9390 - Mini odtahový vůz - Mini tow truck - Mikro_mog

Založil MeNadruhou, 12.01.2012, 00:25:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MeNadruhou

Dnes píšu recenzi na  malou odtahovku - pracovně mikro_mog.
,
základní info:
Obsah: Set má  136 dílů,
Katalogová cena 249 kč (lego.com), 9.99 eur, Rozpětí cen je dle heureky 189 :) - 340! ??? Kč.
Balení: Krabička 24*18*8 studů.
Potřebné technic pověření: 7-14 let , KFOL ale může být i AFOL.

Dojem před koupí:
        Původně jsem si šel jen pro katalog v rakousku, a jak jsem ho uviděl  stát na krabici jeho dospělého bráchy 8110, tak jsem si prostě musel udělat radost, a koupil si jej za 10eur.

Dojem po otevření:
         Zabaleno ve dvou pytlících, malé a velké díly zvlášť. 3 sešity návodu, přeložené, ale nezmačkané. Žádné polepy.
Návod hlavního modelu je rozdělen na dva sešitky o rozměru 19*13 studu 24 a 28 stran, návod na B model je přítomen v jednosešitovém provedení 25*16 studů 30 stran.  Takovéto provedení návodů je pro mě celkem nelogické ze dvou důvodů - různé velikosti, a návod A modelu je myslím zbytečně rozdělen na dva. Dalším překvapením pro mě bylo, že některé dílky nejsou v návodu prokresleny. Na konci je fotka, která ukazuje jednak rozdílnou velikost návodů a můžete na ní vidět neprokreslování liftarmů.

Stavba:
         Bezproblémová tak 30 minut, když se spěchá, já však stavěl hodinku (při čekání v autě ;) , které jsem si chtěl ukrátit zmíněným katalogem, který neměli ;D ). Afola i Kfola zřejmě potěší nový typ technic trojůhelníku . Při stavbě mi přišel model trochu málo tuhý, sice se to po dokončení mírně zlepšilo 7mi pinovými lift army, tvořícími bočnice. Co mi při stavbě ale vadilo nejvíc, je uvazování provázku na buben a na hák. Já preferuji ( a doporučuji) si na něm udělat očko, které se pak protáhne dírkou háku ( a pak bubnu), a po protažení se jím protáhne provázek a utáhne. (viz příloha). Takto při rozborce nemusíte provázek stříhat, ale stačí jen vyvléct.

Funkce:
        Jezdí, řídí, a navijákuje ;) Výborná hratelnost . Velký nájezdový úhel vám dovolí vyjet s mikromogem prakticky všude , nejen po palubní desce ve felicii.

Odkazy:
        Lego.com
        Brickset

Shrnutí:
+ WOW efekt
+ design
+ návod na slušný alternativní model
+ zásobička oranžových dílků
+ přítomnost nových trojůhelníků
+ hratelnost
+ Mnoho alternativních modelů z dílny Grohla
- návody
- podélná tuhost modelu
- zadní náprava
- způsob přivazování háku a bubnu navijáku.

"When something needs towing away, the mini tow truck is the perfect tool for the job. With realistic steering and functioning tow hook, it's just like the real thing! " (cit lego.com/technic)
"Když potřebujete něco odtáhnout, mikromog je na to tím pravým.  S realistickým řízením a funkčním navijákem je neskutečně skutečný."

Hodnocení 8/10
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Tomik

Pěkná recenze jen mi vrtaj v hlavě ty alternativní modely od grohla - on už nějaké postavil? Na fóru jsem žádné neviděl...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Mrs.Tygris

Citace od: Tomik kdy 12.01.2012, 15:09:46
Pěkná recenze jen mi vrtaj v hlavě ty alternativní modely od grohla - on už nějaké postavil? Na fóru jsem žádné neviděl...
Ještě nepostavil, ale věřím tomu, že postaví. Navíc jsem objevila novou funkci- maják se může otáčet. ;D

grohl

#3
Vadí mi jen ta rozkvrdlaná zadní náprava, ale dva dvojkové liftarmy vše uspokojivě vyřeší. Jinak skvělý set s neobvyklým zatáčením.

@Tomik - nepostavil jsem opravdu nic a trochu nestíhám. Chybí mi videa na dva modely z 8052 a hlavně mám rozdělaný jeden velký projekt a jeden menší. Do toho ještě spousta práce jinde.

Přidávám i svou videorecenzi.
VIDEO