez PF prvků.

14miro14

Hlavný problém bol v tom že mi v nápravách preskakovali tie malé baveli a chcel som si postaviť žeriav :)
Ale už som začal so stavbou 6x6 tatry ale zvolil som iný spôsob stavby náprav teraz ich mám pekne posunuté  >:D žiadne malé a veľké baveli :D

Epholl

Celkom dobrým riešením sa javí dať 12 bevel na 20 double bevel, máš v tom priamo redukciu 3:5 5:3 a posun stačí polstud.. Moergil to ťahal pôvodne 12 double bevel na 20 double bevel, ale vyzerá to, že tá 12 vydrží.. Ak bude stále preskakovať, daj ešte nejakú redukciu za to.

Ako chceš riešiť diferenciály na tej šesťkolke?

14miro14

Áno presne cez baveli to mám zatiaľ riešené nejako takto
LDD file: http://www.sendspace.com/file/13vuvg
A diferenciály tam nebudú možno jeden medzi prednou a zadnými nápravami.
Na môj vkus je riešenie s diferenciálmi moc zložité :D