Soukromé muzeum Lega - Praha, Národní

Založil gt1750, 09.03.2011, 17:33:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Mates


Valentin Dobrotivý

Včera jsem měl cestu okolo muzea - tak jsem tam jen tak zběžně nakouknul.

V přidruženém shopu zrovna vybalovali do regálů docela zajímavé věci - sety z řady Architecture, Seasonal polygags, magnety, přívěsky na klíče....prostě věci, které se v kamenných obchodech běžně neobjevují. Zahlédl jsem tam také oba současné sety Maersk (vlak + loď).

Ceny neznám...ale snaha se cení... ;D

majer

Dnes sem šel okolo a zeptal se kolik u nich stojí 10219 Maersk Train. Po odpovědi, že 5000,-Kč sem se dál neptal  :-\ ale měli tam jeden 10218 Pet Shop a další viz.:

Citace od: Valentin Dobrotivý kdy 13.05.2011, 09:30:29
V přidruženém shopu zrovna vybalovali do regálů docela zajímavé věci - sety z řady Architecture, Seasonal polygags, magnety, přívěsky na klíče....prostě věci, které se v kamenných obchodech běžně neobjevují. Zahlédl jsem tam také oba současné sety Maersk (vlak + loď).

Valentin Dobrotivý

Já si tam zašel pro SW magnety - stály 199,-Kč...což je mimochodem méně, než v německém Legolandu či v Shop at Home, kde jsou za 10 EUR.

Hana129


MÍLA

Citace od: majer kdy 20.05.2011, 22:49:41
Dnes sem šel okolo a zeptal se kolik u nich stojí 10219 Maersk Train. Po odpovědi, že 5000,-Kč sem se dál neptal  :-\

To by tě pěkně natáhli o skoro jednou tolik.  ;)

Cavelon

Citace od: EM4CZ kdy 15.02.2013, 00:07:51
To by tě pěkně natáhli o skoro jednou tolik.  ;)

V máji 2011 áno, ale teraz už ani veľmi nie. :P

MÍLA

Teď možná taky, kouknul jsem na pár obchodů kde to maj v současné nabídce za skoro 6000 kč.

Izmael10

Oplatí sa navštíviť toto múzeum?

GentlemanA15

V rámci návštevy Prahy určite, ísť špeciálne kvôli tomu, podľa mňa nie

igor.simko


peki

#71
Muzeum rozšířilo prostory a má nový design, došle i ke změně názvu. 



snad se autor přihlásí, když jsem ho "nedokopal" k tomu aby sám publikoval  ;)





Model Karlova mostu pomohla odhalit Eliška Kaplický, vdova po architektovi Janu Kaplickém

Bullner

Dobrý den , tohle léto bych se chtěl podívat do Prahy ( ČR ) , do muzea LEGA  ;D , moc by mne zajímalo , jestli to tam je pěkné , jestli to stojí za to .
Někde jsem četl , že prý se tam dají koupit jednotlivé kostičky a stavebnice , moc by mne to zajímalo , jestli to je pravda...

Moc vám děkuji za vaše odpovědi ...

;D      ;D
      ;D

blackjoe

Byl jsem tam letos v únoru , bohužel vstup , stavebnice, jednotlivé dílky jak nové tak již hrané vše drahé.  :-\  Expozice není špatná , ale doporučuji raději Lipno .
Prostě je to spíše zaměřené na zahraniční návštěvníky Prahy než našince. To je jen můj názor . ;)

Raistlin M

#74
Já tam byl před pár týdny a dost to tam v přední části upadlo. Hrabák jetých dílků obsahoval jen slabou vrstvu a skoro samé základní díly. Nové dílky dost stejné. Hlavně mě ale ani při příchodu ani odchodu nikdo nepozdravil a prodavači tam stáli, otráveně se po mě koukli a zase se věnovali diskuzi. Dřív jsem tam vždy něco za dílky nechal. Teď ať mi políbí šos. Plánoval jsem tam zajít na pořádnou prohlídku.

Je mi jasné, že má nepřízeň je asi do bankrotu nepošle. ;D

EDIT: Jen doplním, že doporučuji také Lipno. Kvůli dílkům tam nemá cenu jezdit a originální sety za tu cenu nestojí. (ani prohlídka expozice, ani ten prodej)

mesje

Oplati sa to vidiet - je tam strasne vela standardnych setov, vratane UCS, landmarks, atd. Pre AFOLa je to pastva pre oci. Pre mna napr to malo zmysel aj v tom, ze som nazivo videl niektore starsie sety, ktore som uvazoval, ci mam zhanat, alebo nie, a vidiet ich v reali pomohlo pri rozhodovani. Chybali mi tam ale niektore nove sety (bol som tam cca v marci). Tiez vstupne je pomerne drahe, takze sa to oplati vidiet len raz. Evidentne je cielovou skupinou zahranicni turisti, ktori si pripadne aj nejaky set kupia. Plus je to super pre rodiny s detmi - decka sa tam mozu pokochat tymi modelmi, zajazdit si s vlacikmi, a su tam aj hracie stoly.
Ale sety ani dieliky sa tam neoplati kupovat ani nahodou (majitel dobre pozna trhovu cenu veci ako green grocer atd).

yoshimaka

Já tam byl cca před rokem. Stojí za to tam jet kvůli starším setům, které tam člověk uvidí složené, i když samotné aranžmá bych si dokázal představit smylsluplněji (byl jsem tam s kamarádem, dělal jsem mu průvodce a běhal jsem od vitrínky k vitrínce a vysvětloval vazby mezi vesmírnými rody, hradními frakcemi a pokaždé,  když jsem přišel do jiné místnosti, tak jsem odkazoval na předchozí výstavu). Docela pěkná expozice starších SW a mne osobně nejvíce oslovila expozice Technic, kde si na ní dali (dle mého soudu) záležet. Byť nemohu říci, že jsou tam vystaveny všechny, či snad většina setů, minimálně jednou to vidět je fajn. Toliko k pozitivům.
Sehnal jsem tam nějaké novější dílky za vyšší cenu, ale vybral jsem si z pohodlí prodejny, jinak hrabárna hrůza děs.
Jak již bylo výše uvedeno: Vstupné vpravdě vysoké a personál otrávený jak malajský šíp. Ani si nejsem jistý, jestli by byli schopni a ochotni průvodcovské služby.
Jezdit jen kvůli tomu.. možná raději Lipno, ale je-li člověk v Praze, tak jednou to určitě stojí za to vidět.
Lust och fägring stor

ejancar

Ahoj,
byl jsem tam letos asi v únoru a byl jsem ohromen vystavenými exponáty, které jen tak někde neuvidíš. Hodně setů tě může inspirovat, zda si je pořídit nebo ne a celkově se budeš kochat a blízcí tě budou tahat jako malé dítě ;D
Byli jsme tam celá rodina, takže i dítko si mohlo pouštět vláčky, hrát si a stavět v hrabárně, taková pastva pro oči jak pro velké tak malé. Cena vstupenky není nejlevnější, ale je to v turistickém centru Prahy a už jsem dal podobné částky za větší koniny v kině, takže mě to tak nemrzí. Personál byl v klidu a stejně se zdržuje nahoře, kde je spíše prodejna a pult. Výstava je v zázemí dole a bokem v patrech.
Kostičky ve volném prodeji jsou předražené a výběr je extrémně malý, setů mají dost, ale přes různé eshopy nebo s kartičkou u Dračíka nakoupíš mnohem laciněji.
Co mohu doporučit jsou stavební podložky různých velikostí a barev.
Zakoupil jsem tam jednu o dost levněji než jinde!!
Na závěr asi takto - nevím odkud jsi, jako cestovat třeba z Ostravy půl dne kvůli 2-hodinové prohlídce je asi maso, ale pokud si blíž, tak proč si neudělat výlet a rozhodně to využít k návštěvě pokud by ses někdy ocitl v Praze.
Lego = každý den nový model/hračka!

Fricoolinek

Udělal jsem si výlet do Poděbrad a když jsem na náměstí viděl Muzeum Lega, neodolal jsem.

Bohužel musím říct, že za 260 Kč to tam skutečně nestojí, snad jen diorama STAR WARS je slušné.

Za 300 máte vstupenku do pražské ZOO, za 280 do Technického Muzea.

V obou těchto zařízení potřebujete vskutku celý den, abyste si prohlédli pořádně VŠECHNO.

Tím nehodnotim, co si jak na sebe musít vydělat, co dostane dotace, jen prostě konstatuji, že pokud se člověk chce intenzivně a dlouhé hodiny kochat pohledem na "něco", tak mu za těch 260-300 Kč jiné instituce nabídnou diametrálně širší možnosti.

Nicméně - i v rovině LEGA prostě vidíte jen sestavevé řadové LEGO sety. Jedinný velký MOC tam je liberecká radnice.