714 - Regionova

Založil kryst.off, 08.12.2010, 23:13:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kryst.off

Ahoj! Oslovily mě výtvory některých stavirelů, kteří tady prezentují stroje z našich tratí. A spěchám se svojí troškou do mlýna. Zkusil jsem udělat soupravu - motorový vůz 714 s řídícím vozem 914, u nás známou jako Regionova.
Zkoušel jste někdo udělat Regionovu? Pište, komentujte, hodnoťte, za každou reakci budu rád. Je to moje česká prvotina :-)
Pár fotek na ukázku
kryst.off

hobby

#1
Pokud si chceš vyslechnout moje zhodnocení:
Jako prvotina to je obstojné,  ten vlak je k poznání. Dá se ale hodně vylepšit a lépe vystihnout charakteristiku. Tak např. přední okno není třeba zasouvat do hloubky; je způsob, jak může být zároveň v líci s postranními segmenty (nevím, kde to je, najdi si návody pro Hobby-trains 10183). Ty zakulacené barevné plochy mi tam chybí, protože jsou charakteristické; nevím jak je udělat, ale to už musíš aspoň v náznacích vymyslet sám. Dej tam normální zelenou (asi máš než tuhle tmavou). Také okna bych lépe zkomponoval, aby víc připomínaly originál. Apod., špatně se radí, pokud to sám člověk nestavěl. Také sem vždycky postni fotku skutečnosti pro porovnání.
Jinak škoda, že modely tohoto typu z lega jsou nepojízdné.

kryst.off

Ahoj, díky za reakci. Určitě je co zlepšovat. Zakulacené plochy mi taky chybí, ale zatím nevím jak na ně. Tak snad trocha volného času o Vánocích přinese rozuzlení. Samozřejmě by mohla být samolepka, ale to nemám moc rád... S oknama nevím, tyhle mi ze všech mých možností přijdou nejlepší. Sedí k tomu barevně i stylově. Ale třeba taky něco najdu. Fotku posílám, ať vidíte srovnání :)
kryst.off