(vlastní) Švédové v Čechách

Založil šipka, 02.04.2021, 22:24:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

šipka

Píše se rok 1645. Evropu již více než 27 let s přestávkami pustoší 30ti letá válka. V Českých zemích právě švédská vojska rabují kde se dá. Albrecht z Valdštejna je již téměř 10 let mrtev a zmar je všudypřítomný. Švédové, kteří porazili císařská vojska v bitvě u Jankova, jsou při chuti, a táhnou pomalu na Vídeň. Cestou se malá skupinka Švédů chystá vyplenit hostinec. Zde se ale setkají s hrdinným odporem obyčejných chasníků, kteří nehodlají darovat plenitelům již nic zdarma. Vědí, že za lesem táboří oddíl císařských, kteří si z hostince v minulých dnech udělali samoobsluhu a doufají tímto v jejich pomoc. Císařský zvěd již sonduje situaci a na rychlo scénu opouštějící kupec je varován, aby i s dcerou urychleně zmizel. Temná doba, však ještě chvilku potrvá...

https://www.flickr.com/photos/127256529@N08/?

Chairudo

Vypadá to suprově. Ta hnědá na zemi předpokládám znázorňuje hlínu, na kolik je napevno? Abys to po převozu na našich silnicích nemusel stavět znova :)

Jen připomenu před focením model oprášit..... ..nebo používat hoší foťák. Těm kvalitním ani smítko neunikne  ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Borun

Paráda.Libí se mi jak je to barevně sladěné a samotný text taky nemá chybu a vtáhne do děje.

hobby

Mně se líbí tvoje historická témata, spojená s příběhem a poučením. Výborné.
Při té příležitosti je smutné porovnání téhle historie s dneškem, kdy potomci válečnických Vikingů jsou víc a víc zakřiknuti ve své vlastní zemi nekompatibilní přičmoudlou kulturou a nejsou schopmi s tím nic dělat. :-X

Ryxe

Že to vypadá suprově, na to jsem u Tvých staveb zvyklý, ale ten terén, ten mě tedy úplně dostal ;).

linhi

Nádherný,jen malá připomínka,mě to hrozně barevně nesedí,myslím terén ma stejné barvy jako dům,tedy připadá mě to trochu jako kamenolom. Co přidat trochu nejaké dark green sem tam??
Ale jinak opravdu nádhera...

ditetemnaporad

Perfektně členěný terén. Modely jsou fajn, ale diorámy se svými příběhy jsou prostě jiný level. Škoda, že LEGO nedělá více texturovaných kostiček, na zem by se lépe hodily. Ty lesklé povrchy dávají dojem, že hlínu někdo flamboval. Stromy by si zasloužily nějakou faunu. A na takovýchto diorámách je vidět, jak je minifig ve vyjádření dynamiky neohrabaný. Všichni vypadají jak nadrátovaní nebo na vojenském cvičení  >:D P.S: ČérÚdo má s prachem pravdu, i když chápu, že stavba trvá dny/týdny.

poMOCník

Citace od: Chairudo kdy 02.04.2021, 22:39:03
Vypadá to suprově. Ta hnědá na zemi předpokládám znázorňuje hlínu, na kolik je napevno? Abys to po převozu na našich silnicích nemusel stavět znova :)

Jen připomenu před focením model oprášit..... ..nebo používat hoší foťák. Těm kvalitním ani smítko neunikne  ;D

Převoz bude v pohodě, ale docela bych se bál ten prach luxovat!

Jinak naprosto perfektní model s tolika detaily, kolik jen lego umožňuje. Ukládám si pro čerpání inspirace!

davroman

Pěkný model a k němu parádní text.
Přidám se ale k linhimu ... barevně mi vše splývá dohromady (stromy, terén, střecha chaty). Co vyzkoušet trošku dark green nebo olive green do terénu?
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

milanv

Pěkné to máš! Navíc text je jako vždy u tebe skvělý a perfektně doplňuje dílo. Nějak ozdobně vytisknout a mohl by se dávat na výstavách k modelu.

Barevné ladění je zvláštní, ale má svoje kouzlo - vypadá pak celek sladěně, jak nějaký historický obraz. K tomu on má vlastně i ozdobný rám... To je hodně zajímavý nápad! Pokud přidávat nějakou zeleň, tak jen velmi decentně, na odlišení od střechy.

Pokud bych něco přidával, tak maličko zpřehlednit tu akci z textu, aby ji okamžitě viděl i nečtenář.

A nebo to prostě nechat takto, když je to pěkné :)

Jo, a to osvětlení je skutečné nebo fotošopové? Protože se tam fakt pěkně hodí!
Pán na Žlutém hradě

šipka

Díky všem. S prachem je to věčný boj, bylo to nepřikryto před focením cca 2dny  >:(  luxovat to moc nejde, ale pro přepravu je to pevný, pokud to neotočím  ;) Původně měla být hlína jen u vchodu ale nakonec jsem se trochu rozjel a bylo to všude :) Pár darkgreen kousků tam je, ale ještě to trochu poupravím. Světlo je reálné. Svítí se i v krčmě, ale to nejlépe  vynikne jen ve tmě nebo z fotek to není tak patrno.

Daniel

#11
Střecha je (hlavně na první fotce) naprosto luxusní - vlastně celý dům ;)
Hned při prvním pohledu sem si říkal, že by bylo dobré aspoň půlku DBG terénu vyměnit za D. Green. A po přečtení komentářů vidím, že stejný pocit nemám sám. Ale každopádně další super MOC... Jako vždy ;)

Aki

Parádní Šipko. Klouboček dolů.

Fricoolinek

#13
V úvaze nebylo si pořídit x192px1 a použít ji vnitřkem vzhůru (případně i nějak patinovanou) na onen vůz?

Případně i něco ušít (byl-by v okolí někdo, kdo by to svedl).


šipka

Citace od: Fricoolinek kdy 18.04.2021, 20:37:56
V úvaze nebylo si pořídit x192px1 a použít ji vnitřkem vzhůru (případně i nějak patinovanou) na onen vůz?

Případně i něco ušít (byl-by v okolí někdo, kdo by to svedl).


v úvaze to nebylo, maximálně to, co navrh Linhi z Indiana Jonese, ale tyto plachty jsou již použity na jiných vozidlech  ;)

Fricoolinek

Přiznám se, že razím to, že to, co má být plátěné, má být na Legu plátěné, resp. spíše plátěné. Hlavně lodní plachty z kostek mi přijdou hrozně humpolácké, nějaké drobné vlaječky typu 2335p30, tam to asi beru.